![]() |
tuner SAT-------> LCD
i tak po tym jak na 20" LCD nie mogłem dojść do porozumienia z podłączeniem DVD gdzie na 19" wszystko grało a to żeby nie rozwalić biurka
http://forum.cdrinfo.pl/f108/hdmi-dvi-80553/ postanowiłem go rozwalić || i wymieniłem na T240 czyli 24" :D DVD śmiga w 1080P czyli upscaling po HDMI---->HDMI kompa podpoiłem DVI----->DVI i mam stara satelitę zakupiłem kabel za całe 79zł ((z wysyłką scart(euro)---->VGA i widzę ciemność( w sensie satelita sprawna) ale na LCD nic nie widać tylko dioda miga i miga jak przełączę na złącze VGA zero reakcji |
tuner podaje na scarcie RGB? inaczej nie bedzie vga
jezeli tylko podaje svideo to musisz kupic kostke/kabel scart-svideo i uzyc tego wyjscia |
Ilość załączników: 2
tyle wyjść jest na tylnym panelu SAT
Załącznik 50263 w opcjach jeszcze na TV nastawiłem jako RGB ustawienia SAT po podpięciu do TV Załącznik 50264 |
ok, czyli wypluwa rgb
teraz zostaje sprawdzenie samego kabla - niestety SCART-DSUB sa bardzo drogie, o czym sie juz przekonales, i niesamowicie awaryjne w hotelu w ktorym pracuje mamy je w kazdym pokoju i w zasadzie co kilka dni w jakims pokoju trzeba taki kabel wymienic (koszt to jakies 25 funtow sztuka! HDMI sa tansze) czemu sa takie do d. - nie wiem rada - podlacz dwa inne urzadzenia, np kompa pod telewizor i zobacz czy smiga jak tak - to nie wiem co dalej jak nie - masz winnego |
zrobiłem tak podpoiłem DVD za pomocą tego kabla to monitora i tez ciemność gr....
czy w druga stronę będzie działać nie wydaje mi się tam gdzie go kupiłem piszą ze działa tylko w jednym kierunku http://www.allegro.pl/item481727727_...d_ofc_rgb.html jeszcze rozważę jedna opcje podepnę do zwykłego CRT ale wpierw muszę iść do kumpla co aby sprawdzić możliwe ze LCD nie wyświetla tak małej rozdzielczości w sumie ciekawi mnie ile z SAT idzie rozdzielczość edit: na monitorze jest funkcja "AV" nie wiem co znaczy ale dałem na ON i tez bez zmian jak podepnę to miga dioda na LCD jak wypnę "euro" z SAT to pojawia się standardowy komunikat ze "check signal cabel" czyli jakiś sygnał daje domniemywam ze to może być wina ze SAT nie daje sygnału w odpowiedniej ilości hz czy zwał jak zwał i odświeżanie jest za słabe żeby LCD mógł to wyświetlić |
fakt, te kable sa jednokierunkowe
drugi fakt - maja jakies ograniczenie w fps i rozdzialce, wiec to moze powodowac problem |
ze ja wywaliłem starego CRT eh.....
|
a masz wolne wejscie svideo?
kup kostke scart-svideo (domyslam sie, ze mozesz to konkretne wyjscie scart przestawic w tryb svideo), kabel takowy + kabel audio to sa juz tanie kabelki i bezproblemowe raczej, wiec powinno pojsc bez problemow ;) |
niestety na LCD mam D-sub DVI HDMI
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49. |