![]() |
Instalacja nowego DVD...
Witam Panowie...
Mam probem mialam dvd aopen duw ale nie dzialala a gwarancja sie skonczyla wiec kupilam nowa. LG GSA-H54L ( manadzerze urzadzen napisane jest: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H54L) Teraz najpierw podlaczylam DVD jako master ale DYSK byl tez podlaczony jako Master... Wiec logiczne jest ze nie zadziala. Nawet sie komp nie wlaczal. Teraz podlaczylam dysk jako Master a DVD jako slave i chodzi niby dobrze windows sie wlacza ALE gdy wkladam plytke jakakolwiek to mi sie komp restartuje... Pomocy bo moje kolezanki sa za glupie na takie sprawy:P |
przeczytaj to:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57002 DVD pod***322;***261;cz jako master na drugiej ta***347;mie. Powinno by***263; dobrze. |
Restart mo***380;e by***263; spowodowany s***322;abym zasilaczem - powszechnie wiadomo, ***380;e LG potrzebuje mocnego i stabilnego zasilania. :taktak:
Oczywi***347;cie przedm***243;wca poda***322; jak najbardziej zalecany link. :spoko: |
Podlaczyc podlaczylam dobrze. Na bank;)
Teraz gdy chce wypalic jakas plytke lub wkladam plyte ktora bylo z dvd to sie komp restartuje. jest to w momencie gdy plyta tak jakby zostaje czytana (przyspiesza) to idzie restart... Nie mowcie ze bede musiala cos wymieniac...:nie: jak moge sie przekonac czy to nie przez zasilacz czy jest wystarczajaca moc? Czy format moze cos pomoc? |
Jezeli masz kiepski zasilacz a jak przypuszczam masz jakis byle jaki to nie wazne ile na nim bedzie pisac nie da tyle mocy ani stabilnosci napiecia wiec beda restarty i tyle kup pozadny zasilacz np chieftec 450W cena okolo 170zl
|
format mo***380;e i nie pomo***380;e, ale na pewno nie zaszkodzi ;p
dobry format nie jest z***322;y ;p ale ja bym si***281; te***380; raczej przychyla***322; do zasilacza :taktak: pozdr***243;w kole***380;anki :> |
;(
Jednak kolejny wydatek... Czy moze byc taki 400W czy musi byc 450W? Kolezanki czytaja teraz co pisze i pozdrawiaja Was;) Sorry ze zadaje glupie pytania ale na sprzecie to my sie nie znamy:P |
Ja bym najpierw szanowna droga Kole***380;anko na Twoim miejscu si***281; upewni***322; czy to rzeczywi***347;cie zasilacz.... :>
a tak w og***243;le najlepiej pod***322;***261;cz nagrywark***281; do innego komputera :idea: i b***281;dziemy nieco m***261;drzejsi :mruga: dzi***281;kujemy za pozdrowienia i zapraszamy na imprezk***281; :D :dancing: :kolejka: ;p |
Cytat:
Brzydko to tak mówić o koleżankach :P Cytat:
|
Dobra rozkrece kompa kolezanki i zobaczymy;) jak cos napisze;)
To moze napisze innaczej. "Pomocy bo moje kolezanki nie znaja sie wogole na komputerach" ;) Chyba lepiej Dobra zapisze sobie nazwe tego zasilacza chieftec'a. Ale to ma tyle kabli te cale zasilacze ze pewnie nie bede wiedziala jak to podlaczyc;) |
kable trzeba pod***322;***261;czy***263; tak jak wtyczki pasuj***261; - nie wbija***263; m***322;otkiem :D
te***380; si***281; dopisz***281;, ***380;e to wygl***261;da ewidentnie na win***281; zasilacza :taktak: |
Cytat:
:mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:45. |