![]() |
PHILIPS DVD+DL x2,4
Witam!!
Piszę, bo chcę się podzielić pewnym spostrzeżeniem. Otóż, kupiłem ostatnio płyty DVD jak w temacie. Jakież było moje zaskoczenie gdy po nagraniu okazało się, że średnia prędkość nagrywania wyniosła około x6 dla pierwszej płytki, a x4 dla drugiej :wow: :wow:. Dodam, że ustawiłem w opcjach żeby nagrywał z MAX prędkością. Nie mam zdjęcia płytki, ale postaram się je zamieścić. Nagrywam na LG GSA H12N, a program to Alcohol120%. Na płytke nagrałem film. Nie zauważyłem problemów z jego odtwarzaniem, zarówno w odtwarzaczu stacjonarnym, jak i w kompie. Jak mam się odnieść do tej sytuacji, tzn. czy mam kupić VERBATIMA i nagrać film na tą płytkę, czy zostawić tak jak jest. Chodzi mi o to, czy przy nagrywaniu z większą prędkością niż jest dozwolone, skraca się żywotność płytki??? . Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, więc proszę o jakieś pomocne informacje. Z góry dziękuje. |
kazde nagranie plytki skraca jej zywotnosc.wniosek nie nagrywac;)nagrywaj x4 czy x6 jak idzie i sie ciesz z lg(takie rzeczy to tylko z lg)
|
czy ktoś z forumowiczów już nagrywał te płyty (philips dvd+r dl 2.4x) ? jeśli tak, pokażcie jakieś testy.
jestem ciekawy tych płytek, ale nie wiem czy opłaca się je kupować. nagrywał będe na liteon shw-16h5s. |
Tak, ja je nagrywałem i to dwie sztuki, test jednej z nich:
http://img179.imageshack.us/img179/1336/phillpsth7.png Jak na dwuwarstwową to nie jest najgorzej, ale x360 ma problemy z ich odczytem:( Dziwi mnie dlaczego xbox ma problemy z ich odczytem, bo płyta taka Intenso, gdzie w teście wyszła gorzej xbox odczytuje ją bez problemu:fiu: Według mnie nie warto... Ale może Tobie się trafi lepsza partia :] |
Moje płytki są od Ricoha. Ta była palona x4. Próbowałem też x8, ale wtedy jest trochę gorzej. Przy cenie 53 PLN za cake 10 sztuk można przeżyć.
http://img405.imageshack.us/img405/3...1hll0c1uf4.png |
Ilość załączników: 1
Nagrywana 2,4x na Pioneer 112D:
Załącznik 42459 W sumie pierwsza moja nagrana plytka DL. Verbatimow nie bylo :( |
Odkopie temat i dopisze ze to swietne dwuwarstwowe plytki, mocno niedocenione. Imho na poziomie od Verbatimoe i TDKow, jak nie lepsze, a duzo tansze.
|
Potwierdzam, to co napisa***322; przedm***243;wca. Nagra***322;em na razie 3 i wsio ***322;adnie dzia***322;a.
|
Tez polecam the Philipsy (ja dostalem wersje do zapisu 8x), palona na asus 1814blt na 4x:
http://pablo.zsh.pl/philips.gif Moze nie jest najlepiej, ale na innych plytkach DL - intenso (daje sie je odczytac) i emtec (totalnie skopane plytki) bylo duzo gorzej. Jedynie jeszcze memorex DL dobrze sie wypalal. Na testy jeszcze verbatim 2.4x czeka. Pozdrawiam. |
Ilość załączników: 2
Philips DVD+R DL 8x (Ritek S04)
Ten sam obraz palony na: 1. LG GSA-H54L (zapis x4) 2. Pionku 115D (zapis x8) |
Ilość załączników: 3
Palone na:
1. LG GSA-H54L (zapis x4) 2. Pionek 115D (zapis x4) 3. Pionek 115D (zapis x4) |
Philips DVD+R DL 8x (Ritek S04) palone i testowane na benq 1640 obie zapis x4
Załącznik 47895 Załącznik 47896 |
Kolene wybitnie wypalone Philipsy.
Na 10 sztuk jedynie 3 wypalily sie jakotako (bez sensacji). Reszta - kosz. Plyty oceniam wiec jako szajs. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:29. |