![]() |
Cytat:
|
Mimo wszystko no problem. ;]
|
Ok już zrobiłem metodą prób i błedów.
Mimo wszystko dzięki. |
Masz możliwość, nie jedną zresztą... ale najpierw trzeba przeczytać kilka postów wstecz *ze zrozumieniem*. :taktak:
|
Czyli co? Nie mam możliwośći odpalania gry z pena??
|
Cytat:
Cytat:
|
Ok. Ule wgrałem i uruchomiłem. Ale nie mogę odpalić gry z pena. Widzi pliki ale nie może odpalić.
|
Cytat:
Do uruchamiania gier z wynalazków na USB służy Open Loader lub USB Advance. Cytat:
BTW: Znów mylisz kilka rzeczy ze sobą. |
Opcja modchip. Jak trzymam R1 to włącza mi sie Ule. Ale za chiny nie mogę uruchomić gry z pena. Krzyczy mi że nie jest plikiem elf :)
Skąd mam wiedzieć czy jest DEV1?? Chyba nie ma bo bios mam pewnie 230. Powiedz prosze jak moge bez komplikacji za pomoca modchipa uruchomic grę z pena :( Proszę |
Twój tok rozumowania jest tak chaotyczny jak ćma w butelce.
1.) zdecyduj się czego chcesz używać do uruchamiania kopii i lub/gier - czy modchip czy exploit. 2.) jeśli exploit to jaki, z tego co piszesz rozumiem że chcesz FMCB, no więc sprawdź jaki bios posiadasz bo jak 2.30 to FMCB na nim nie wstanie (było już chyba nawet o tym kilka postów wstecz, ale jak zwykle zignorowałeś to). Jeśli modchip to musisz się zainteresować w jaki sposób (czyt. z jakiej lokalizacji uruchamiany jest program i jaki przycisk trzeba trzymać przed włączeniem konsoli) i czy w ogóle obsługiwany jest tryb DEV1 (bowiem nie wszystkie obsługują). Jak odpowiesz sobie na te dwa pytania to dopiero możesz zacząć planować jak np. uruchamiać gry z usb skoro tak Ci na tym zależy. Jeśli olejesz to co wyżej napisałem pozostanie Ci uruchamianie programów z płyty, tudzież uruchamianie managera plików z płyty (w tej roli polecam uLE) a za jego pomocą uruchamianie innych programów z obsługiwanych nośników danych (mc, mass, hdd, sieć, płyta). |
Nagrałem na pena to co napisałeś. Skopiowałem plik dev 1 z płyty Elf pack. Odpaliłem FMCB z pena. Zainstalowałem wersję multi..Instalacja przebiegła bezproblemu. Ale nadal w głownym ekranie mam tylko Browse i system information :( To w jaki sposób mogę odpalać gry z pena?? Jak nagram USB extreme na pena to mi odpali gra??
Co znaczy uporasz sięz DEV 1?? To co mam jeszcze zrobić? |
Masz wersje biosu 230 i na twojej konsolce FMCB nie będzie działać.
Masz też Elfpack na płycie póki co odpalaj programy z płyty a jak się uporasz z DEV1 to przerzucisz co chcesz na memorke i z niej będziesz uruchamiać. |
Cytat:
Zrobiłem tak jak napisałem. Instalacja FMCB przebiegła bez problemu. Nagrał sięFMCB i reszta programów na kartę. Wyjąłem płytę z ELF PAcki i pena z FMCB i installl, dałem restar konsoli. Niestety na głównym ekranie dalej są tylko dwie opcje: Browser i System configuration. Bez płyty nie chce się uruchomić żaden program. Próbowałem wesji Multi i normalnej FMCB. Przedtem dałem format karty. Co jest nie tak?? |
Na pendrive masz przekopiować FreeMCBoot.ELF i folder INSTALL potem uruchom uLaunchElf(z płyty)wejdź na mass:/(to twój pendrive) i uruchom FreeMCBoot.ELF co w tym skomplikowanego ???
Noobie package Cytat:
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:26. |