![]() |
Uzywajcie do Cholery SZUKAJ - SZUKAJ na gornej belce...
Wiecie co wydaje mi sie, ze kazdemu najlatwiej zadac po prostu pytanie nie patrzac na to ze dwa topiki nizej wlasnie toczy sie rozmowa na dany temat... Czasem to aż mi ręce opadają... Cholera ludzie, nie używając funkcji szukaj pokazujecie innym w jak wielkim poważaniu ich macie, dla mnie liczy się czas i nie chce mni się już nawet patrzeć jak to 3 czy 4 raz porownoje sie TE SAME nagrywarki (np LG 32x czy Liteon 32x co wybrac, co polecacie, co lepsze, co kupic), szkoda mi (i pewnie nie tylko mi czasu i nawet wzroku tracić na takie posty a tylko śmiecą. Wydaje mi się iż najlepszym rozwiązaniem było by dodanie do strony z zakładaniem konta, w miejscu gdzie jest 'agree' małej ankiety - "co powinienieś zrobić gdy masz pytanie" a) zadać je (źle) b) poczytać i dopiero wtedy zadać pytanie (źle) c) UŻYĆ pieprzonej funkcji SZUKAJ (brawo dobrze masz konto) w innym wypadku to mi się zdaje że nic nie pomoże, no chyba ze jakis pop-up gdy zakładasz nowy temat - czy użyłeś już funkcji szukaj ?, jakiś screenshot gdzie kliknąć (bo nie każdy potrafi jak widać znaleźć) i link do szukaj... Ręce opadają...
|
Wszytsko super, ale nie pomyslałeś o tym, że są tacy, którzy łączą się przez modem i nie stać ich na to, aby przeszukiwać dziesiątkami minut czy godzinami postu z podobnym problemem ?
Może także w ten sposób powinieneś pomyśleć? Jasne, jest funkcja 'szukaj' ale czasami, a może nawet często nie zdaje ona egzaminu. I jednak łatwiej ( czyt. taniej ) jest wybrać ten piep....y nr 0202122, połączyć się i wrzucic post na forum. Pozdrawiam. TOMMYx PS" Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy jednak zdecydowali się pomóc rozwiązać mój problem" |
Sam zobacz ktore pytania sie dubluja.. np porownanie LG 32x i Litka 32x, albo 16x i 16x, albo jak skopsac homm4 czy sof2 czy gta3 czy cokolwiek co jest na czasie, do niektorych pewne rzeczy trafiaja pozniej niz do innych, i w zwiazku z nimi maja konkretne pytanie, no i nie uzywaja szukaj, ani nawet nie sprawdza jakie tematy byly poruszane na, uwaga, nie pierwszej stronie forum, tylko na stronie drugiej, ale kto by na to patrzyl... lepiej zapytac.... i stracic troszke nerwow jak ktos nabluzga na takiego usera... a funkcja 'szukaj' wcale nie dziala tak wolno, tez czasem loguje sie z modemu i nie zauwazylem jakis sczegolnych spowolnien...
>> Edit1 << wezmy na ten przyklad pytanie "co lepsze, lg 16x czy teac ?" no i proste w czasie jakis 2 minut znalazlem i przeczytalem mniej wiecej tyle postwo : Poradźcie co lepsze Teac 16x czy LG 16x - 3 wypalarki, ktora wybrac? - LG czy TEAC ??? - Jak z awaryjnością (LG i TEAC)? - Lite-On Aopen LG a moze TEACK? - Jaka nagrywarka( LG 16x, czy TEAC 12x ), dalej juz mi nie chcialo sie czytac, ale bylo jeszcze pare.. to nie jest tylko problem chwili, ale nasilajace sie zjawisko, z ktorym cos przydalo by sie zrobic... |
SoBal - Ty się tak nie denerwuj w nocy :)
I tak nie naprawisz świata, ani ludzi :) TOMMYx - może trochę racji masz, ale nikt nie mówi, że internet w naszym kraju jest tani - to droga zabawa i trzeba niestety płacić. A jeszcze Ci powiem, że jak czasami widzę 1 post kolesia, to sam robię "szukaj" , żeby podać np. link. I też siedzę wieczorami na modemie :) Dobrze qrde, że mam czym potem za to zapłacić ;D |
Cytat:
|
..no moze złożymy sie Pedros'owi na szybszy modem ??? - trzeba popierać inicjatywe :)
|
Zastanawia mnie jedno, gdyby w jakimś programie w euli autor zawarl nastepujace stwierdzenie: zgadzajac sie na powyzsze warunki zrzekam sie praw wlasnowsci do posiadanego przeze mnie sprzetu komputerowego, kliknij 'tak'. Jak myslicie ile osob odpowiedzialo by NIE ? mam wrazenie ze byly by to promile... lol
|
z tego ostatniego wybronilby nawet marny adwokacina (zwlaszcza w USA) bo powszechne jest 'skip'owanie' EULA, w zwiazku z tym bylo by dzialanie domyslne, czyli nie bylo by woli ze strony naciskajacego Yes, czyli teoretycznie umowy nigdy nie bylo...
