![]() |
Ricoh był moją drugą nagrywarką (przedtem Philips). Po tygodniu pracy i ok. 50 skopanych płytkach - Medium Speed Error (rzecz jasna) - sprzedałem go i kupiłem Teac'a. Od tej pory używam maszynek tylko tej firmy i nie nażekam. Polecam wszystkim takie wyjście.
Pozdrówka :) |
Ja nadal swojego posiadam i od pewnego czasu nie mam już żadnych problemów z tym komunikatem. Nie wiem czy to dzięki płytom umożliwiającym bardzo szybki zapis, może nowa wersja nero?........
W każdym razie teraz mi wypala wszystko i bez zająknięcia. :jupi: Wygląda na to że Ricoh im starszy tym lepszy ;) |
Cytat:
O jaki stary temat :) Ale zgadza sie ostatecznie podjelismy dyskusje na temat MSE i wyszło na to ze nagrawarka moze sie przegrzewac ... BTW: Ja RICOHA juz pewien czas temu sie pozbylem :) |
Kiedyś ktoś pisał że problemem może być nagrzewanie się nagrywarki. Mam MP7163 i też na różnych płytach wyskakiwał ten bład. Podpiołem pod napęd wentylator i teraz nagrywarka wypala wszystkie płyty jak leci i to x16.
|
Re: hehe
Cytat:
Ja na MP7240 miałem MSE i po zainstalowaniu ASPI Adapteca jak ręką odjął. |
hehe
ja mam ricoha mp7120a (12/10/32x) kupiona w grudniu 2000 i od roku zaczal sie ten blad :-( dalem do reklamacji i nie przyjeli (chamy)... bios uaktualnilem z v1.10 do v1.30 (najnowszy) i nic... sadze, ze nie ma rozwiazania na ten problem - to zalezy od plytek, bo niektorych nie chce zmielic nawet przy x2 (dao) a inne leca z x12... zauwazylem tez, ze plytki ktore nie chce leciec nawet x2 (dao) bez problemu mieli w trybie track at once przy x12 - dzisiaj akurat sprobowalem i poszlo, ale nie wiem czy to regula czy szczescie!
ah ten ricoh... ciekawe czy ktos nam pomoze! |
LITEON POWER :)
a co mam ja powiedzieć ??? posiadacz LiteOn LTR-32125W 32x12x40x ??? też to mam i zwaliłem już dwie płyty gdy chciałem przegrać MaxPayne ?? i to w dodatku jedna za drugą i to pod koniec kiedy on zamyka sesyjkę....... nie chcę nagrać trzeciej, bo szkoda mi płytek hehe....... Cóż ja mam zrobić ????
LITEON POWER :) |
Witam !
Ja kupuje w TESCO DYSANY i jeszcze ani jedna się nie zrąbala ! |
Wracając do tematu Płyt Nashuato ciekawa sprawa bo ju zkilka osob mi je reklamowalo. Ja sie na nich zawiodłem ale możliwe ze po prostu miałem pecha. W sumie kupiłem je w promocji w Geant więc może to tu jest pies pogrzebany - czesto dostaje sygnały że do marketów trafiają produkty gorszej jakości. Tylko ile w tym prawdy?
|
Ja mam Samsunga SW-206 z nowiuskim firmwarem i kupa nie wpala prawie niczego rusza jedynie dysany 650 i tdk ultra reflexy ale tylko 700. Pozatym laser wujasnij :> o co cho z ta wskazowka.
|
Wiem ze troszke odbiegne od tematu .... takie problemy leza chyba po stronie nie dopracowanych plytek, sprzetu etc. Osobiscie uzywam od paru lat Yamahy (w tej chwili najnowszy model) i dobrych plyt, efekt?? ... zadnych bledow, sprzet dziala wysmienicie pod kazdym systemem, a frajda jaka sie ma z tego ze nie wywala sie zle nagranych plytek jest niebywala.
Pozdrawiam jednak wszystkich uzytkownikow Ricoha. |
Witam
Proponuję abyś rozjaśnił o co chodzi? Zaraz będę zwiedzał te linki, ale powiedz o co ci chodzi. |
Witam !!
Czytaliście już mojego posta ! Wpadłem na to dzieki postowi witel'a DZIĘKI CI JAK NIE WIEM CO Na formu do którego linka on dał znalazłem posta który był wskazówką !!! Zostawcie AB w spokoju NARAZIE !! RICOH RULEZ RICOH RULEZ RICOH RULEZ |
mi na platinium wlasnie nagrywa x12 i jest spox...na TDK nie idzie wiecej niz 4 na primco tez max 4 jak ma dobty dzien...na Akossach szlo pikne 12 i na aritach tez smogalo...
noo ale juz przedemna tylko 70 pluya x4 i kupie jakis pozadne ktore siue beda palic normalnie...:)) Ps.Nero dawane do nagrywarki nic nie daje...mam takowe i tak samo sie kaszani... dekielius |
AOpen sprzedaje napedy RICOHa i ma swoje forum, na ktorym pojawiaja sie posty dotyczace "medium speed error":
http://club.aopen.com.tw/forum/viewforum.asp?forumID=20 Problem ten tkwi w oprogramowaniu i sterownikach ASPI a nie w sprzecie: http://club.aopen.com.tw/forum/viewmessage.asp?forumID=20&MessageID=9711 Mam teraz TDK Vortex (12x), w ktorym siedzi RICOH i oczywiscie pojawia sie MSE :( Nero mi nic nie nagra, ale cdrwin nagrywa na platinum z predkoscia 4x. Nie znalazlem na to rozwiazania. Moze pomoglaby mi wersja nero, ktora byla razem z nagrywrka, ale jej nie posiadam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31. |