![]() |
Nagrywarka DVD nie widzi DVD
witam posiadam nagrywarke DVD LITE-ON SOHW i w moim komputerze naped nazywa sie "stacja dycków dvd-rm" a kiedy włoże płyte DVD-ROM firmy TDK lub innej to nazwa napedu zmienia się na "stacja dysków CD-ROM" dlaczego tak jest i co zrobic zebym mógł nagrywać pliki o wiekszej pojemnosci niz 700MB i normalnie na plytach DVD probowałem odinstalować napęd przeinstalowałem nero i dalej to samo
POMOCY !!! |
Cytat:
|
tak probowalem nagrywac ale nie wykrywa mi dvd tylko traktuje mi ja jako zwykly cd a ja potrzebuje nagrac plik o wielkoscin 2giga i nie da rady
|
Nagrywasz tworz***261;c kompilacje DVD a nie CD czy tak ?
|
tak ustawiam wszystko jak nalezy najlepsze jest to ze moja nagrywarka dvd odtwarza plyty dvd ale jak wloze czysta plyte dvd zeby nagrac cokolwiem to czyta mi ja jako zwyklego cd-roma czyli max pojemnosc 700mb i nie wiem o co chodzi siedze nad tym dzisiaj juz 7h i jestem wkurzony bo potrzebuje to do roboty nagrac a tu pupa blada
jezeli by ktos wiedzial co zrobic zeby wykrywalo i nagrywalo na nowe dvd bylbym ogromnie wdzieczny |
z t***261; zmian***261; nazwy to ca***322;kiem normalne...
nagle tak si***281; porobi***322;o czy po jakiej***347; instalacji? Alkohol, Deamon, InCD itd...:hmm: z tego co wy***380;ej napisane kana***322; by***322; odinstalowywany i nie pomog***322;o? ASPI... nie wiem ;) |
tak po instalacji nero podejrze ale usunolem i wyczyscilem rejestr i dalej to samo a co to jest ten ASPI?
|
|
Cytat:
|
nie pomoglo :(
ASPI mam zainstalowane i wszystko wyglada ok ale kiedy wkladam czysta plytke dvd do nagrywarki dvd zamienia mi sie ona na stacje dyskow CD_ROM :( |
Cytat:
Ed naostrzył siekierę :haha: |
Ilość załączników: 1
Mam okres na zadawanie glupich pytan!
-a zmieniasz np. w Nero, nagrywanie kompilacii z CD na DVD? Bo ja np. tak. I wtedy widzi mi 4,3GB! |
Cytat:
Załącznik 41743 |
Cytat:
Wynika z tego, ***380;e powoli do Twojego komputera zbli***380;a si***281; potw***243;r o nazwie Format:c;) :haha: |
Cytat:
...no nie moge :haha: Ps Chyba przyznam ci pierwsza moją repute, ale że masz dużo to ci nie przyznam || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21. |