![]() |
Dzięki, ale nie ma za co dziękować :)
Pozdrawiam |
W końcu nie muszę przerabiać tej całej kolekcji płyt :)
Dzięki jarecki1000 niezły jesteś że to wykombinowałeś. |
Sprawdzone i fakt działa(z włączoną kontrolą napędu w uLe):)ale z tym TOC to chyba tak nie do końca, bo niektore kopie z mniejszym TOC od oryginału się nie uruchamiały i pojęcia zielonego nie mam dlaczego.
|
Pewnie można było.. , przepraszam , ale bardzo rzadko (na razie ) mam dostęp do kompa i pierwszy raz jestem na forum :) Poza tym, jestem początkującym (mam konsolę od 3 miesięcy) i można powiedziec, że jestem laikiem w tych sprawach, ale jestem uparty i po przejrzeniu kilkunastu postów w sprawie ps2 i wyjaśnieniach przede wszystkim Twoich Berion, dzięki twojej płycie Esrpack6b i pożyczonej konsoli (przerobionej) od kolegi na 2 dni, kombinowałem aż się udało to wszystko co napisałem :) Teraz moja slimka (nie przerobiona) czyta mi w SMS mp3 i divx (uruchamiam konsolę z włożoną oryginalną grą, do przycisku np. O w padzie przypisałem SMS-a więc trzymam kółko przy uruchomieniu FMCB, startuje SMS, weryfikuje płytę, zatrzymuje ją i wtedy podmieniam ją na DVD z filmami w divx lub muzą mp3 i działa :))
A ULelfa sam sobie nazwałem Berion , jeśli ci to nie przeszkadza... Pozdrawiam :) |
Cytat:
Cytat:
- - - Cytat:
PS: "cdfs:/", a nie "cdfs:0" Cytat:
Cytat:
W każdym razie wierzę, że to jest możliwe. Cytat:
- - - Nie można było tak od razu? ;) |
Witam Berion :) Przykro mi, że tak mnie potraktowałeś, naprawdę darzę Cię szacunkiem za te wszystkie programy do PS2, nawet uLE po odpaleniu u mnie nazywa się...Berion :)
Ale do rzeczy - mam zainstalowany fmcb z płyty elfpackr6b, skonfigurowany tak, żeby po wciśnięciu np. X odpalał się od razu uLE, więc wkładam oryginalną grę, odpalam konsolę (ps2slim z zaślepkami) trzymam X, uruchamia się uLE i u góry ekranu weryfikuje płytę, że jest to PS2DVD. Płyta się zatrzymuje, więc podmieniam ją na kopię np. innej gry, wchodzę do cdfs:0 i eksploruje pliki gry (już kopii !!). Najeżdżam na SLUSa czy SLESa i gra startuje. To wszystko :) Jak już mówiłem nie wszystkie mi tak startowały ale może to wina mojego oryginału ?(za mały TOC?) Oczywiście, ESR jest świetny, mi po prostu z lenistwa nie chciało się robić kopi gry pożyczonej od kumpla i jej patchować, więc próbowałem i się udało :) Sprawdź :) Powiem więcej - po odpaleniu konsoli z włożoną oryginalną płytą DVD z filmem i uruchomieniu uLE, (u góry menadżera plików weryfikuje płytę że jest to DVD) podmieniam ją na kopię gry (nie spatchowaną) i uruchamiam ESR i gra też odpala :) Acha, ja mam slimkę ale kolega ma grubą i odpala tak samo tylko trzeba ręcznie wysuwać tackę (nie używać EJECT), piszę to bo wiem, że masz grubąps :) Co ty na to ? Pozdrawiam :) |
Przykro mi ale to niemożliwe. Po to jest ESR. To nie jest tylko kwestia weryfikacji nośnika w napędzie, tylko wielu, wielu niuansów.
Jest tylko jedna możliwość uruchomienia gry przez uLE, tylko jeśli zostanie uruchomiony przez ESR (wersja CLI - mc card lub wersja w GUI i wybór opcji Launch APP). Innej możliwości nie ma i albo chcesz kogoś naciągnąć, albo nie wiesz co masz na karcie, albo chcesz wyłudzić szczegółowe informacje na temat działania ESR. :P |
nie mam zamiaru nikogo naciągac na kasę, po prostu miałem czas i nie przerobioną konsolę(slimps2)... :spoko: Jezeli poprawnie zainstalowano na mc fmcbota, odpowiednio skonfigurowano, wystarczy uruchomić ulelfa z karty (przy włożonej do napędu oryginalnej grze(jakiejkolwiek)), gdy zatrzyma się płyta, podmieniamy ją na kopię , wchodzimy w ulelfie do menadżera plików na cdrom i odpalamy kopię gry ze SLUSA lub SLESA. To wszystko, FMCB + Ulelf działają podobnie jak SwapMagic. Jednak nie wszystkie gry chodzą, może jest to spowodowane różnicą TOC mojego oryginału (007 coś tam), być może po użyciu innego oryginału z większym TOC będzie chodziło więcej kopii :taktak:
|
Tajemnica, albo naciąganie naiwnych na kasę. :D
|
Cytat:
|
na FMCB-cie i ulelf 4.38 można grac na kopiach bez potrzeby patchowania ESRem.
jest na to bardzo prosty sposób ale nie wszystkie gry chodzą. Nie potrzeba SM więcej informacji na GG 12343794 |
Nie rozumiem tutaj czegoś:
Czemu odpalasz Swap Magic przez ESR? Dopiero do mnie dotarło. :P Bez sensu. Uruchamiasz Swap Magic z płyty lub z karty pamięci (ażeby nie kraść... Zone Loader, jego niedoszły następca, z karty), potem odświeżasz TOC dowolną oryginalną grą o TOC większym niż TOC docelowej kopii, a dopiero potem podmieniasz płyty. Wg. mnie to też bez sensu bo wygodniej jest przepalić te płyty niż mordować się ze swapowaniem i blokadami. :P |
Tak mam swap magic się odpala i jak się zatrzymuje płyta i pojawi się ekran swap magica to podmieniam płytę i daję na botowanie i po tym migają kolory i zatrzymuje się na różowym te kolory to chyba coś od ESR (tak mi się wydaje).
|
Blokady czujników masz zamontowane?
|
Witam jakieś pół roku temu zainstalowałem free mcboot+esr i co tam jeszcze było wszystko bardzo dobrze działa ale ciągle trzeba przegrywać i patch-ować gry. Postanowiłem ściągnąć swap magic i przerobiony obraz odpalić esr-em ładnie wczytuje podmieniam płytę na jakąkolwiek i kliknięci na swap(czy jakoś tak) migają kolory i pozostaje różowy. I tu pojawia się moje pytanie co mogę robić nie tak?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13. |