Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór zmywarki, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-zmywarki-prosze-o-pomoc-84350/)

melag 21.08.2013 18:23

Zmywarka 45cm, trzy osoby, "zapuszczana" raz dziennie. W weekendy, zdarza się, że i 2x dziennie.

Jarson 20.08.2013 19:08

Z Allegro jak najbardziej :taktak:

No nie ma po prostu siły, żebyśmy nie byli podejrzliwi w takich sytuacjach.

A co do zmywarki, to przed wymianą trzeba będzie zmienić mieszkanie na takie z większą kuchnią... Dzieci nie są tanie ;)

HQ 20.08.2013 12:58

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1258318)

Tu panuje syndrom jedenastego posta. Nie wiedzieć czemu, jeśli w jedenastym poście pojawia się link, to my jesteśmy skłonni przypuszczać, że chodzi o reklamę :hmm: Nie rozumiem czemu - przecież na 4422 użytkowników forum, którzy napisali więcej niż 10 postów na pewno był chociaż jeden, który w jedenastym dodał linka, a to nie była reklama...

Zwyczajnie podjarałem się ,że mogę po 10 poście dać link i dałem, nie jest to reklama , zwyczajnie pokazałem ,którą zmywarkę posiadam . Następnym razem jak wrzucę cokolwiek z allegro to bedzie ok ?
Wracając do tematu zmywarki.
Mi się jakoś nie zapełnia cała zmywarka po obiedzie (3 osobowa rodzina w tym malutkie dziecko). Miejsca nie jest może bardzo dużo ,ale nie przesadzajmy,że tak szybko się kończy. Jak będzie następne dziecko to pomyśli się o większej zmywarce :D

edit : Zapomniałem dodać ,że dziękuję za obrażanie mnie , kotów nie lubię .

Zetoxa 19.08.2013 23:11

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1258336)
To chyba singiel z kotem stanowi tę rodzinę* ;)

*bez podtekstów politycznych.

przyjdzie Edzisko i już po Tobie :rotfl:

powiem tak, 3-osobowa rodzina zapełnia 45-tkę raz na dwa dni,
mam na myśli obiad i kolację, śniadań nie ma.

Wawelski 19.08.2013 22:59

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1258318)
Nie wiedzieć czemu, jeśli w jedenastym poście pojawia się link, to my jesteśmy skłonni przypuszczać, że chodzi o reklamę :hmm:

Fajne jest też to, że cała rodzina produkuje mnóóóóóstwo brudnych naczyń - i 45cm zmywarkę zapuszczają co dwa dni ;)
Albo ktoś nie wie, co to rodzina, mnóstwo albo nigdy nie miał 45 cm zmywarki. Ugotowanie jednego obiadu i zjedzenie go nawet w bezdzietnej rodzinie zapełnia ją.
To chyba singiel z kotem stanowi tę rodzinę* ;)

*bez podtekstów politycznych.

Jarson 19.08.2013 18:49

Bardzo ciekawa motywacja do zakupu. To tak jakby napisać - używałem baby do orania moich 160 ha pola, ale zbuntowała się i musiałem poorać sam ostatnie 15 arów, co mnie zmęczyło - no to się wkurzyłem i kupiłem ciągnik.

Tu panuje syndrom jedenastego posta. Nie wiedzieć czemu, jeśli w jedenastym poście pojawia się link, to my jesteśmy skłonni przypuszczać, że chodzi o reklamę :hmm: Nie rozumiem czemu - przecież na 4422 użytkowników forum, którzy napisali więcej niż 10 postów na pewno był chociaż jeden, który w jedenastym dodał linka, a to nie była reklama...

Prezesik 19.08.2013 18:22

Yhym.

HQ 19.08.2013 11:39

Moja rodzinka produkuje mnóstwo brudnych naczyć i praktycznie co drugi dzień trzeba zmywać. Jeszcze kiedyś zajmowała się tym żona (ręcznie), ale jak się zbuntowała i kazała mi też zmywać to powiedziałem dość, kupujemy zmywarkę :) Wielkiej filozofii w zakupie nie było. Mamy małą kuchnie, więc też szukaliśmy takiej do 45 cm. Wybór oczywiście mniejszy niż te 60 centrymetrowe, ale z mojego punku widzenia to lepiej. Wybraliśmy model ze strony, gdzie są właśnie takie małe zmywarki mastercook - http://www.niewygodne-agd.pl/zmywarki. Wybór padł na ten ostatni model. Może nie był najtańszy, ale podobno dobry. Najważniejsze, że szybko zmywa i suszy :)

M@X 27.05.2013 19:34

Wybór zmywarki, proszę o pomoc

Ajfona tez :taktak:

Czechoj dobrze wie...

czechoj 27.05.2013 19:09

czasem warto :taktak:

ed hunter 26.05.2013 21:34

Prawie sześć tysiaków za zmywarkę, dziękuję, ajfona też nie kupię. :sciana:

Kris 26.05.2013 10:23

Jeśli w pobliżu będzie serwis Miele... :mruga:

czechoj 25.05.2013 22:24

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1251923)
A jak się w niej coś zepsuje, to zamiast naprawiać, kupuje się nową innej firmy. :sciana:

te raczej rzadko się psują... jak się zepsuje to warto naprawić w odróżnieniu do tanich gówien :spoko:

pali8 25.05.2013 20:11

Matefusz, Ty się zdecyduj czy pytasz o sprzęt czy o markę.

W sprawie środków myjących w instrukcji obsługi do swojej zmywarki przeczytasz, że nie są polecane te 3w1 z Lidla.
A jakie masz kupić, to nie zajmuj się marką, tylko za 4,50 zł kup papierki do oznaczania twardości wody.

W sprawie marki samego urządzenia możesz co najwyżej dowiedzieć się, jaką ktoś inny posiada markę, kupić tę samą i jechać tym samym dysonansem.

Z rodzicami mieszkasz? To zastanów się przede wszystkim, które urządzenie będzie ergonomiczne dla ludzi starszych. Choćby wielkość oznaczeń, ich czytelność etc

Jakość wykonania sam oceń, przecież to proste dla kogoś takiego jak Ty.

A tak w ogóle o ile przewidujesz serwis, to ważniejsze jest od kogo kupisz, a nie co.

Prezesik 25.05.2013 20:00

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1251975)
@Zetoxa, ponoć najlepsze środki do zmywarki są w Lidlu. Kris wcześniej o tym pisał. Słyszałem od kilku osób, że o niebo lepiej "dopiera" gary ;)

Dokładnie tak. :taktak:
W5 się zwą. :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:40.