naturalnie trzeba to dobrze opowiedziec, ale... :-) |
Cytat:
To nie chodzi o to, że funkcja 'szukaj' chodzi wolno, tylko o to, że takie szukanie jest mniej opłacalne. A jeszcze jedno - ktoś sobie w szukaj wpisze hasło , a tu mu wyskoczy nagle 5 podobnych lub prawie takich samych tematów. I co wtedy bedzie mial zrobic?? Które przeczytać???? W koncu jest 5 tematow, ktore znalazl i w kazdym po 50 postow z odpowiedziami, i co wtedy ??? :-) A kasa dla tepsy cały czas leci i leci :-) Pozdrawiam, szczególnie Ciebie SoBal2k2 :-) TOMMYx |
Jezeli chodzi Ci o moje pytanie dotyczace roznic nagrywarek LiteON to przejrzalem wczesniej forum i nie znalazlem na nie wyczerpujacej odpowiedzi. To po pierwsze, po drugie moje pytanie nie dotyczylo tylko roznic ale takze pytalem czy interesujacy mnie naped potrafi obchodzic zabezpieczanie plyt Securomem - wiec nie rozumiem skad Twoje oburzenie (chyba, ze nie chodzilo Ci o moje pytanie). Poza tym powinienes zrozumiec, ze niektorzy korzystaja z modemu.
Pozdrawiam. MusicMan |
Cytat:
|
Cytat:
Ale.. DZIĘKI A poza tym mam awersję do wszelkich umów z... "naszym kochanym operatorem" :) |
Uff troszke tu nieporozumień, nie oburzam sie na nikogo - to nie lezy w mojej naturze (tak samo jak ortografia :)) Jezeli czegos szukam, to im widze wiecej odpowiedzi tym dla mnie lepiej, znaczy to ze temat byl walkowany juz wiele razy i w koncu ktos potrafil udzielic jakiejs konkretnej odpowiedzi...
Co do modemu, mam laptopa PII300 i badziewny modem 33.6kbps, i jakos bez obaw pozwalam sobie na szukanie tego co mnie interesuje, a kozystam caly czas z tej badziewnej tepsy - jak jade gdzies gdzie nie ma stalego lacza... Dalej, a'propo tego ze adwokacina w US by wybronil z tego wrecz insynktownego klikania na NEXT, to dla mnie jako autora jakiegos programu nie ma znaczenia jakie motywy kierowaly danym pacjentem, tylko to ze w jakis tam sposob naruszyl zasady mojej licencji - a wiec PISEMNEJ umowy z klientem, na podstawie ktorej on zgadza sie na moje warunki by kozystac z mojego oprogramowania, wiec proces byl by dlugi i moglby sie zakonczyc precedensem... |
w sprawie EULA :zawsze mozna powolac sie na chwilowa niepoczytalnosc, spowodowana dlugotrwalym siedzeniem przed komjputerem itp
a co do postowanie bez czytania - bo tak to mozan w skrocie nazwac, to jedyne co moge dodac to to ze w temacie winno znalezc sie glowne zapytanie. Ktos zna odpowiedz i ma ochote napis n-ty raz to wchodzi, ktos nie ma ochoty lub nie ma kasy dla tpsa to nie wchodzi- proste :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |