![]() |
ale ja juz to robilem wszystko co napisales i nic nie dalo. robilem to ZANIM zaczalem temat ;)
gdzies w miedzyczasie napisalem, ze po 3-ech reinstalkach problem sie nadal pojawia. bump. ludzie ja wciaz czekam na helpa ;p caly czas czekam. |
Cytat:
P.S. dla jasno***347;ci; pisz***261;c czysta kopia windowsa, mia***322;em na my***347;li system instalowany z p***322;yty windowsa, nie ***380;aden backup ze sterownikami itd. Czy skorzystasz z mojej rady Twoja sprawa, ale p.i.e.p.r.z.y.s.z si***281; ju***380; z tym problem cztery dni. W tym czasie mo***380;na postawi***263; system na nowo ze dwadzie***347;cia razy:> Wi***281;c do dzie***322;a:taktak: |
no a jak myslisz, co to moze byc? :P
domyslam sie ze nie podskoczy wiesz co to znaczy sie madrzyc? a wiesz co to znaczy powtarzac to co sie napisalo wczesniej? nie pisze tu zeby sie z ludzmi klocic, tylko zeby sie dowiedziec co jest nie tak. |
Cytat:
Poza tym przestań sie mądrzyć i zacznij czytać ze zrozumieniem.A:> Format, to tylko punkt 1 Co to jest UDMA 0,5???:rotfl: |
czemu nie. mam jakies w domu. sprobuje w nocy i dam znac. jak ktos ma pomysly na rozwiazanie to walcie ;)
sprawdzalem w 3-ema innymi napedami - to samo. od razu mowie, ze pisze jedno pod drugim, bo sie nie da edytowac poprzedniego posta. |
ja bym jeszcze spr***243;bowa***322; czego***347; takiego - po***380;ycz od kogo***347; jak***261;***347; inn***261; nagrywark***281; i sprawd***378; czy sytuacja si***281; powtarza
|
Ilość załączników: 1
ja wiem, ze format c to rozwiazanie na wsyzstko, ale problem pojawil sie PO REINSTALACJI WINDOWSA! pisalem juz! zacznijcie czytac, prosze! nie chce mi sie juz powtarzac po raz n-ty
przeinstalowalem faba, kazalem mu ustawic DMA i pupa. niby ustawiony ale to samo co wczesniej, czyli jak jest plyta to przy ladowaniu windowsa sie wiesza (po ekranie ladowania, gdy wszystko jest czarne/na pulpicie) lub gdy jest zaladowany windows to po wlozeniu wiesza sexplorera. zmiana tasmy pomogla tyle ze z teoretycznego udma 2 podskoczylo na 4, ale nadal nie ma nawet udma 0,5 :P |
1. format:c
2. instalacja czystego windowsa 3. instalacja sterowników do płyty głównej z pominięciem sterów do IDE, niech zostaną stery windowsa 4. jeżeli wszystko będzie w porządku, instalacja następnych sterów i programów oraz sprawdzenie po każdej nowej instalacji, czy wszystko jest o.k. 5. wiem, trochę żmudne, ale tak się przynajmniej dowiesz co szkodzi, czyli co jest wrogiem:mruga: 6. inaczej będziecie wszyscy gdybać do us...ej śmierci |
ja si***281; dalej upieram przy usuni***281;ciu faba i zainstalowaniu go na nowo. Mo***380;e by***263;, ***380;e taka sytuacja si***281; pojawi***322;a w***322;a***347;nie dlatego...
tak sobie gdybam noc***261; :fiu: |
jak mowilem: mialem swieze sterowniki ze strony asusa
pobralem z intela -> restarty, reinstalki kontrolerow i nadal nic. |
Cytat:
http://www.intel.com/products/chipsets/975x/index.htm - ja te to pobierz zainstaluj, zrestartuj na nowu pootwieraj DMA w menadzerze uzrdzen - recznie i zobacz:taktak: pamietaj - to ze microsoft sobie radzi nie znaczy ze mas znajnowsze stery:D |
no a skad niby mam wziac te dobre? te sie instaluja automatycznie, ASPI najnowsze, sterowniki do plyty najnowsze.
sam windows sie nie zgadza na przejscie w udma, ale juz jak sie go zmusi to wtedy nie dziala. jakie z tego wnioski? hm. ;/ no i przypominam, ze KIEDYS dzialalo. COS musi sie dac zrobic. jakies koncepcje z tymi sterownikami? |
no to chyba tylko steroniki pozostaly:taktak:
musiz miec zle i poprost po przelaczeniu nie potrafi ich obsluzyc |
teraz mam PIO (w windowsie mowi i nie klamie, bo dziala jak...)
aspi mam OK. juz mowilem, ze sprawdzalem. max jaki wykrywa w biosie to 4. |
max. jest taki jak Ci wykryje :mruga:
hmmm.. a usu***324; tego faba i zainstaluj normalnie,tak po ludzku ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:13. |