![]() |
"Dziwny" problem z overburningiem
Siemka... zaczne po kolei. Mialem sobie nagryware firmy Dysan (2/2/16 :). Wszystko dzialalo prawie 3 lata az padlo ;] Overburning tez dzialal, ale tak do 718 Mb. Kasy na nowa nagryware nie mialem, wiec kupilem troche uzywana 4/4/24 (najgorsze jest to ze nawet nie wiem jakiej firmy, bo nigdzie nie pisze... no ale za 50 zl to czego ja tu wymagam :) Ok, problem rysuje sie nastepujaco... Jak nagrywam cd z overburningiem (nawet tylko o 10 mb) to zawsze wyskakuje na koncu blad. W Nero w "charakterystyce" nagrywarki pisze ze niby obsluguje overburbibg i tryb Disk at Once. Najdziwniesze jednak jest to, ze ta nagrana z bledem plyta jest "prawie" normalnie odczytywana. Wszystkie pliki sie nodtwarzaja (mowa o filmikach), ale sa czasem jakies lekkie przeskoki. Dziwne to wszystko, bo w mojej starej nagrywarze, kiedy blad wyskoczyl (z powodu overburningu), to zawsze ten plik nagrany na samym krancu CD sie nie odtwarzal. A tu niby wszytsko dziala, ale niepokoi mnie ten komunikat o bledzie. Ma ktos pojecie o co moze tu chodzic???
Pozdroofka |
Mam podobnie, ale na Teacu 512eb, lecz nie na wszystkich płytkach. Także jak zmienisz płytki na lepsze to być może się poprawi.
|
Hmm, problem raczej nie lezy w rodzaju plyt, bo na kilku roznych CD juz mi sie tak dzialo... Zreszta np. na Platiniumach czy Datatrackach, spokojnie juz wypalalem po 718 MB (na starej nagrywarze), a tu przeciez rozmiar wynosil niespelna 710 MB.
No ale najdziwniejsze jest to ze niby wszystko dziala... U ciebie tez normalnie sie pliki odtawarzaly z tak wypalonego CD? pozdrawiam |
OK, udalo mi sie rozwiazac problem... po prostu trzeba nagrywac w trybie "Mode 2/ XA" i wszysciutko jest cacy ;]]
pozdroofka |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |