![]() |
Jak zrobic dobrze kopie karty SD 1:1
Witam,
Jak w tamacie - potrzebuje zrobic kopie karty SD 1:1 ... mowie tutaj o mapach do navigacji... zrobilem taka kopie normalnie "kopiuj wklej" i niestety ale w urzadzeniu GPS pojawilo sie ze nie moze odblokowac map ... a tamta z ktorej kopiowalem dziala normalnie... Pozdro! |
Mo***380;e jako obraz partycji poprzez ghosta/co***347; podobnego? :hmm:
|
Cytat:
druga karte czy moze byc problem?? |
Wrzuci***263; to si***281; raczej da (chocia***380; nie pr***243;bowa***322;em), ale czy ruszy jako mapa - tego nie mog***281; zagwarantowa***263;. :nie:
Pewien nie b***281;dziesz, p***243;ki nie spr***243;bujesz - poza czasem i pr***261;dem, nic nie tracisz. :) |
Cytat:
|
Tak, mam na my***347;li Norton ghosta, co do rocznik***243;w - poj***281;cia nie mam, by***263; mo***380;e zreszt***261; kto***347; z koleg***243;w zasugeruje jaki***347; lepszy/szybszy/darmowy program? :idea:
A p***243;ki co, spr***243;buj na tym, co masz pod r***281;k***261;. :mruga: |
TrueImage :idea:
|
a moze spakowac to wszystko jako plik Rar i rozpakowac na druga karte?
|
Cytat:
|
Te karty z mapami sa zabezpieczone (chyba nawet TomTom teraz zabezpiecza). W kazdym razie - niestety, albo stety- konieczna jest edycja pliku startowego.
|
a ultraiso ? on tworzy obrazy z bootsektorem - wtedy bedzie iso 1:1
pytanie, czym ten obraz zgra***263; na SD... |
Cytat:
|
Cytat:
może WinHexem wyciagnij ten plik. |
Cytat:
jest nie mozliwe - pokazuje sie "obraz jest w nieobslugiwanym formacie"... takze kupa... sprobuje TrueImage teraz i WinHex.. dam znac co sie bedzie dzialo... chyba ze macie jeszcze jakies propozycje... |
No i wracam ze smutna mina :-( Tzn tak TrueImage nie sklonuje karty SD... a robienie backup i pozniej recovery tez nic nie dalo... Jesli chodzi o WinHex nie mam zielonego pojecia jak tam wyciagnac ten plik... opcja kopiowania dyskow w WinHexie tez nic nie daje... wyskakuje duzo bledow! Co chwile... ;-/ pomocy!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |