![]() |
Zmywarka 45cm, trzy osoby, "zapuszczana" raz dziennie. W weekendy, zdarza się, że i 2x dziennie.
|
Z Allegro jak najbardziej :taktak:
No nie ma po prostu siły, żebyśmy nie byli podejrzliwi w takich sytuacjach. A co do zmywarki, to przed wymianą trzeba będzie zmienić mieszkanie na takie z większą kuchnią... Dzieci nie są tanie ;) |
Cytat:
Wracając do tematu zmywarki. Mi się jakoś nie zapełnia cała zmywarka po obiedzie (3 osobowa rodzina w tym malutkie dziecko). Miejsca nie jest może bardzo dużo ,ale nie przesadzajmy,że tak szybko się kończy. Jak będzie następne dziecko to pomyśli się o większej zmywarce :D edit : Zapomniałem dodać ,że dziękuję za obrażanie mnie , kotów nie lubię . |
Cytat:
powiem tak, 3-osobowa rodzina zapełnia 45-tkę raz na dwa dni, mam na myśli obiad i kolację, śniadań nie ma. |
Cytat:
Albo ktoś nie wie, co to rodzina, mnóstwo albo nigdy nie miał 45 cm zmywarki. Ugotowanie jednego obiadu i zjedzenie go nawet w bezdzietnej rodzinie zapełnia ją. To chyba singiel z kotem stanowi tę rodzinę* ;) *bez podtekstów politycznych. |
Bardzo ciekawa motywacja do zakupu. To tak jakby napisać - używałem baby do orania moich 160 ha pola, ale zbuntowała się i musiałem poorać sam ostatnie 15 arów, co mnie zmęczyło - no to się wkurzyłem i kupiłem ciągnik.
Tu panuje syndrom jedenastego posta. Nie wiedzieć czemu, jeśli w jedenastym poście pojawia się link, to my jesteśmy skłonni przypuszczać, że chodzi o reklamę :hmm: Nie rozumiem czemu - przecież na 4422 użytkowników forum, którzy napisali więcej niż 10 postów na pewno był chociaż jeden, który w jedenastym dodał linka, a to nie była reklama... |
Yhym.
|
Moja rodzinka produkuje mnóstwo brudnych naczyć i praktycznie co drugi dzień trzeba zmywać. Jeszcze kiedyś zajmowała się tym żona (ręcznie), ale jak się zbuntowała i kazała mi też zmywać to powiedziałem dość, kupujemy zmywarkę :) Wielkiej filozofii w zakupie nie było. Mamy małą kuchnie, więc też szukaliśmy takiej do 45 cm. Wybór oczywiście mniejszy niż te 60 centrymetrowe, ale z mojego punku widzenia to lepiej. Wybraliśmy model ze strony, gdzie są właśnie takie małe zmywarki mastercook - http://www.niewygodne-agd.pl/zmywarki. Wybór padł na ten ostatni model. Może nie był najtańszy, ale podobno dobry. Najważniejsze, że szybko zmywa i suszy :)
|
Wybór zmywarki, proszę o pomoc
Ajfona tez :taktak:
Czechoj dobrze wie... |
czasem warto :taktak:
|
Prawie sześć tysiaków za zmywarkę, dziękuję, ajfona też nie kupię. :sciana:
|
Jeśli w pobliżu będzie serwis Miele... :mruga:
|
Cytat:
|
Matefusz, Ty się zdecyduj czy pytasz o sprzęt czy o markę.
W sprawie środków myjących w instrukcji obsługi do swojej zmywarki przeczytasz, że nie są polecane te 3w1 z Lidla. A jakie masz kupić, to nie zajmuj się marką, tylko za 4,50 zł kup papierki do oznaczania twardości wody. W sprawie marki samego urządzenia możesz co najwyżej dowiedzieć się, jaką ktoś inny posiada markę, kupić tę samą i jechać tym samym dysonansem. Z rodzicami mieszkasz? To zastanów się przede wszystkim, które urządzenie będzie ergonomiczne dla ludzi starszych. Choćby wielkość oznaczeń, ich czytelność etc Jakość wykonania sam oceń, przecież to proste dla kogoś takiego jak Ty. A tak w ogóle o ile przewidujesz serwis, to ważniejsze jest od kogo kupisz, a nie co. |
Cytat:
W5 się zwą. :spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:40. |