![]() |
tyle, ze wy nie pokazujecie wersji 64bit...
|
czyli bwychodzi kosztowna budowa od podstaw serwera... musz***281; to przeanalizowa***263;... koszty z tego co widz***281; s***261; dosy***263; spore, w ko***324;cu wersja ent jest koszt windowsa
|
sluszna uwaga prometeusz@ ... :]
Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition do 4GB Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition do 64GB Compare the Editions of Windows Server 2003 Microsoft Windows Server 2003 System Requirements |
Cytat:
Czytalem to w dokumentacji od jakiegos serwera |
Ilość załączników: 4
ja bral bym cos na xeon'ach albo opteron'ach
asus KFN32-D Załącznik 40411 asus KFN5-D Załącznik 40412 asus DSGC Załącznik 40413 asus KFN4-D16 Załącznik 40414 |
plyta ma 4 sloty ale obsluguje 8gb ram wiec 4x2 powinno dzialac
|
Cytat:
|
desktopowych nie ma, w teorii w praktyce to malo kto wie jak sie zachowaja z wiecej niz 4gb ram
serwerowe i do stacji roboczych owszem napisz jeszcze co masz za komp |
Cytat:
|
do 4gb ramu wez 32, powyzej juz 64
|
Cytat:
|
win 2003 server
potem odpalasz z poziomu systemu xp w vmvare lub ms virtual pc |
Jaki system pod server i do pracy
Jaki system polecacie pod server, i do pracy równocześnie, zależy mi na maxymalnej możliwości rozbudowy pamięci, i macierzy raid. Chcę używać 8 dyskow na scsi, 4 do backupa 4 do użytku, chcę na tym, miec server plików, i www z bazą sql, rozbudowaną, równocześnie chcę bez problemow pracować na aplikacjach cad cam cae, zastanawiam się nad windowsem 2003 server lub xp 64 bit edition, xp z powodu aplikacji do telefonu komórkowego, chcę też mieć możliwość autoryzacji za pomocą smart card plus czytnik lini podczas logowania. Proszę podać najlepsze rozwiązanie oraz jakieś strony, mogące pomóc w wyborze.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33. |