![]() |
Czy to mozliwe ?????????
Do kumpla przyszedl koles z reklamacja ze nagrywarka "łamie mu płyty"????? "wklada plytke dobra a po wyciagnieciu jest złamana" -to słowa kolesia ktory przyszedł z ową reklamacja !!!!!!
jesli to jest mozliwe to jaka jest tego przyczyna? nagrywarka lg x24 |
... najprawdopodobniej ta nagrywarka ma w środku specjalny młoteczek do łamania płyt i pewnie programowo ma ustawioną opcję "łamanie płyty gdy jest w środku".
|
a może łamie mu zabezpieczenia na tej płycie ;)
|
a moze lupie/lamie komp w kosciach ( ram) i wyskakuja pekniete dyski :)
|
jesli plytka jest zle wywazona to moze zdazyc sie tak, ze plytka zostanie rozsadzona w napedzie , ale to bedzie "w drobny mak", a nie na pol
|
jesli plyta byla peknieta przed wlozeniem do nagrywarki (mowimy o nawet bardzo malych peknieciach) to po rozkreceniu do setek czy tysiecy obrotow na minute moze dojsc do pekniecia/rozerwania/zlamania plyty
przy kupowaniu z patyka radze obejzec plyty prze wew krawedzi - takie male 3-5 mm rysy moga rozwalic ci nagrywarke za 400 zeta - radze uwazac na esperanze - 3 tyg temu na gieldzie w Warszawie dostalem od sprzedawcy (za darmo) 50 peknietych esperanzow (mam tez nagrywarke 2x - a w niej plyty raczej mi nie rozerwie :)) moze byc tez tak ze mechanizm stabilizacji plyty (taki mechaniczny docisk wew obudowy) sie pobrudzil i dociska za mocno - nagrywarke rozebrac i oczyscic |
Ja wiem co to jest:
;D W nagrywarce zalęgły się krasnoludki, a że nie mogą tam szczać do mleka... to niszczą płyty Proponuję opryskać muchozolem, raidem - opcja wojenna albo dać im wódki - opcja pokojowa ;D |
Spróbuj sam przełamać płyte na pół :)))) a odpowiedz sama Ci się nasunie !!!
Pozdrowionka !!! |
pewnie chodzilo mu ze łamie wszystkie zabezpieczenia na plytach (tak to sie okresla) :))) a widze ze czesc zaaawansowanych????? userow nabija sie z nieswiadomego NOWEGO oj nieladnie , nieladnie :)))))))))))
|
Nie przeszkadza mi nabijanie bo gdybym tego nie widzial to bym nie uwiezył po rozkreceniu nagrywarki wysypalismy z niej mnustwo drobniutkich kawałkow tu podziekowania dla -Sid-The-Rat=> wydaje sie ze twoja teoria byla najtrafniejsza THX a koles dostal new new CDR i sie cieszy a owa nagrywarka chula juz u innego klijeta :D
|
Cytat:
|
Cuz :
"life is brutal and full of zasadzkas" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D |
czyli tak, a nie mowilem :) ;)
|
sluze uprzejmie
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |