![]() |
Cytat:
|
Cytat:
:jezyk: |
Nie ma nikt żadnego pomysła?:(
|
Wymieniona płyta główna, kości pamięci, procesor, sprawdzony zasilacz, a problem pozostał((
Objaw jest taki: Uruchomiony komp działa bez zarzutu. Niestety po wyłączeniu i próbie uruchomienia po kilku godzinach, kicha. Po tablicy z weryfikacją DMI komputer się wiesza i startuje dopiero po którejś z rzędu próbie uruchomienia. Ma ktoś jakiś pomysł, bo ja już nie wiem o co chodzi(( |
Cytat:
|
Sprawdz aktualizacje biosu, mo***380;e to jaki***347; feler duala i w nowej wersji usuni***281;ty
|
Nie ma czegos takiego ze w przeciagu kilku dni mozna zwrocic towar bez gadania ? Wzial bys inne ramy :)
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że każda oddzielnie i nawet razem, ale wpięte tak, żeby nie chodziły w dualu działają. Jak wepniesz, żeby chodziły w dualu, od razu dupa(( |
Cytat:
da się zrozumieć co napisałem? :> |
W końcu odpaliłem, ale potrafi odpalać sie na dwa razy, czyli włącza się i po chwili restartuje i znów odpala i dopiero wtedy jest o.k. Przy instalacji systemu niestety potrafi się zawiesić. Jak dotychczas stwierdziłem, że pamięci nie chcą pracować w dualu. Każda oddzielnie i włączone jako single, komp pracuje o.k. W dualu znowu zwiecha i restarty. Tak, więc problem chyba został zawężony do kości pamięci, albo mobo
|
Podpinasz sama mobo (bez proca ramu i reszty) do zasilacza a do mobo podpinasz wlacznik zasilania (btw moze to go zle podpioles? ;D) i piszczek, odpalasz i sluchasz - jak nie piszczy mobo jest dupnieta, jak piszczy (popiskuje, zaleznie od biosu) to mobo jest ok - podpinasz procesor i odpalasz, jak wzor piszczenia sie zmienil to ok i podpinasz ram i grafike - z tymi elementami powinna juz bez popiskiwania odpalic bios :P - kazdy z tych krokow pozwala sprawdzic poprawne dizialanie kolejnego elementu.
|
W takim razie chyba serwis a komputronik serwisu nie ma najlepszego tzn czeka sie nawet dwa miesi***261;ce na nowy sprz***281;t wiem z opowie***347;ci kolegi teraz sadzi sie z nimi bo wymienili wszystkie podzespo***322;y opr***243;cz grafiki a to w***322;a***347;nie grafika powodowa***322;a b***322;***281;dy w systemie, teraz ***380;***261;da zwrotu pieni***281;dzy bo ju***380; 4 razy komp by***322; w serwisie
|
Cytat:
|
wyciagnij wszystko z plyty glownej tzn reset zasilke itp i sprobuj podotykac po dwa piny np ***347;rubokr***281;tem lub odpal plyte glowna ze zresetowanym biosem
|
Cytat:
Panu sie wydaje, to nie możliwe. pewnie pan coś źle podłączył, już na samą myśl, chce mi się:zygi: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:50. |