![]() |
A wiec wyraze sie co przezylem w ostatnim czasie :P
Intel 945, Intel P35 3x512DDR-II CL5 - takie same kosci - tryb DUAL CHANNEL (5216/5800/61.4 odczyt/zapis/czas oczek.) 3x512DDR-II CL5 (trzy takie same) + GoodRam 512MB ale szybsze i CL4, wiec zupelnie inna kosc, inne parametry, ale ... tryb DUAL CHANNEL (6910/7711/54.4) I jak? ;P Dziwne strasznie... |
Cytat:
To bardzo elastyczne rozwi***261;zanie, ale jak ju***380; wspominali koledzy DC na nforce2 powoduje przyrost jedynie kilku procent na szybko***347;ci. Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
dokladnie... wlasnie o to chodzi Dual daje mozliwosc uruchomienia programu w minute a nie w potorej... to samo tyczy sie ciaglego prze***322;adowywania na nowo tekstur i modeli... Kazdy ma inne doznania, bo inaczej wykozystuje komputer... ja duala nie zamienie na single nigdy.... no chyba ze z przymusu... ale bede dazyl do powrotu |
Witam
No wiecie ja film***243;w nie obrabiam, zdj***281;***263; tym bardziej, u***380;ywam komputera do film***243;w, internetu i czasem do grania, wi***281;c chyba kupi***281; t***261; pami***281;c 1gb tak***261; jak mam jak zadzia***322;a to dobrze jak nie to trudno. Dzi***281;kuj***281; za pomoc Pzdr silent22 |
bo obrobka grafiki uzywa ilosci ramu a nie jego szybkosci, dual daje duzo, jesli cos potrafi z tego kozystac
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiesz... kazdy inne doznania ma... sprobuj załadowac aplikacje ktora po starcie ma 2G w pamieci... na dual i bez niego to zobaczymy czy poczujesz roznice... czy nawet przerobienie zwyklego filmu... :P mi tam wszytko dziła stabilnie (nic sie nie wiesza a komputer ma uptime'y 2-3 tygodnie, przewaznie aktualizacja jakas czy dysk :P) -i945p |
ten przyrost szybkosci na dualu to mit foto montaz, ile moze to byc max 4%? i to zalezy... robilem testy z dualem i bez, subiektywne odczucie szybkosci, co wiecej bez duala komputer pracowal stabilniej (mam na mysli rozne chipsety i podstawki)
Ja bym kupil tania jakas pamiec 1 GB do tego co juz masz i tyle, wskoczy w dual, jest radocha, nie wskoczy tez ok. |
Cytat:
Takie pytanie: Ty masz nforce2 ??? Bo jak tak to rzeczywiscie mozliwu "dual" jest i z 3 kosci... tylko ze na nforce 2 to byly przyrosty w wydajnosci rzedu 1-2% ... na AMD dual to dopiero s939 i dalej ... wczesniej tylko sie tak nazywalo. tego jestem pewny a teraz to co mi sie wydaje i pewnosci nie mam: przy nforce 2 dual polegal chyba na ***322;aczeniu 2 mniejszych kosci ze udawaly jedna wieksza (ale bez wzrostu wydajnosci (nie bylo 2 kana***322;ow do komunikacji - jakby tylko 2 bank pamieci o tej samej predkosci) kto wie wiecej to moze napisac.... :piwo: z rana... i zaraz na politechnike :/ :::edytka:::: W***322;asnie poczytalem linka chyba jest jak pisa***322;em... :) |
Cytat:
Tak sobie myślę, z twojej fotki widać, że masz 3 sloty pamięci i 2 przeznaczone do pracy w dualu i w zasadzie ten trzeci tutaj w niczym nie przeszkadza. Mając 4 sloty (2xdual) przy trzech kościach nie będzie pracował w tym trybie. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
przykład duala na 3 kościach : Załącznik 42769 proponuję poczytać również ten temat pozdrawiam :) |
Cytat:
|
jezeli chcesz brac 2G tych goodramkow to sa jak najbardziej ok... tylko licz sie z tym ze te kosci moga nie chciec pracowac wieciej niz fabryka da***322;a (bez OC), ale jezeli zamierzasz miec tylko 2GB w dualu to nie widze przeszkod...
Narazie na wilk elektronik sie nie zawiod***322;em wiec i ich produkty moge polecic kazdemu kto chce miec tani pl sprzet ;) Jak wiadomo beda tez i przeciwnicy, ale dla mnie w przypadku niekrecenia g***322;ownym czynnikiem zakupu jest cena :) @_bakupl_ 3 kosci w dualu ??? chyab musza byc 2pary albo jedna para bo inaczej jada one singlem... ale nie wiem tego na 100% ... tak mi sie wydaje |
Cytat:
|
Propo duala to:
mialem 3x512 i mialem dual :P mam 4x512 (3x takie same 1 x zupelnie inne) i tez jest dual :P |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |