![]() |
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/kopia...nawigacyjnych/ - Potwierdzam, za pomocą UltraISO bez problemu da się utworzyć działającą kopię płyty z nawigacją (BMW Proffesional).
|
1 Jeżeli nie potrafisz zrobić kopi płyty np. z muzyka:fiu:
2 Jeżeli nie wiesz jak skopiować film z wypożyczalni :> 3 Jeżeli nie potrafisz zrobić kopi z filmu komunijnego :rotfl: To: naucz się podstaw, poćwicz sobie na płytach CD i DVD :P Jeżeli nadal masz problem ze skopiowaniem NIEZABEZPIECZONEJ płyty daj sobie na luz :spoko: ***8222;kup***8221; sobie w internetowym sklepie gotowy obraz może wtedy dasz radę ;) Co do płyty z 2007 po co komu taki "kapeć" bez mapy Polski ? a tym bardziej jej kopia ? Najważniejszy jest nośnik :)|| |
no to sprawa wygląda tak...
płyta nie obfituje w żadne cudowne zabezpieczenia, a że nawigacja pokaprysi to wina, kiepskiej jakościwo kopii, lub brudnego zużytego lasera, który bedzie wybredny i łatwiej mu czytać tłoczone mała prędkość, narywać na plusach i lata ;) więcej szczegółów zamieszczę w artykule poswięconym backupowi płyt nawigacyjnych, nad którym aktualnie pracuję ;) |
Cytat:
|
rozpatrujac nawigację(komputer) w aucie,
to są różne wersje oprogramowania... z tego co się dowiedziałem "ze swoich źródeł" od tej wersji zależy czy kopia sie uruchomi czy nie jak bede miał okazje osobiście potwierdzę, czy informacja ta jest wiarygodna |
Cytat:
|
w przypadku BMW DVD DL i nawigacji, z tego co sie zorientowałem,
działanie kopii jest uzależnione od wersji oprogramowania sprzętu jaki jest w aucie, na jednych działa na innych nie... |
Postaram się kupić parę płyt DL i poeksperymentowac...
|
Są jakieś postępy (pomysły) ?
|
Book type dvd-rom płytki verbatim w x-5 nie chodzi wiesza navi ;)
|
Najnowszą wersją Alcohol 120% spróbowałem przegrać jeszcze raz. Zaznaczyłem opcję DPM i obraz robił sie bardzo długo, w końcu rozpoczeło sie wypalanie płyty. Po nagraniu płytę widać w systemie, pliki także, wprost idealnie lecz niestety płyta w samochodzi nie działa :/
|
prawda jest taka, że płyty DVD w Polsce to pomyłka...
wydaje mi się jakby sprzedawali nam jakieś odrzuty... a trafić na dobrą płytę DL łatwo nie jest, moje boje spełzły na niczym bo albo DL całkowicie nieczytelna jest albo widać tylko pierwszą warstwę... |
Cytat:
natomiast po nagraniu nawet komputer nie odczytuje takiej płyty to jak chcesz aby nawigacja to zrobiła ? ;) To nie kwestia zabezpieczenia, po prostu spaprałeś proces kopiowania... |
na płytę jakiej firmy przegrywałeś?
|
Mam ten sam problem. Płyta z nawigacją do mojej BMW 5 jest już trochę porysowana i korzystam z kopii którą zrobił chyba poprzedni właściciel. Nawigacja z 2007 roku nagrana na płycie DVD DL. Obecnie korzystam z kopii nagranej na płytę TDK DVD+R DL ale nie jest już w dobrym stanie i chciałem ją ponownie przegrać.
Programy wyżej wymienione przez autora tematu nie wykrywają jakichkolwiek zabezpieczeń. Próbowałem przegrać Alcoholem 120%, obraz zrobił bez żadnych problemów. Nagranie również przebiegało bez najmniejszych kłopotów tylko po nagraniu nie widać żadnych plików na płycie, nie wiem czy to wina źle wypalonej plyty czy jakiegoś super zabezpieczenia, narazie jdną płytę DL mam do kosza a biorąc pod uwagę, ze cena jednej to 8zł nie chcę marnować kolejnych. Zamieszczam screena zawartości płyty: http://img31.imageshack.us/img31/7721/navi2007.jpg Przegrywałem nagrywarką Pioneer DVR-115D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:44. |