![]() |
Masz też działkę na tym forum po polsku - linki podawałem na pierwszej stronie
|
szkoda że po angielsku, ale tragedii tez znowu nie ma ,
wiele ta strona wnosi do tematu, pomału pomału zaczyna coś świtać :) |
|
Cytat:
Google mnie nie parzą, ale niestety wszędzie znajduje już informacje raczej dla zaawansowanych, i mimo chęci ciężko opanować tak dużą ilość informacji, gdy się z tym nie miało do czynienia |
Tak. Koppel to zmodyfikowany jeszcze Oleg i wszystkie tutoriale i programy do Olega działają (plus GSM).
|
witam wszystkich,
również posiadam wl-500g, ale z wgranym softem ze strony koppel.cz (gotowa dystrybucja z obsługa modemu 3g do udostępniania internetu) czy w tym sofcie również można zainstalować rtorrent, i dysk usb jako dysk sieciowy? i w jaki sposób zrobić żeby skaner był sieciowy, bo nie mam pojęcia, a drukarkę mam podłączoną i działa wyśmienicie, |
prawda :)
na razie zostaje na Olegu - mialem go juz wczesniej i na pewno byl stabilny teraz jeszcze zmusilem go do torrentowania || wiec jest dobrze brak drukarki i skanera sieciowych latwo przeboleje - szkoda mi czasu na kombinacje biorac pod uwage ile razy z tego bym skozystal |
Cytat:
|
no i sie wkopalem
mam olega, a do niego nie ma gotowego sane wiec albo ze skanowania nici, albo trzeba recznie konfigurowac odpuscilem sobie i drukarka jest znowu wpieta w kompa bezposrednio sane jest pod openwrc, wiec jak mi znowu odbije, to sprobuje tamtego fw |
3 razy w sumie podchodzilem do tego tutoriala Head Start II
albo czegos nie rozumie, albo tam jest jakis blad w czeci dotyczacej transmission w koncu doszedlem do wniosku, ze zdecydowanej wiekszosci softu jaki to mi instaluje i tak nie potrzebuje i recznie, wedlug tego tutoriala http://www.wl500g.info/showthread.php?t=10307 ustawilem wszystko bez instalowania tej paczki headstart faktycznie - 1,5h i wsio swiszczy i hula az milo jeszcze drukowanie, ale to jutro, bo drukarka halasuje a u mnie wszyscy juz spia ;) w kazdym razie dzieki Wawelski za pomoc :) |
Wawelski - pomecze jeszcze,bo...
znowu to samo wszystko dziala, ale nie transmission zmienilem wszystko tak jak podales dodalem ten plik konfiguracyjny a remote gui zwraca tylko connection refused ip podane: localhost port 8082 (taki wpisalem w tym pliku dla crona) haslo i login oczywiscie jak zamiast localhost wpisuje recznie IP to mam komunikat taki, jak na zdjatku zaloczonym pare postow wyzej transmission prze webui tez nie chcial przyjac linku do torrenta (choc i tak nie jestem pewny, czy dobrze podalwam - klikalem na URL i podawalem link bezposrednio do terrenta) po kolejnym rebootcie zas transmission tylko przez webui daje komunikat: Unable to find recent transfer stats in syslog i na tym koniec masz jakies pomysly? dwozny - moze pozniej sprobuje, dzieki ;) |
Cytat:
|
dzieki
wiec wlasnie updatuje calosc przez ipkg czemu nie mozna dac N na wszystko :haha: tak to mi sie zatrzymuje co chwila :haha: |
Teraz możesz sobie te zmiany ipkg darować.
Jak ten wątek powstał, to jeden ludek tam kompilował i wrzucał nowsze wersje, niż były w repozytorium. Teraz też wrzuca, ale nawet jak w repo są starsze, to niewiele i różnice zazwyczaj niewielkie. |
Wawelski - jade od nowa
i mam pytanie podales ten link http://wl500g.info/showpost.php?p=127795&postcount=1 do updatu transmission radza tu reczne sciagniecie transmission i zmiane linii odpowiedzialnej za jego aktualizacje przez ipkg czemu? nie mozna z jakiegos powodu zrobic tego przez ipkg wlasnie? sam potem radziles aktualizacje wszystkiego przez ipkg? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57. |