![]() |
Moja LG 8x poltora roku okolo 1500 plytek i dziala i bedzie dzialac.Tylko zo to byl jakis dziwny model bo mi TDK200MB wypalal 4x ale dziala.Tera mam LiteOn i tez smiga.
|
Sorry ale jakieś bzdety mi wyszły.
Wszystko to prawda tylko cyferki się popie... !?!?! Miało być 2 do 5 itd. |
TEAC CD - W54E od listopada 2000r. używany do odczytu i zapisu (do października 2001 jedyny napęd w kompie. , potem dokupiłem DVD NEC )
początkowo 2 ***8211; 5 płytek dziennie obecnie 2 ***8211; 3 tygodniowo, żadnych problemów. Czyta wszystko i zapisuje na wszystkim. |
Creative Labs CDRW Blaster 4/4/24 - 1 rok i zajechana
LG 8/4/32 - 1 rok i stan idealny Liteon 32/12/40 - 3 miesiące i około 2 tysięcy płyt, aż do wczoraj :) bo ****ałem ją próbując update'u na 40x :) LG 32/10/40 - 3 tydzień i jeszcze działa :) |
co ja mam powiedziec nie wypalam 60 plytek dziennie :) ani tez 20 :) ani nawet 5 :) tak od czasu do czasu no chyba ze jakies wieksze zamowienie ;)
a nagrywarka teac 4x4x32x od 2 lat i dostaje w kosc nie tyle nagrywaniem co wozeniem po Polsce :) - jak jade do chaty to zabieram ja w podroz w plecaku 170 km pociagiem z przesiadka i jeszcze nic jej nie jest ;) |
koles sciemnia az milo
koles - idz spac... . |
Cytat:
60 x 8 min (tyle o ile pamietam trwa wypalenie plytki na 12X) = 8h dziennie samo palenie a dodajcie do tego jeszcze przygotowanie plytek do wypalenia (no chyba ze wszystko ma na twardym (9999TB HDD? :D) i nigdy nie musi zrzucic obrazu plyty co tez przeciez troszke trwa! Szanse? Zerowe - chyba ze koles nie spi i nie je ;D |
o mojej lg zrobilem juz topic,, nie podalem jednej rzeczy-w kilku miejscach zarysowalem ja do golej blachy,a a miejscu o pow. ok. 1 mm kwadratowego zardzewiala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Miałem RICOHA MP 7163A nie był specjalnie katowany wypalił ok 100 płytek i niewiedząc czemu siadł wymienili mi na MP 7240 i narazie idzie " jak po maśle ''
PZD_RW Laser |
Cytat:
|
ja mam Lgx12 i wyobraz sobie TVC ze trzyma sie niezle od prawie roku - dokladnie 10 m-cy - na razie zadnych wad wrodzonych nie stwierdzilem i chyba bedzie tak do konca :) :) :) :) - a plytek wapalila tyle ze ich nie zlicze pewnie okolo 1000 na pewno cos w tych granicach :):):)
|
no to niezle... chyba nie jesz,nie spisz tylko palisz.. a plytki to pewnie wagonami ci przywoza :)
|
moj sprzęcior to Teac 512eb 12*10*32*
Mam ją od ponad 13 miesięcy. Dziennie nagrywam 60-80cd (audio-divx-gamezz) co daje po 12 miechach 28800cd w roku. Jak narazie jeszcze chodzi i się nic, Jak nowa Wcześniej miałem Mitsumi 8tt?? coś tam 4*8* cdr- Dwa lata działała non stop pewnie z 400 tyś nią nabiłem. Dalej nagrywała jak należy ale z odczytem zaczeły się problemy więc sprzedałem. Gostek użytkuje ją 3 rok i jej nie odpuszcza a ona nadal wypala pozdrawiam Techacjusz |
CyClone 12/10/32 - 8 miesiecy, po ok 50-70 plyt miesieczne (LTR 24 - 4 miesiace - po 100 miesiecznie (glownie backup systemu, jakies badziewia do pracy)
na razie mam 13 zwalonych plyt (wliczam tez takie 'nieodpezpieczone') rada? nigdy nie przegrywaj muzyki on-the-fly... |
... moja LGx12 trzyma się dzielnie od 9 m-cy, nagrywa przeważnie multisesje na CD-RW i będzie się trzymać.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:50. |