![]() |
używam multimana, ale on ma podstawowe opcje przenieś, skasuj, zmień nazwę itp.
serwera też używam tego samego, ale po stronie pc używam Total commandera bo jest najprostszy ;) nad zalew to też dla mnie za daleko :P a Krasnal to preferuje swoje okolice, choć jak w zeszłum roku siedziałem miesiąc w górach to nikt nie chciał tam spotkania zrobić. Trzeba ten ot wyedytować i usunąć, bo to nawet nie to forum :) |
Najlepszy manager plików jest w multiMANie. A jeśli chodzi o server FTP to używam Open PS3 FTP Server z Filezillą. Nigdy mi kaszanki na dysku nie zrobiły.
LOL gdzie? Ja słyszałem coś o zalewie Zegrzyńskim, ale to i tak dla mnie za daleko... :D |
faktycznie serwisowy to jakoś inaczej i dlatego postawilem ten pytajnik ;) :P
na razie usunąłem wszystkie instalki i zaczęło pokazywać jakieś wolne miejsce ;) nie wiadomo, czy prawidłowo :( nie robiłem odbudowy bazy. system plików jest pomigany i pewnie stąd problemy z obliczaniem przestrzeni. zrobiłem błąd, bo skasowałem wszystkie instalki naraz, a trzeba było sprawdzać po każdej usuniętej. ale nic straconego jak w końcu trafię na to co mi skaszaniło to dam znać. Aczkolwiek mam pewne przeczucie, wrzucałem coś przez ftp-a i być może wrzuciłem więcej jak miałem miejsca, system nic nie krzyczał, ale w sumie za chiny nie wiadomo ile jest przestrzeni na HD w tc nie pokazuje, a system konsoli pokazuje przeklamane :( sprubuję jeszcze odczytać pod linuksem. jak coś wydedukuję to dam znać, bo może jeszcze kogoś to spotkać. poszukam też tego Comgenies Awesome ;) btw: to zrobimy kiedyś ten zlot nad morzem konsola.pl ? :) |
Stare managery plików jak Comgenies Awesome (nie taki Awesome ;P) Filemanager robił takie cuda. Nie rozumiem jak to działa, bo skoro jest usunięte z tablicy to dla systemu, a co za tym idzie aplikacji, powinno być wolne. Obawiam się, że format Cie czeka Lesli.
Tryb recovery. Serwisowy to inna bajka. |
@Berion przyjacielu, odgrzewam temat, bo po co śmiecić z nowym ;)
powyższy przerabiałem z grą Rachet, ale to było dawno i pomógł jedynie format, po za tym wtedy pokazywało nieprawidłową ilość wolnego miejsca, ale jakieś było. Teraz mam 500 Gb i pkazuje ilość wolnego 0 (słownie zero) nie da się w nic zagrać nawet w te gry które już są zainstalowane i mają save'y, bo na ogół gra ma autozapis i sprawdza ilość miejsca :( jak jest null to się nie uruchamia. Przez FTP wgrywałem pliki pojedyncze po kilka Gb i kasowałem nic się nie zmienia dalej jest zero. Kasowałem z poziomu konsoli i z FTP-a :( nic nie pomaga, format raczej nie wchodzi w grę). Z poziomu menu serwisowego (?) robiłem przywróć listę plików nie pomogło, zaraz spróbuję "odbuduj bazę...", ale obawiam się tego samego ;( i teraz pytanie - czy nie spotkałeś się gdzieś z odpowiednikiem sprawdzania błędów i naprawą ww może jakieś inne sugestie, mój angielski jest zbyt cienki, aby zrozumieć co piszą na zagranicznych forach. Nie wiem co też było tego przyczyną próbowałem uruchomić grę Rockband 2 ale z powodu niepodłączonej kamerki nie dało się, więc wyszedłem standardowo z gry, gra nie tworzyła żadnych plików na HD, grałem też w Brunswick Bowling, który stworzył jedynie pliki save'u i po za tym nic nowego nie instalowałem. Acha wszelkie operacje z kasowaniem są dziwnie krótkie, tak jakby usuwało tylko adres katalogów z hd i już go nie widać ani pod managerem plików na konsoli, ani przez FTP. Dobra idę robić przebudowę bazy danych, napiszę jaki efekt. |
Jak to po co? Po to aby załatać wadliwy produkt, który wydali na rynek!
|
Po co mają naprawiać?
To stara gra. Koncentrują się na nowych :) |
I sprawdziłem. Faktycznie to prawda.
Skandal, że po tylu latach jeszcze tego nie naprawiono (i już nie naprawią...). |
Mam Polską.
Tyle, że jak walę do cięzkich to reszta towarzystwa zachodzi z boku i mnie rozwala. Z kolei, jak walę do reszty to ciężkie podchodzą za blisko i też klapa. Sorry za mały ot :) |
Ja miałem ten sam problem z tą grą i oddałem ją do sklepu...tydzień później pożyczyłem ją od kolegi i działała:)
a ich sie rozwala strzelając w głowe a kiedy sie odwrócą to w butle gazowe na plecach...masz polską wersję??Bo tam wszystko ci mowią:uklon: |
Po co wrzucac "jakieś pliki" jak mozna zgrać 2-3 płyty CD z muzyką i po kłopocie. Widocznie funkcja która zwraca pojemnosc dysku szwankuje, lub szwankowała podczas implementacji jej w grach. Miałem ten sam problem, ale po zapełnieniu dysku znika on zupełnie.
|
Cytat:
--- Crysis to chyba nie, a Crysis 2 ma datę TBA. Powiedzmy sobie szczerze: niewielka strata. ;) |
Problem z R&C ToD można podobno obejść wrzucając na dysk PS 3 pliki o wielkości około 419 MB (tyle ile zdaniem gry brakuje), a potem je usunąć.
W każdym bądź razie u mnie po pełnym formacie dysku tą grę syn zainstalował sam bez problemu. Miałem napisać to wcześniej, ale wciągnęło mnie Uncharted 2 i Killzone 2 (ktoś wie jak rozwalić tych cięzkich, opancerzonych Helgastów). Tak przy okazji, czy coś wiadomo, czy i kiedy wyjdzie Crysis na konsole? |
Najlepiej zwalić na grę zamiast na firmware (a w zasadzie to SDK bo przecież żaden developer nie pisze obsługi tego fs). A może jednak na odwrót? Nie mogę się zdecydować. :czar:
W każdym razie cieszę się razem z Tobą. Jako jedną z pierwszych gier wgrywałem Ratcheta i jak dotąd po dziś dzień nie miałem podobnych problemów (ale Ratchet ToD nie zgadza się już na instalację... aż się cisną ciężkie przekleństwa na usta...). |
I po kłopocie.
Zadzwoniłem do telefonicznej pomocy PS Sony i podali, że najprawdopodobniej HDD został źle sformatowany. Istotnie tak mogło być, bo pierwszą grą, jaką chciałem zainstalować był Rathcet&Clank, a ta gra ma znany i opisywany w necie problem z rozpoznaniem ilości wolnego miejsca na dysku. Przed instalacją tej gry zrobiłem tylko szybki format i pewnie stąd problem. Wczoraj zrobiłem full format (ale to trwało, chyba z 5 godzin) i teraz wszystko gra :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:57. |