Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   [ARTYKUŁ][PS2] Formatowanie kart pamięci (https://forum.cdrinfo.pl/f106/artykul-ps2-formatowanie-kart-pamieci-78461/)

Berion 10.10.2010 23:04

Nie, już pisałem że to jest kwestia OSDSYS.

- - -

To nie jest temat o FMCB. Przeczytaj mój tutorial.

A youkai of love 10.10.2010 11:06

Aha, ale zgrałem z niej save'y i się okazało że z następną jest identyczny problem każda gra ją widzi a nie browser - może save coś z nią zrobił - save ntsc-j na memorce pal?? Nie ma jakiegoś programu do sformatowania ich z poziomu Windows'a, bo posiadam przejściówkę memorki na usb i jeszcze jedno czy na konsoli PS2 9004 bodajże 9C mogę zainstalować Free MCBoot dla konsoli v5 bo w sieci nie mogłem znaleść odpowiedniej odpowiedzi??

Berion 10.10.2010 10:23

Nic nie zrobisz. OSDSYS (PS2 Browser) nie wykrywa nieoryginalnych kart do PSXa, a i na niektórych modelach jest problem z oryginalnymi. Szukaj innej karty albo się z tym pogódź.

MCKiller pracuje wyłącznie na kartach PS2. Jedyny program, który obsługuje obie i wykonuje na nich operacje niskopoziomowe to nasz MCA. W każdym razie nic Ci to nie da. ;]

A youkai of love 09.10.2010 21:36

Może ktoś mi pomoże, mam problem z orginalną memorką psx. Karta działa, ale rzecz wygląda następująco - po włożeniu do slotu nie jest wykrywana w ps2 bowser, ani w ps1, a każda gra umożliwia na niej zapis i odczyt, próbowałem ją formatować MCKiller'em ale też i tam nie jest wykrywana. Czy da się z nią coś zrobić? Jakieś półtora roku temu nie miałem z nią problemu, i zaznaczam (bo nie wiem czy to ważne) memorka ma numer SCPH-1020 i naklejkę (oryginalną) japońską. Bardzo proszę o pomoc.

michalxxxxx 12.07.2010 23:30

nagralem na dvd a dalej nie weim jak juz wspomnialem to nie moja konsolka. mialem tylko karte jakos sformatowac.

Berion 12.07.2010 19:35

Swap Magic 3.8 Coder? No to skoro nie włącza się to wina płyty/nagrywarki, - standard, albo nagrałeś to na CD.

Po za tym, przeczytaj instrukcję obsługi konsoli. Jest tam napisane, że save'y możesz kasować, kopiować i podglądać w tzw. Browserze. Jeśli masz na myśli listę cheatów to pewnie tak - czytasz komunikaty? Czytaj, na pewno zostałeś o tym poinformowany, a nawet zapytany czy się zgadzasz. ;]

michalxxxxx 11.07.2010 23:38

ok wiec nie wiem czy moge tu odpowiedziec. konsola to ps2 slim trzeba wsadzic plytke bootujaca z programem Coder. ale jaka to wersja itp to nie wiem. konsola nie jest moja kolo podrzucil mi ja abym sprawdzil czy d sie jakos ta karte sformatowac. czy jest mozliwosc ze to co konsolka zgrala z codera zapisalo sie na karcie pamieci? i jest to powod ze brakuje tam miejsca?

Berion 11.07.2010 21:42

>> http://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrale...-dziala-77592/

michalxxxxx 11.07.2010 15:51

wsadzam plytke w naped. chwile sie plytka kreci i pojawia sie czerwony ekran z napisem ze mam wlozyc wlasciwy dysk

Berion 10.07.2010 19:39

Masz na myśli, że nagrywasz MCA na płytę i konsola Ci nie rozpoznaje płyty? A więcej szczegółów?

michalxxxxx 10.07.2010 10:55

Mi cos nie wychodzi. nagrywam program na plytke dvd ale konsola wcale plytki nie widzi. mam karte pamieci 64mb ale jest na niej jakies 5 kb miejsca a wszystko jest z niej wywalone. ktos moze mi pomoc? slicznie prosze. :'(

Berion 24.06.2010 11:32

Niebywałe. ;]

Od tego jest temat z komentarzami o FMCB/ESR (poza tym w tutorialu jest FAQ, który wypadałoby najpierw przeczytać...).

mattek97 21.06.2010 20:04

Ja mam zaś taki problem że wrzucam na pena wersję GUI i ni działa. Włączam przez ULaunchELF i widzę "egipskie ciemności" :help::'(
Pozdrawiam :spoko:

Berion 26.09.2009 17:18

Krok po kroku to jest w tutorialach. Ten topik służy czemu innemu. ;] Poczytaj o DEV1 skoro masz Modbo (takie samo jak dla Rippera 3) lub o FMCB.

PS: A niby w którym miejscu to ja się naśmiewam? ee...

Ukog 26.09.2009 16:14

Więc powiedz mi proszę jak urochomić go z pędrajwa, bo ja doświadczenia w czymś takim nie mam... skopiować program na pena i podłączyć go do konsoli? Zrobiłem coś takiego ale nic się nie pokazało i wykrywa mi jedynie tą memorkę którą chce sformatować... Nie naśmiewaj się, bo nie każdy ma tak bogate doświadczenie z konsolami jak ty:). Powiedz może krok po krok co i jak to unikniesz na przyszłość zawracania Ci głowy i tak durnych pytań jak moje;]...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:04.