![]() |
program do kopiowania zdjęć do hp
Jestem nowym użytkownikiem internetu / 2 lata / ale od tygodnia mam problem techniczny.Mam laptopa hp 6720s i nigdy nie nagrywałem z jego dysku zdjęć np, z rodzinnych wyjazdów.Nigdy nie nagrywałem na DVD muzyki z laptopa.Od tygodnia pragnę nauczyć się tego , czytam wszystko, NASZE FORUM może 5 razy i niccccccccccc.Więc zalogowałem się pomimo że logowałem się na forum o podobnej tematyce i bez efektów.
Mam więc pytanie :ysz: Czy aby wgrac jakiś program do amatorskiego kopiowania zdjęć z np.moich obrazów to muszę jakoś skonfigurować hp 6720s? Miałem parę programów ale powyrzucałem bo dochodziłem do momentu gdzie dalej nic się nie działo. Jaki program do nagrywania płyt DVD+R / amatorsko 5-10 fotek / może trochę muzyki do DVD odtwarzacza , powinieniem zamontować? może darmowy bo i robota sporadyczna , może z tych z PAŃSTWA STRONY / pard. NASZEJ/(( Byłbym wdzięczny za pomoc Z poważaniem Janek |
Jakikolwiek. Ja używam i polecam bezkonkurencyjny ;] i darmowy ImgBurn (Image Burn).
Nie widzę zresztą problemu w tym co chcesz zrobić. To nie istotne czy są to zdjęcia, film czy cokolwiek innego. To są dane, które po prostu nagrywasz na płytę lub inny nośnik. XP i pewnie Vista/7 mają też funkcję nagrywania (w eksploratorze). Tyle. To jest coś tak banalnego i oczywistego, że nie robi się takich tutoriali. ;) Co innego gdybyś chciał np. ze zdjęć np. *.jpg zrobić DVD-Video albo np. z *.mp3 na AudioCD. Do tego już potrzeba "odpowiednich programów". |
Dodam jeszcze że zamontowałem /darmowy / program Alchol120%.
Doszedłem do trzeciego etapu, tj.po wklejeniu zdjęcie, > potem mój dysk, ścieżka>rozmiar >typ. a pod spodem , dane ze zdjęcia. W tym momencie na dole jest napis "gotów" wkładam dvd+R i stoję , nic się nie dzieje. |
Alcohol jest do wykonywania, nagrywania i montowania obrazów płyt. Czyli do czegoś zupełnie innego. Chyba, że się coś zmieniło od ostatniej wersji, której używałem (a dawno to było).
Od kiedy ten program jest darmowy (chyba, że nie 120% a 52 czy ile tam ;])? Ściągnąłeś pewnie triala, za 30 dni będzie wołać o klucz. ;) - - - Napisz konkretnie co chcesz zrobić. Twój pierwszy post to chaos, przynajmniej dla mnie. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
Pyt. Jaki prosty program powinienem zainstalować? |
Ilość załączników: 1
Hmm jeśli chcesz nagrać dowolne dane w celu archiwizacji ich na płytę to ściągnij ImgBurn.
http://www.imgburn.com/ Ściągnij spolszczenie, wrzuć do: Kod:
C:\Program Files\ImgBurn\Languages - - - Wybierz "zapisz pliki/foldery na dysku" (albo z menu: tworzenie (ang. build)) i ustaw wszystko tak na obrazku niżej. Będziesz musiał kliknąć w małą ikonkę, aby przełączyć się z trybu zapisu obrazu na dysku z tych plików które bęziesz wrzucać na tryb zapisu tych danych od razu na płycie. Po wszystkim klikasz w duży panel zapisz (u mnie nie podświetlony bo nie mam płyty w napędzie ;]). - - - Staraj się nie pisać postów pod rząd. Od tego masz ten przycisk: http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/buttons/edit.gif http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...ad_imgburn.png |
Cytat:
Oczywiście czytałem te inf. jeszcze przed logowaniem na forum.:wow: |
Cytat:
Link został wrzucony w celu przedstawienia ogólnych zagadnień związanych z nagrywaniem - jakkolwiek wygląd programów może wydać się odmienny, to zasada jest bardzo podobna. Użyj (jak już radzono) imgburn. |
To bedzie latwiejsze w obsludze:)
http://www.dobreprogramy.pl/Ashampoo...ows,12487.html Polska wersja bez kombinowania, dla swiezych uzytkownikow jak znalazl, za darmo (trzeba tylko zarejestrowac na stronie producenta za darmo). |
Cytat:
Ale ja nie znam niektórych pojęć. Moim zadaniem jest : przegranie z folderu np.moje obrazy, parę zdjęć wykonanych aparatem cyfrowym na płytę dvd +R , aby fotograf wywołał mi te zdjęcia i dał w postaci zwykłych zdjęć.:rotfl: Proszę mi podpowiedzieć jakiej funkcji w Ashampo Burning Studio 9 mam szukać? Z góry serdecznie dziękuję.......:) |
Nagraj pliki i katalogi -> Nagraj nowa plyte...-> przycisk Dodaj (caly katalog lub wybrane zdjecia) - aby nagrac to Dalej -> Dalej/Nagraj Plyte.
|
serdecznie dziękuję........
Cytat:
ŻYCZĘ WESOŁYCH SPOKOJNYCH SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT I SUUUUUUUPER ZABAWY W NOWYM ROKU.:zespol: Janek z Łukowa. |
Parę zdjęć na płytę DVD, żeby zanieść do fotografa? :wow: Co za marnotrawstwo :O
Nie lepiej wrzucić to na pendraka, albo dać fotografowi kartę z aparatu (jeśli jeszcze te zdjęcia masz na karcie)? Za chwilę ci to odda, a płytę wyrzucisz....no chyba, że nagrasz na RW. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25. |