![]() |
Owszem audio tam jest, ale... jakie?
Plik który edytujesz odbiega od standardów. |
Prubowałem ale program przy zapisywaniu pliku wyjściowego wywala mi audio, którego wcześniej nie wykrywa, ale wiem, że audio tam jest.
|
Cytat:
|
Spokojnie.
Jest weekend majowy, forumowicze się bawią na zlocie. :piwo: :ognicho: Wrócą, kaca wyleczą, to podpowiedzą. :taktak: |
Cytat:
|
Mam pytanie, czy istnieje program do edicji MPEG-2, który pozwoliłby mi na edycję pliku bez uprzedniego dzielania pliku na audio i video tylko od razu na zmuxowanym audio+video ??
|
Zrób tak jak radził Berion - metodą prób i błędów zrób plik minimalnie większy o oryginału i przytnij na wymaganą wielkość.
|
Z edycją to już nie ma problemu, tam na końcu można i tak dodać napisy angielskie. Ake problem leży w tym, że nawet po ustawieniu parametrów identycznych ja z oryginałem wielkość MPEG-2 wyjściowego jest inna. Najprawdopodobniej to przez dźwięk, normalnie jest ale w oryginale go nie słychać. Ale jestem pewien, że tam jest bo sprawdziłem to programem zwanym MFAudio.
|
Pozbycie się tych napisów nie stanowi najmniejszego problemu - jak mówiłem najpierw crop do 640x288 i w tym samym kroku resize 640x288 z dodaniem czarnych pasów na 640x448.
Niestety w ostatniej scenie napisy pojawiają się dokładnie na środku ekranu i prawie zlewają się z tłem, więc wszystkie programy do usuwania napisów wymiękną. Zasłonięcie czarną planszą napisu na środku ekranu też nie będzie dobrze wyglądało. Ja bym je zostawił dodając na dole napisy angielskie. No, chyba że nadal chcesz się bawić ręcznie - będzie ze 300 klatek do edycji ;) |
Tutaj jestten plik, który stwarz mi problemy:
http://rapidshare.com/files/21137935...566_0.rar.html Tylko trzeba rozszerzenie pliku z PSS na MPG. |
Przepływność bitowa strumienia wideo. I pewnie tak - nie mam Xpressa, ale w DVD Author tej firmy ustawia się parametry kompresji, w tym bitrate.
|
Cytat:
|
Oryginał trzaskano TMPGEnc Xpress...
|
Cytat:
http://g.imagehost.org/0948/bez_tytu_u.jpg Ok o teraz pytanie jai konwerter AVI do MPEG-2 ?? :) |
Jak po multipleksacji do *.pss będziesz mieć większy plik to obetnij z jedną ramkę (audio też przytnij) i powinno być ok. Mniejszy może być, najwyżej dopiszesz dummy na końcu tak aby nie trzeba było edytować całej tablicy tego munge'a. Wielkością mpega się nie przejmuj. Staraj się zachować oryginalny bitrate.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55. |