Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2009, 23:44   #1
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Router ASUS WL-500gP v2 - pare problemow konfiguracyjnych

za rada szanownego grona z tematu o routerach WiFi zakupilem router Asus WL-500g Premium v2
z zalozenia mial, po podlaczeniu do modemu z kablowki, dzielic net na kilka urzadzen
oczywiscie bylo by bardzo milo, gdyby udalo sie uruchomic pozostale uzyteczne funkcje - moj net predkoscia nie grzeszy, wiec manager downloadu (torrenty oczwiscie)
no i drukarka sieciowa (najlepiej z w pelni funkcjonalnym skanerem - jako, ze mam urzadzenie wielofunkcyjne HP PSC 1315)

na oryginalnym fw v 2.0.1.2 za diabla nie chcial udawac, ze jest moim kompem podlaczonym przez USB (ISP identyfikuje mnie po MAC modemu w przypadku USB lub MAC karty sieciowej (ale to nie moj przypadek), dodanie drugiego MAC kosztuje, zmiana pierwszego tez... tak, moj ISP jest do d. ale to jedyne sensowne wyjscie)

na fw olega najnowszym net zasmigal blyskawicznie, ale router nie widzial w ogole PD robiacego u mnie za HDD
PD to w zasadzie czytnik kart z wlozona 16GB szybka SDHC c6
karta sprawna, czytnik tez - sprawdzone
wiec jakiekolwiek dalsze kombinacje wykluczone (w katalogu /dev/ nie bylo w ogole katalogu dyskow)

upgrade do najnowszego oficjalnego fw i mile zaskoczenie - net smiga (choc dwa restarty zajelo mu przyjecie klucza wifi )
widzi drukarke
widzi PD
ale...

drukarka tak czy siak wymaga instalacji sterownikow na kompie - postepowalem zgodnie z manualem asusa - wiec mija sie z celem, moge podpiac drukarke do kompa i kolejnym ja udostepnic w sieci... bezsens
w dodatku nie wiem, czy skaner by dzialal - nie sprawdzilem

a PD widzi, rozpoznaje pojemnosc, ale caly czas status unmount
poszukalem po wl500g.info oraz szerzej po necie i nic nie znalazlem
ktos mial problem, bo ftp wylaczone - wlaczylem i nic
brak mi dalszych pomyslow

moja prosba wiec do userow ww. routera lub osob obeznanych z jego konfiguracja:

1. (i najwazniejsze na ta chwile) - jak uruchomic sciaganie torrentow na PD podpiety do routera? w zasadzie jak zmusic router do zamontowania tego PD

2. mniej wazne - jak podpiac urzadzenie HP PSC 1315 do tego routera, zeby bylo urzadzeniem prawdziwie sieciowym, udostepnialo druk i skanowanie

edit:
swoja droga awietny fw (ten od olega mial to samo) - znane wszystkim port forwarding zostalo tu nazwane virtual server, chwile mi zajelo znalezenie tej opcji

Ostatnio zmieniany przez nimal : 21.02.2009 o godz. 23:49
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2009, 02:03   #2
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
na fw olega najnowszym net zasmigal blyskawicznie, ale router nie widzial w ogole PD robiacego u mnie za HDD
Dziwne, podłączałem ze trzy obudowy i z 6 penów i nigdy nie było problemu.

Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
PD to w zasadzie czytnik kart z wlozona 16GB szybka SDHC
A, to już może być problem - zwłaszcza, jak to jakiś multiczytnik.

Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
drukarka tak czy siak wymaga instalacji sterownikow na kompie - postepowalem zgodnie z manualem asusa - wiec mija sie z celem,
No właśnie o to się rozchodzi, żeby nie musiał chodzić komp.

Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
1. (i najwazniejsze na ta chwile) - jak uruchomic sciaganie torrentow na PD podpiety do routera? w zasadzie jak zmusic router do zamontowania tego PD
Ja używam
1. Apgrejdniętego Olega
2. Head Start II Gotowiec opt z masą softu. Niestety, prawie wszystko się aktualizuje - paczuszka niezbyt aktualna, ale działa.
3. Transmission. To też nowa wersja która chodzi zupełnie inaczej niż do 1.3. Czyli jak zaktualizujesz tą z Head Start II to trzeba sporo poprzestawiać - looknij do tutoriali, jakbyś to robił.
4. Transmission Remote GUI. Można Transmission obsługiwać przez www, ale to jest IMO wygodniejsze i ma trochę więcej opcji.


Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
2. mniej wazne - jak podpiac urzadzenie HP PSC 1315 do tego routera, zeby bylo urzadzeniem prawdziwie sieciowym, udostepnialo druk i skanowanie
Ze skanowaniem to nie wiem, czy działa. Drukowanie bez problemu.

Printig how-to

Na większość pytań odpowiedzi znajdziesz na
oleg.wl500g.info
http://wl500g.info/forumdisplay.php?f=61

Jest nawet działka po naszemu
http://wl500g.info/forumdisplay.php?f=108
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2009, 21:11   #3
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dzieki za odpowiedz
szczerze to nie mam za bardzo ochoty na spedzenie kilku godzin lub dni na konfigurowaniu tego linuxa - jeszcze openwrc z gotowcow i jak nie bedzie kumkac to wracam do oficjala
tamto forum juz oczywisice trzepalem i... nic
wiele osob ma problemy z wykrywaniem napedow podlaczonych do portow USB i rozwiazan brak
co dziwne, nawet jak wlacze FTP (fw 3.0.3.6 oficjalne) to status dalej unmounted i nic nie moge uploadowac
o ropoczeciu pobierania przez Download Master nawet nie mam co snic

potestuje jeszcze z innymi napedami
moj czytnik to czytnik tylko SD z jednym slotem nie wymagajacy steronikow (ma dzialac jak PD i to tez robi)
jak pisalem - jest wykrywany, tylko nie montuje go
jutro pewnie nie dam rady, pojutrze wiec postaram sie posprawdzac inne czytniki, karty, PD i zew dysk twardy
dzis podpiolem tylko czynik microSDHC z karta Kingstona i NIC, nawet nie zakumkal, ze cokolwiek sie stalo (czytnik nie ma diody, wiec nie wiem, czy w ogole dostal zasialanie)

w tej chwili probleme jest widzenie napedu przez moj router - oleg nawet go nie wykrywa, wiec kiepsko to widze
jakiekolwiek inne zabawy wymagaja najpierw zamontowania napedu
niestety nigdzie nie ma opcji montowania
zdenerwuje sie, jak sie okaze ze mam cos nie tak z routerem
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2009, 23:59   #4
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Masz manuale - z godzinkę - dwie trzeba poświęcić na ustawienie gotowców (pierwszy raz).
Polecam jeszcze raz te gotowce. Ostatni Oleg ma już prawie rok - ten zaktualizowany ma sporo zmian (w tym nowsze jądro).
W tym drugim wątku (z headstart) masz linka do prostego manuala z partycjonowaniem. Sprawdzałeś, czy fdisk nie widzi fizycznego sprzętu? Partycje warto wywalić i założyć na nowo (oczywiście ext2 albo 3 - bo fat32 ma ograniczenie do 4GB wielkości pliku a na NTFS Oleg nie potrafi zapisywać).
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2009, 20:45   #5
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
probowwalem na "oficjalnym" olegu - fdisk (ani sam linux, komenda ld z poziomu katalogu dev) nie widzi w ogole dysku (o ile wiem, powienien byc stworzony katalog disks czy jakos tak i tam po kolei, kontrolerami, poukladane napedy - nie ma tego w ogole)
wiec nie mam co dalej robic - dopoki system nie zobaczy napedu to przeciez NIC nie mog zrobic - tu lezy pies pogrzebany

jak tylko znajde pare godzin wolnych, to sie zabiore wiec za update do tego olega, ktory mi podlinkowales mam nadzieje, ze pomoze (opisy swiadcza, ze to bedzie wiecej niz te 2h...)

w kazdym razie THX, jak tylko cokolwiek posprawdzam, dam znac
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2009, 21:54   #6
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
ld?
Kod:
-sh: ld: not found
Ale faktycznie w katalogu dev powinno być discs - a w nim przynajmniej discX

Co daje:

fdisk /dev/discs/disc0/disc

??

Zresztą, w tutaj masz tutorial. Tylko nie rozpędzaj się, bo tam są następne posty w tym wątku, a nawet wszystkiego z tego jednego posta robić nie trzeba (Head Start to załatwia)
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2009, 22:02   #7
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ls mialo byc a nie ld listowanie zawartosci katalogu

a podanie takiej sciezki jako parametru dla fdisk powoduje komunikat o braku urzadzenia
co jest logiczne - przeciez skoro nie ma urzadzen to nie ma katalogu urzadzen w katalogu... hmm... urzadzen po polsku to maslo maslane mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi (o brak DISCS wewnetrz DEV)
a co do tutoriala, to wlasnie z tego kozystalem i na tym etapie padlem (jak podzielic cos, czego nie widac?)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2009, 22:39   #8
dwozny
Forumator
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 912
dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wygląda na to, że ten asus nie współpracuje z kartami sd, przed chwilą próbowałem również podłączyć czytnik kart + karta sd 1gb, niestety nie wykrył karty.
Pendrive i dyski zewnętrzne wykrywa prawidłowo.
dwozny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2009, 07:40   #9
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no i wyglada, ze masz racje
podpiolem MP3 pracujaca jako pamiec wymienna i zakumkala od razu!
tylko czytniki SD nie chca pracowac - o tyle dziwne, ze w kazdej innej sytuacji zachowuja sie dokladnie jak PD
czyli czeka mnie zakup PD... jak nie zadziala to bede z deka zdenerwowany
dzieki za pomoc

