![]() |
Cytat:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2416 |
Cytat:
proszę o pomoc:> |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety dalej nic nie pomoglo... :( |
dzieki, to jest przynajmniej juz jakas podpowiedz...
Rafal |
Cytat:
Mam przyjecha***263; do ciebie czy jak? :hmm: Masz tryb PIO i teraz twoja w tym g***322;owa, ***380;eby zrobi***263; DMA :taktak: A wykonania s***261; takie rzeczy jak: - zmiana ta***347;my na ATA-100/133 - poprawna instalacja wszelakich sterownik***243;w do MOBO (chipset, mostki, kontrolery...) - aktualizacja biosu nagrywarki - aktualizacja biosu MOBO - aktualizacja systemu (SP1/SP2/SP3...) Je***347;li to nie przyniesie skutku pozostaje sprawdzi***263; u kogo***347; innego w kompie Je***347;li to przyniesie skutek - znaczy si***281; masz niekompatybiln***261; p***322;yt***281; g***322;***243;wn***261; z nagrywark***261; lub na odwr***243;t To ca***322;a pomoc :help: Do monopolowego nie b***281;d***281; lecia***322; o tej porze :nieee: :czar: |
Cytat:
ale to i tak nie rozwiazuje poroblemu z DMA :D Rafal |
Cytat:
I to dlatego :taktak: || |
no niestety dalej jest PIO
nowa tasiemka 80 drucikowa :) dodam jeszcze ze sterowniki VIA do IDE zainstalowane i ASPI tez zainstalowane system to winxp prof Rafal |
Czekamy niecierpliwie. :ja_chce:
:mruga: Zreszt***261; - ju***380; jest jutro. :czas: :> |
hmm, ok, jutro to sprawdze i sie odezwe
Rafal |
Ta***347;ma mo***380;e by***263; lekko niepe***322;nosprawna. :mruga:
Od***380;a***322;uj kilka z***322;otych na now***261;. :idea: |
a skad mozna sciagnac ten bios: YV64HT706WIN.EXE?
u mnie problem jest czas nagrywania... 1,52gb w ciagu 17minut przy predkosci x4 - specjalnie zmiejszylem bo jak dam wiecej to jeszcze dluzej nagrywa. np. przy przegrywaniu plyty dvd (jako kopia dvd) odczytuje plyte przez 40 minut a nagrywa przez 1:30 godzine :( Co zauwazylem ciagle wylacza mi XP prof sp2 DMA dla tej nagrywarki, jak usune pomocniczy kanal IDE po restarcie kompa znajdzie mi od nowa sterowniki i zaistaluje jako DMA, ale jak ja wloze jakas plyte do tej nagrywarki i zobacze co na niej jest nagrane to XP zmienia mi to DMA na PIO - moze wie ktos dlaczego? jak na ten sam kanal podepne dysk twardy to caly czas jest DMA wlaczone... Rafal |
Cytat:
|
Z kolei moja LiteOn DH20A3H w ogole nie nagrywa, podajac, ze nosnik nie jest zapisywalny i wysuwajac plytke (plyty TDK DVD+R wielokrotnie sprawdzone, sterownik zainstalowany)
Jak rozwiazac ten problem? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:31. |