![]() |
Athlon 1400 to nie model płyty głównej tylko procesora... Nie ma czegoś takiego jak "dysk C", może być co najwyżej partycja C:\ - i to na dowolnym dysku. ;) Proszony jesteś o podanie płyty głównej ponieważ w różnych biosach i różnych ich wersjach opcje i nazewnictwo się trochę różnią.
Wszystko wygląda tak, że masz bootowanie z usb przed HDD z systemem i stąd kwiatki (other boot device pewnie wyłączony i dlatego nie leci po kolei po urządzeniach na liście priorytetów bootowania). Ja to tak widzę. ;] |
Athlon 1400. System mam na dysku C. Dodam, iż pierwszego dnia po kupnie nie było takiego problemu, system startował normalnie. Następnego dnia pojawił się problem. Pokazuje sie tylko zapis "trwa ładowanie systemu". Dopiero, kiedy odłączę dysk od USB system się załadowuje. Nie zmieniałem konfiguracji.
|
Ilość załączników: 2
Ale nie mozesz ustawic hdd. Podaj prosze jaka masz plyte glowna.
Zobacz w pierwszy zalacznik. Jak nie masz do wyboru boot'owania z USB to zapomnij o uruchomieniu systemu z tego HDD. Jak jest to zobacz w 2 zalacznik i tam pojawi sie nazwa urzadzenia. Zgodnie z tym co napisalem podlaczenie dysku w kieszeniu USB i ustawienie boot'owania w taki sposob jak na 1 (czyli z USB CD-ROM) obrazku powoduje u mnie rozruch z dysku USB. Fotki kiczowate, bo telefonem robione na szybko:) |
Tak, ale który? Przecież pisałem, że próbowałem wszystkich konfiguracji.
|
w biosie ustaw odpowiedni boot urzadzenie jako pierwsze ( wejdz do biosu z podlaczonym dyskiem zewnetrznym i po bulu )
|
|
Cytat:
|
A moze w biosie nie ma startu z usb, dyskow zewnetrznych bo HDD0/1 itd. odnosi sie raczej do SATA/ATA niz USB
|
To moze najpierw go podlacz juz na postawionym systemie,
Wejdz do zarzadzania dyskami i zaincjuj dysk. Moze dla tego ci blokuje start. Nic nie musisz robic kreator sam sie pojawi jak wejdziesz w zarzadzanie dyskami |
Cytat:
|
Nowy, niedawno go kupiłem.
|
To jest nowy, jeszzce nigdy nie uzywany dysk, czy jakas uzywka
|
Z tego, co rozumiem system próbuje załadować się z dysku zewnętrznego.
Wszedłem na Advanced BIOS Feature, jako First Boot Device ustawiłem HDD-0. Jeżeli zastąpię to HDD-1, 2, 3 pojawi się komunikat, abym włożył dysk z płytą instalacyjną. Dysk podłączony do portu USB, jeśli o to chodzi. |
Jamialem podobna sprawe tyle, ze z myszka na usb.
W kompie jest kontroler sata na pci i po podlaczeniu myszki system nie chce wystartowac. Wisi przed zaladowaniem windowsa. Pewnie jakis konflikt mam u siebie. Jakie konfiguracje probowales ? Jak podlczony dysk. W tej chwili mozemy ci powiedziec zebys wyprobowal ta konfiguracje ktorej nie probowales. ales EDIT: O(c)ho, za duzo dla mnie, ide spac. |
xp, procesor Athlona
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:02. |