![]() |
Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert - podłączenie dźwięku
Ilość załączników: 3
Problem wygląda następująco:
Mam płytę główną EVGA 650i Ultra i świeżo kupioną kartę TV Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert i nie wiem jak z karty wyprowadzić dźwięk. W zestawie mam tylko archaiczny kabel CD-Audio, a na płycie nie ma zdaję się wejścia na taki kabelek :> W załącznikach info o płycie i karcie TV. |
Faktycznie tak jest, ten kabel jest fajny jak masz kartę dźwiękową z takim wejściem, bo nie ma dodatkowego kabla na zewnątrz.
Pozostaje Ci przeróbka tego kabelka co masz na małego jacka z jednej strony i podłączenie go do wejścia line-in karty na płycie. Kabelek czerwony to kanał prawy, biały lewy no i czarna masa. Schemat jacka można łatwo znaleźć :). pozdrawiam |
Albo drugie wyjście... zainwestować 70zł w OEM'a jakiegoś dobrego audigy z takim wejściem...
Na pewno i dźwięk będzie lepszy... :D |
Przerobienie nie wygląda na trudne, ale nie mam narzędzi i sam tego nie zrobię.
Mam w takim wypadku na sprzedaż kartę Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert. Cena 60zł. Pisać na PW. Dzięki za odpowiedzi :spoko: |
ale w czym problem .....
czemu ma służyć to podłączenie ... to co sama karta tv nie daje dźwięku(programowo) |
Nie daje. Musi być kabel podłączony.
|
Cytat:
|
Qbi@k chcesz kupić lepszą w miejsce tej starej czy jak, bo sprzedawanie tej obecnej tylko ze względu na brak złącza jest dziwne :D
Są dwa sposoby, pierwszy opisał Arepo a narzędzia jakie trzeba mieć to wtyczka, lutownica i cyna (a umiejetności do roboty wystarczą zerowe) drugi sposób to karta na PCI jakaś niedroga używana 15zł i sprawa załatwiona :D |
Cytat:
[Sprzedam] Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert |
nikt ci tego badziewia nie kupi. wiem bo sam to mam ;]
|
Cytat:
|
to jestesmy w bardzo podobnej sytuacji. ja jak kupowalem to tez na rynku nie bylo nic ciekawszego/lepszego. ciekawe czy dzis jest xD
obecnie na W7 na tym tunerze da sie tylko ogladac tv. nie ma mowy o nagraniu, bo nagrywa bez dzwieku. sciszyc, wylaczyc dzwiek -niewykonalne. nie mowiac o zerowym wsparciu ze strony leadteka. |
Cytat:
-- EDIT Sterowniki są i dla W7. |
Cytat:
|
mi sie udało na chwile bez kabelka uzyskać dźwięk ale juz po ponownym uruchomieniu programu dzwieku brak. Czy nie ma nadal na to spoobu aby nie podłączać kabelka ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |