![]() |
Cytat:
|
A na Windows 7 nagrywa?
|
tez podejrzewam system bo zapakowalem mu testowa winde7 z tym ze wgralem najnowszy firmware stery i co sie dalo ... nowszych juz nie moge znalesc kombinowalem juz z roznymi programami testujacymi , niby ok ale to wciaz jest przeciez windows wiec nie kumam ... moze jednak oddam na serwis bo niechce mi sie reinstalki robic tylko po to zeby sprawdzic sobie naped :(
moze ktos podpowie jakis program do testowania napedu pod katem wykrycia uszkodzenia czy cos takiego ? |
Może coś z systemem? Skoro w Media Center "coś tam" wypala.
|
Witam serdecznie ! jestem nowym uzytkownikiem tego forum i jest to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc ... do rzeczy ....
mam podobny problem wiec podpiolem sie do kolegi . ogolnie nagrywarka ten sam typ , lapik hp dv6799ea i problem polega na tym iz nie nagrywa zwyklych cd-r'ow po zainstalowaniu windows7 czyta wszystko wypala wszystko lacznie z ISO oprocz w/w plyt wczesniej wypalal nawet najgorszy syf , teraz pokazuje zla jakosc nosnika jedyne co moge nagrac to windowsem media center - wtedy wypali i odczyta ale tylko na kompie i nigdzie indziej ,,, prosze o pomoc ... system czy raczej serwis ? czy moze smietnik ? dodam jeszcze ze firmware stery itp aktualne pozdrawiam ! |
jak mi sie uda odczepic napet (dotychczas mialem problem z tym) to postaram sie sprawdzic nagrywarke na innym laptopie. moze to cos pomoze.
|
Cytat:
|
problem w tym ze nigdzie nie moge znalezc ;)
|
Jak znajdziesz nowszy - możesz wgrać. Na pewno nie zaszkodzi. :)
|
konieczny jest te grob ? ;) moze firmware nowy wystarczy. nei wiem czy to ma jakies znaczenei ale plyty czyta idealnie.
|
W takim razie kop jej grób. :glaszcze:
|
obojetnie czy to rw czy nie, czy to predkosc 2x czy wiecej ciagle mam to samo. niezaleznie od firmy plyty
|
Z płytami RW bywa tak, że dość często nagle, niespodziewanie i zdecydowanie przedwcześnie dokonują swego żywota. :glaszcze:
A co do prędkości - raczej poleciłbym szybciej niż wolniej. :taktak: |
nagrywalem 4x bo to byla cd rw. 4x-10x. probowalem na mniejszej predkosci. a moze z logow z nero podanych wyzej cos wynika ?
|
Nagrywasz x4? :wow:
Jak widać - ten log z ashampo nie niesie w sobie praktycznie żadnych użytecznych informacji. :kreci_gl: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56. |