![]() |
CDRy do filmów SVCD
Cześć !
Ostatnio mam możliwość nagrania od kolegi trochę filmów w formacie SVCD (z DVD). Odtwarzam je na DVD Pioneer 444. Jakie płytki stosować, szczególnie do filmów, które lubię. Do tej pory zrzucałem je na AKOSSy i PLATINUM (Multispeed albo 1x-40x). Wiem,że można by na Verbatimach, ale nie mam zaufania do Verbatimów powyżej x16. Te ostatnie (niebieskie) kolega oferuje mi w slimach po 2 zł. Ale może sa jakieś tańsze a też trwałe płytki ? Verbatimy x16 stosuję głównie do CD Audio. Rayden 8) |
Jeżeli zależy Ci na niskiej cenie i przyzwoitej jakości, to używaj płyt Sigma (1 zł), są o wiele lepsze od płyt Akoss. Sigma to przedruki płyt dobrych producentów, jak np. Esperanza, czy Verbatim. Fakt, że to są "odrzuty", ale całkiem niezłe.
|
O Akosach najlepiej odrazu zapomnij. Hymm ZIP Dobre firmy i Esperanza (oni sami robili przez pół wieku przedruki, no ale ostatnio jest lepiej). Ja palę wszystko na Platinium i nie nazekam TANIE I DOBRE.
Pozdrawiam wszystkich ..:::DemieN:::.. |
TeacMan ma rację Platinium i princo dobrze trzymają a esperanza cóż raz sięprzejechałem i więcej nie chce zwłaszcza że to było 100 płytek
|
Platinum są OK.;) ;) ;)
|
CDRy do filmów SVCD
Z tych droższych to Verbatimki, ale jeśli wolisz tańsze płytki to polecam Platinumy. Jak na swoją cenę około 1 złotówki są bardzo dobre. Na pewno lepsze od Esparenzów i Akkosów.
|
Co do esperanza ostatnio kupilem 50 sztuk.
Gdy nagralem pierwsza plyte nie mozna bylo z niej nic odczytac a palilem x16. Dopiero x8 jak nagralem bylo ok. A majac nagrywarke ktora wypala x32 troche sie zdenerwowalem. Moja opinia sa badziewiaste. Za to na akossach pale nawet x32 gdzie plyta ma napis x24. Wiec uwazam, ze akossy sa lepsze od esperanzy(esperanza mial x24). |
Witam !
Ja tam palę na chwilę obecną na produktach firmy DYSAN(r) ponieważ przynajmniej są koloru innego niż srebrny i są produktem RITEK C.O Wypaliłem jush ok 40 i jeszcze ani jednej / odpukać / nie skopałem a palę na RICOHU / z innych trochę droższych Verbatim Crystal, Metal AZO,/ Co do Platinum to jest to rozwiązanie tanie i dobre na krótką metę ponieważ zdarzały się przypadki rozpadnięcia takiej płyty na części pierwsze lub w lepszym wypadku odejście wierzchu. |
Nie wiem o jakich Platinum mówisz bo ja ich używam od prawie roku i żadnych problemów z nimi nie miałem. Może miałeś jakieś inne niż ja ?
|
Laser uzywam Platiniumkow od ponad roku i niespodkalem sie z odejsciem farby na kturym kolwiek z tych co sa w mojej kolekcji farba sie nieodkleila (o tym ze gdzies komus w cd-romie zrobily jadke slyszalem, ale osobiscie tez sie niespotkalem), a mialem LG52 i teraz mam Teaca40 - wydaje mi sie ze to zalezy od troszczenia sie o plyty (a ja na swoich nie jem :) ).Jednak do Dysanow tez nic nie mam poza ich wygladem (nie podobaja mi sie).
Pozdrawiam wszystkich ..:::DemieN:::.. |
Moje Esperanzy też się dobrze chowają. nagrywam x40 i jest OK! Wydaje mi się, że są lepsze od Akossów. Kwestia sentymentu ;)
Tak wogóle palicie na MMORE'ach ? |
Ja tam pale na akossach i jak narazie jest spoko czasami sie dluzej odczytuja ale zawsze moge poczekac:)A platinum tez bardzo dobre!!!
|
ja ostatnio palę na egzotycznych i mało znanych płytkach typu : DEVISION, DATEX, SKY i MILLENNIUM - wszystkie w cenie 0.85-0.95 zł (luzem oczywiście):)
|
Witam !
Z tą farbą to było raz i nie mnie się to zdarzyło a tak wogóle to do Platinumek nic nie mam czasami tash na nich palę !:) :) :) PS: Moje wszystkie płytki sobie wygodnie mieszkają w opakowaniach i nic złego się im niedzieje oprócz przeciążenia od zsu do czasu ! |
Platiniumy są spoko.
Jeżeli chcesz coś dobrego do audio i svcd, to polecam Esperanza Carbon i Diamond. Są naprawdę super. Jeszcze w miarę dobre są zielone Espery, lecz za żadne skarby nie kupuj niebieskich! Jeżeli mowa o tańszych odpowiednikach Verbatima, to jest coś takiego, jak Nashua. Jakość Verb a cena ok 20gr. mniejsza. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:33. |