![]() |
Jak kolega kaczy29 ma plyte pod Socket 370 to kazda z tych kosci bedzie rownie przydatna. Nie wymienil jaka jest, wiec GoodRAM bedzie idealny-przeciez jak jest Good w nazwie to inne niz dobre byc nie moze.
@Qbiak mnie wyreczyl w powodach. |
Najlepszy będzie GoodRAM.
1. Dobre bo Polskie. 2. Tanie. 3. Dożywotnia gwarancja. |
Cytat:
|
Cytat:
|
o znalazłem coś tańszego z goodram allegro.pl/goodram-ddr2-1gb-667mhz-pc2-5300-i1207614622.html
|
Jezeli cos sie nazywa GoodRAM to znaczy, ze takie jest.
Wiecej szczegolow nastepnym razem. |
która najlepsza ? a której nie polecacie
1- allegro.pl/listing.php/showcat?id=27742&order=p&change_view=1 2- allegro.pl/proliant-hp-ibm-1024-mb-ddr2-667mhz-ecc-gwfv-i1206111566.html 3- allegro.pl/nowa-markowa-pamiec-1024-mb-1-gb-dupc-5300-24m-i1203314107.html 4-allegro.pl/item1102215638_goodram_1gb_ddr2_667_pc2_5300_fvat_ gw_wiecz_fvat.html |
Cytat:
|
pamięć ram
witam chciałbym kupić pamięć ram pod płyte główną gigabyte technology Co., Ltd. model 945gcmx-s2
może mi ktoś znaleźć na allegro jakieśpropozycje ma być 1 gb |
Pamiec karty graficznej zajmuje przestrzen adresowa pamieci komputera wiec jezeli chcesz zeby Windows widzial i uzywal 4GB RAM a nie 3-3.2 GB to musisz postawic system x64.
O pamieciach DDR by Wiki: W pamięci typu DDR SDRAM dane przesyłane są w czasie trwania zarówno rosnącego jak i opadającego zbocza zegara, przez co uzyskana została dwa razy większa przepustowość niż w przypadku konwencjonalnej SDRAM. Czyli efektywnie wyglada to tak jakby byly taktowane dwukrotnie szybszym zegarem. |
Czyli jeżeli mam w zamiarach zamontowanie 4GB ram (Więcej nie mogę gdyż płyta pozwala mieć 4 kości o maksymalnej pamięci 1GB) to muszę instalować wersję 64 Bitową?
A zewnętrzne karty graficzne nie pobierają pamięci RAM. A co z tą taktownością? |
Cytat:
|
Nie..
|
Panowie już w jednym temacie napiszę.
Czy każda karta graficzna "zabiera" pamięć ram? Aktualnie mam kartę GeForce 6100 (zintegrowana z płytą główną) gdyż stara się spaliła a "nowa" właśnie idzie pocztą (polską). Tak więc gdy zamontuję kartę to będzie ona również "pożerała" pamięć RAM karta: ATI Radeon x1950 pro powercolor 512MB/256bit. I mam takie drugie pytanie poza tematem. Co oznacza słowo w tym wypadku EFEKTYWNIE mam na myśli: Taktowanie pamięci : 690 MHz Taktowanie pamięci (efektywne): 1380 MHz W karcie graficznej |
Na W7 już teraz mógłbyś spokojnie pracować. Ten system nie ma szczególnie wygórowanych wymagań.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:10. |