Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Szukanie właściciela telefonu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szukanie-wlasciciela-telefonu-85024/)

andrzejj9 05.02.2010 20:39

Szukanie właściciela telefonu

Zastanawiam się, czy jest jakaś ogólnopolska baza telefonów (ale wszystkich sieci i operatorów) z wyszukiwarką, gdzie można sprawdzić, do kogo należy dany numer telefonu. Coś tam na Google znalazłem (między innymi http://ksiazka-telefoniczna.com/inde...=number_search ), ale nie znajduje to wszystkiego. A może są jakieś inne (poza zwykłym wpisaniem w Google) sposoby na szukanie po numerze telefonu?

pali 05.02.2010 20:50

Nie ma, nawet tego nie ma w tym głupim kraju.

Rząd któryś tam w końcu na to wpadnie i zgarnie grube miliony za ustawę i wdrożenie.

andy 05.02.2010 21:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
ale nie znajduje to wszystkiego.

Jak ktoś sobie zastrzegł numer to nie będzie w żadnym takim spisie..

andrzejj9 05.02.2010 22:41

Tyle to się domyślam. Na czym inaczej miałoby polegać zastrzeganie numeru.

Patrix 05.02.2010 23:08

Strona wymieniona w pierwszym poście jest bardzo bardzo nieaktualna właśnie sprawdzałem :D

pali 06.02.2010 00:18

Zastrzeżenie numeru to kit na kółkach.
Policja sobie bez problemu taki numer ustala.
A skoro szanowna Policja ustala, to gangsterzy również.

adixo 06.02.2010 00:19

Jest taka kniga, ale w posiadaniu CBA i CBŚ

Jabba the Hutt 06.02.2010 00:30

A jak się ma prepaida nei zarejestrowanego to i tak Cię nie ma w żadnej książce telefonicznej.

adixo 06.02.2010 00:33

No niby masz rację, ale jak gość podkładał bomby w Wawie i dzwonił z tel. na kartę to i tak go złapali (amator ???)

Patrix 06.02.2010 00:42

Nie wiem nie znam się ale widać musiał tego telefonu (posiadanego w dłuższym okresie) używać z innymi kartami prepaid/abonamentowymi i capnęli go po i*m*e*i.
Takie kilka numerów na jednym i*m*e*i to dużo bilingów czyli numerów do "znajomych" a "znajomi" już wiedzą kto to...
Pewnie mają jeszcze inne metody, które mało kto zna.

Fakt trzeba być głupim i nie mieć wyobraźni aby sobie takie rozrywki fundować.

adixo 06.02.2010 00:51

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1079824)
Nie wiem nie znam się ale widać musiał tego telefonu (posiadanego w dłuższym okresie) używać z innymi kartami prepaid/abonamentowymi i capnęli go po i*m*e*i.
Takie kilka numerów na jednym i*m*e*i to dużo bilingów czyli numerów do "znajomych" a "znajomi" już wiedzą kto to...
Pewnie mają jeszcze inne metody, które mało kto zna.

Fakt trzeba być głupim i nie mieć wyobraźni aby sobie takie rozrywki fundować.

Z tego co pamiętam to go kupił w kiosku i namierzali go po numerze karty - gdzie ją sprzedawali - czyli monitoring z kamer w danym okresie z tego rejonu
Sprawa sprzed kilku lat, mogę coś mylić

Jabba the Hutt 06.02.2010 00:53

Ale wydaje mi się,ze nie chodzi nam tu o jakieś hardcorowe przypadki tylko o zwykły brak możliwości znalezienia Twojego numeru przez dajmy na to Retusia czy Rycha kiedy masz prepaida nierejestrowanego.
Bandziorry raz używają telefonu i karty a potem oba wywalają.

Patrix 06.02.2010 00:55

Wywalają, a potem ktoś znajduje i ma kłopoty :szczerb: ...

adixo 06.02.2010 01:01

@Jabba No jeśli chodzi o Rycha to sam się wyda :)
ale masz rację, nie ma takiej możliwości

pali 06.02.2010 01:24

Jeśli chodzi o sprzedaż prepaidów, to ich sprzedawcy hurtowi ewidencjonują komu sprzedają konkretny towar, zarówno starterów z SIM oraz doładowań. Nie wiem na mocy jakich to przepisów, bo nie interesowało mnie to, ale tak jest.
Czyli jeśli kupisz starter na zadupiu to zostaniesz zapamiętany, a gdy w centrum to prawdopodobny monitoring.

Co do zastrzeżonych numerów, to dane takiego numeru ustali każdy policjant z powiatowego komisariatu, a nie CBŚ. Bez sądu, prokuratora itp, dla własnego dupochronu tylko dobrze jakby prowadził jakieś postępowanie w tej sprawie.

Ale autora wątku raczej interesowało nie ukrywanie się, a to czy mamy cywilizowany system pt. "książka telefoniczna". Jak przed wojną albo za komuny.

Przed wojną były fajne książki: "Adolf Bąk, krawiec, Chłodna 6 w suterynie, nr tel"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.