Wawelski - podpinales kiedy SD przez czytnik? u mnie polegl na SDHC i microSDHC
jak tak to tylko potwierdz na jakim FW

dzieki Panowie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2009, 13:33   #10
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wykop, bo ukazal sie nowy, oficjalny firmware do tego routera oznaczony 3.0.3.8
oczywiscie sa tez nowe utilisy, ktorych upgrade jest koniczeny (stare nie beda dzialac)

zmian niewiele - poprawiono kilka bugow w Download Managerze

ale, co dla mnie istotne:

- router w koncu widzi karty SD w czytniku (nadal nie widzi SDHC )
- podlaczenie drukarki okazalo sie smiesznie proste - wpiac wtyczke, zrestartwoac router i odpalic program PRINTER z nowych utilisow - dziala bez dalszych kombinacji, co wazniejsze - nie wymaga instalacji dodatkowej (mialem ja zaistalowana w systemie podlaczona przez USB, druk wystarczy skierwoac do tej samej drukarki i tez lyka )
- torrenty w koncu sie sciagaja (choc wolno)

pare dni potestuje, jak bedzie smigac zadowalajaco, kupie jakis PD (obecnie mam karte SD 1GB - malo... - a 16 nie widzi, jak juz pisalem)
niestety nadal nie widzi SDHD i nie dziala skaner (no w razie potrzeby moge przepiac bezposrednio pod komputer... zadnych zmian konfiguracyjnych, wiec daje rade)
a przynajmniej drukarka smiga nawet, jak komp jest z dala od biorka
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2009, 12:59   #11
pepelodz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.06.2009
Posty: 3
pepelodz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam was wszystkich
Posiadam tez routerek WL-500gP V2 i mam taki problem. Wgralem najnowszy soft 3.0.3.8 podlaczylem do niego dysk w kieszeni na USB 60 GB. Dysk mam sformatowany w system plikow EXT2 za pomoca aplikacji Paragon Partition. Nastepnie w USB Aplication wlaczylem udostepnianie w sieci z kontem. Stworzylem 2 uzytkownikow i nadalem im hasła oddzielne. Stworzylem tam tez katalogi i kazdemu uzytkownikowi przypisalem inne prawa (zapis/odczyt). Wchodzac przez otoczenie sieciowe wstukuje w oknie ktore sie pojawia login uzytkownika i haslo pokazuje mi katalogi ale do katalogu do ktorego ten zalogowany uzytkownik ma prawo zapisu nie mozna nic zapisywac. Na dysku tworzy sie tez katalog SHARE w ktorym bez problemu mozna zapisywac a w tych co nadalem prawa nie mozna. Sprawa ma sie natomiast dobrze jak dysk jest sformatowany do partycji FAT32 wtedy nadane prawa dzialaja ok i juz mozna zapisywac w katalogach. ale nie chce FAT32 bo ograniczeniem sa pliki 4GB Moze ktos sprawdzic jak sprawa wyglada u niego ?


Zastanawiam sie na tym softem OLEG upgrejdowany wersja r308 ale nie znam sie na linuxie i nie potrafie tego skonfigurowac. Potrzebuje tego routerka zeby sciagal torrenty i dzialal z udostepnionym dyskiem w sieci tak jak napisalem(kilka uzytkownikow z wlasnymi haslami i maja przypisane rozne prawa dostepu do katalogow) Moze ktos jest mi w stanie pomoc to skonfigurowac ale chce tez wiedziec czy wy tez macie na orginalnym sofcie taki problem.

Moje gg 9261785 bede ogromnie wdzieczny bo stoi teraz bezuzyteczny
pepelodz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2009, 13:15   #12
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nigdy nie używałem oryginalnego softu (no - raz do instalacji Olega). Więc w tym temacie nie pomogę.

Ale nie rozumiem czemu używasz windowsowego softu do formatowania EXT2?
Używanie tego routera jako dysku sieciowego jest koszmarnie wolne (brak DMA i nie wyciągniesz więcej niż 4MB/s - a jak robi coś jeszcze to licz na średnie maks 2MB/s).
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2009, 13:17   #13
pepelodz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.06.2009
Posty: 3
pepelodz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec jaki soft polecasz i jakis program wtedy zeby sciagac torrenty , i mimo to chcialbym zrobic z tego dysk sieciowy z prawami dostepu na haslo dla roznych uzytkownikow. Mozesz mi pomoc jakos skonfigurowac to z alternatywnym softem ? Bede wdzieczny naprawde.
pepelodz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2009, 13:34   #14
Wawelski
Always newbie
 
Avatar użytkownika Wawelski
 
Data rejestracji: 14.11.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 2,844
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Mam powtórzyć to, co napisałem w drugim poście tego tematu?
Nie chce mi się wyważać otwartych drzwi ani powielać pracy Olega, raas, Wengi czy innych autorów tutoriali (klik)
__________________
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich.
WAŻNE
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2009, 13:38   #15
pepelodz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.06.2009
Posty: 3
pepelodz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a powiedz mi czy konfigurujac go musze miec polaczenie z netem ? Bo juz jak tego ssh-deamon probuje zrobic to mam problem, nie chce jakiegos katalogu utworzyc.
pepelodz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
asus, router, wi-fi, wifi, wl-500g, wl-500gp

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.