![]() |
BELKIN N1 Vision Wireless Modem Router
|
Bajerancki, ile kosztuje ?
|
od 570zł z Vat, troszkę dużo ale masz 1Gbps no i Draft-N nie wspomnę o wyglądzie :>
|
|
piękie dziękuję :)
|
349zł, można odebrać osobiście we Wrocławiu i Poznaniu:
http://allegro.pl/item677020206_rout...onow_e_hb.html :) |
melagciu ale to tylko sam router bez modemu. Są dwie wersje:
- BELKIN N1 Vision Wireless Modem Router nr producenta F5D8632uk4A oraz BELKIN N1 Vision Wireless Router nr producenta F5D8232uk4 |
Cytat:
|
BELKIN N1 Vision Wireless Modem Router
Czy może ktoś mi pomóc?
Jestem nie wiem, czy szczęśliwą posiadaczką w/w routera... bo nie mogę ustawić blokady na sąsiadów. Mam komputer stacjonarny i dwa laptopy. Niestety jedynie mogę korzystać z internetu przez kabel, bo gdy mam odblokowany wireless, to zaraz inni mi się podłączają. Jak mam to zrobić, bym mogła tylko ja i moi domownicy korzystać z bezprzewodowego internetu???? Ella |
Ustawic szyfrowanie WPA albo WPA2 AES dla WiFi i wpisac jakis rozsadne haslo w routerze :)
|
poza tym włącz opcję aby modem pracował w trybie "ukryty" i nie ogłaszał swojej nazwy, też mam tego Belkina naprawdę fajny jest :)
|
Ale jak to zrobić?
|
Przeczytać instrukcję obsługi. ;]
|
Dowcip stulecia:)
W moim zestawie była tylko płyta i instrukcja szybkiej instalacji. Nic więcej:( |
Na stronie producenta powinien być manual. Nie wiem jak w tym przypadku, ale z reguły w ustawienia wchodzisz z 192.168.0.1 - ale adres może być inny ;] dlatego trzeba przeczytać. No... chyba że wcześniej któryś posiadacz Ci poda na tacy (możesz sama próbować, to tylko 256 kombinacji ;]).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:17. |