![]() |
napisy na dwóch cd nie załączają się
Witam
W wyszukiwarce nie znalazłem odwiedzi, dlatego chciałbym się zapytać, jak można zrobić , aby na filmie nagranym na 2 CD napisy połączały się do obu części Format filmu to avi, kolega powiedział , abym zmienił nazwę pliku z napisem i nagrał go podwójnie , z tym że plik filmowy nie miał nazwy filmu, tylko jakieś xzc. Nadałem taką samą nazwę plikowi z napisami, podwójnie nagrałem i.... napisy w ogóle się nie podłączyły. Zatem, czy napisy podłączą się do obu plików CD, [1 i 2] , jeśli nagram napisy podwójnie? Jak zrobić, by napisy podłączały się do każdego pliku z filmem? Tych wszystkich, którym udało się dotrwać do tych słów, pozdrawiam serdecznie. jarbis |
Zupelnie nie rozumiem o co chodzi!
Jezeli film jest na plycie CD (700) z napisami, to w zasadzie kazdy odtwarzacz koputerowy przechwyci napisy. Napisy powinny byc nazwane tak samo jak film: np.- Wymioty.u.cioty.CD1.avi+Wymioty.u.cioty.CD1.txt=dz iala. (czesc druga indentico tylko CD2) Odtwarzacze DVD nie musza podlaczac automatycznie, moga ale nie musza - zasada jest ta sama. |
napisy do dwóch CD filmu
:)Hejka
Pozdrawiam na wstępie wszystkich , bo już długo nic tu nie skrobałem. chodzi o sytuację, gdy mamy film na 2 CD i jeden plik napisów, który , nagrany pojedynczo , podłącza się tylko do pierwszego CD, natomiast drugi plik nazywany tu CD2 jest już bez napisów((. Czy , jeśli nagram plik z napisami podwójnie , to wówczas automatycznie podłączy się do drugiego CD? Jak to zrobić?:sciana: :help: miłej pracy przed komputerem, co by najmniej baranów spotykać. jarbis:) |
Tak dobrze to nie ma :)
Masz dwa aviki, musisz miec dwa pliki txt. I to tyle. Wyjscie: -polaczyc aviki w jeden (jakims progsem, np. Gordianem -chyba) -podzielic tekst na dwa (np. SubEdit, Time Adjuster ) Oczywiscie po podzieleniu, musimy przesunac czas w napisach dopasowujac do drugiej czesci. W sumie w TA to jest ok. 4 klikniec myszka :) Nawiasem, wgranie podwojnych, takich samych napisow aby sie odtwarzaly w dwoch filmach (bo tak jest w dwu-czesciowym filmie) to nie powiem, bardzo oryginalny pomysl :) nawet niezwykle oryginalny - sam bym na to nie wpadl :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:22. |