Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   SYSTEM PLIKÓW INCDFS (https://forum.cdrinfo.pl/f15/system-plikow-incdfs-85603/)

TOMEKFOR 30.03.2010 19:24

SYSTEM PLIKÓW INCDFS

Witam.
Mam taki problem:
Po nagraniu plików system windows 7 (xp też ) nie widzi ich na płycie dvd.
Próbowałem nagrywać różnymi programami i zawsze to samo.
Po otwarciu w ultraiso pliki są na płycie. Dvd odtwarza wszystko bez problemu.

Najlepiej gdy nagrywam wbudowanym programem w windowsa, czyli wkładam płyte otwieram stacie dysków przeciagam pliki i nagrywam. Wtedy jest ok.
Po nagraniu we właściwosciach plyty pisze że system plików jest "incdfs" .Jak ustawić nero lub ashampoo ,żeby nagrywał w sys. Plików incdfs - co to wogóle za system. Nigdzie nie moge znaleźć konkretnych informacji.
Może coś nie tak z windowsem mam?-Ale raczej jest wszystko ok.

Nie wiem jakim systemem plików nagrywa nero. Po nagraniu w nero we właściwościach pisze system plików udf (windows widzi pliki), lecz po nagraniu drugiej płyty już nie.

Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Berion 30.03.2010 20:30

Nie ma takiego systemu plików jak INCDFS.

Jeśli nagrywałeś przez wbudowany wynalazek Windowsa to jest tam pewnie UDF lub ISO9660/UDF. Nie używam więc zgaduję. Jeśli chcesz wiedzieć co tam naprawdę jest za fs to użyj ISO Buster. Ładnie wylistuje.

System plików wybiera *użytkownik* przy nagrywaniu w każdym normalnym programie do nagrywania. Ja polecam ImgBurn.

TOMEKFOR 30.03.2010 21:04

dzięki berion . Pomogłeś mi tym isobusterem. Teraz wiem o co chodzi. Win nie widział plików bo były nagrywane w
Iso 9660 + joliet .
Miałem problem bo nie wiedziałem co tam na płycie w ogóle sie nagrywa, teraz już dam rade . Dzieki wielkie:spoko:

Berion 30.03.2010 22:58

Następnym razem wyłącz Caps Locka nim zaczniesz pisać. My wszyscy tutaj zebrani widzimy doskonale wszystkie litery.

A co do postu wyżej: dziwi mnie to bo Windows nie powinien mieć żadnych problemów z odczytem ISO9660 i/lub Joliet. ;]

TOMEKFOR 01.04.2010 12:56

dziwi mnie to bo Windows nie powinien mieć żadnych problemów z odczytem ISO9660 i/lub Joliet. ;][/QUOTE]

W nero 9 znalazłem w ustawianiach informacje ,że ustawienie nagrywania ISO9660+Joliet "prawdopodobnie może nie być możliwy odczyt tak nagranego dvd pod DOS i windows". Przestawiłem na ISO9660 i wszystko śmiga.

Berion 02.04.2010 18:41

Jakieś bzdury Waść wyczytał. ;)

Pod DOS to może, ale pod Windows na pewno nie. Nawet z Joliet obsługującym 255 znaków w nazwie pliku żadnych problemów nie powinno być.

TOMEKFOR 05.04.2010 11:20

Ilość załączników: 1
Ja tam nie wiem.Też coś mi się to dziwne wydawało.Po nagraniu w Joliet explorer nie widzi plików i tyle.(trochę to niewygodne)Może czegoś w systemie brakuje,ale czego?? . Win ma wszystkie aktualizacje,może coś osobno trzeba wgrać?. Szukałem po necie ale nic nie znalazłem. wrzuciłem skren >

Berion 05.04.2010 19:35

Nic tam magicznego nie ma. Taka kompilacja powinna bez problemu być odczytywana w Win7. Mogę nawet jeszcze sprawdzić. ;]

Cytat:

wrzuciłem skren
screenshot, zrzut ekranu itp. ;]

TOMEKFOR 06.04.2010 20:01

Chyba rozkminiłem problem. Polegał na tym, że nagrywarka miała ustawione opcje regionalne na " UK " . Przestawiłem na Polske i jak na razie jest
wszystko ok .
Nagraną płytę (JOLIET)widzą inne komputery, i mój " lapek " też .

Więc myślę,że to mogło być przyczyną problemów.

Pozdrawiam..
myślę, że temat można zamknąć

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:43.