![]() |
Jou, gdyby tenże gdańszczanin jednak zaniemógł, ja mówiłem o tej firmie: http://gwintowniki-produkcja.pl/
Na stronie piszą głównie o produkcji, ale bez gadania wykonują także usługi. PS Edu rowerkiem ma tam pięć minut :) |
Cytat:
Ze stulejkami przeważnie są jaja... |
po góralach grać!
|
Mam grać? :szczerb:
|
Właśnie kupiłem zestaw gwintowników i narzynek UNF. :P
Tymczasem znalazłem kogoś w Gdańsku, kto być może zrobi te tulejki. Stay tuned. :mruga: |
nagwintuj jujku tą tulejkę!
Przecież narzędzia masz. Chwaliłeś się przez 4 lata. |
W nowych wiertarkach jest wszystko na zatrzask - szybka wymiana glowicy. A nie jakies tam gwinty:hmm:
|
Cytat:
Oczywiście tych w miarę nowych wiertarek - dawniej stosowano stożek Morse'a. :> Dopytaj, bo mi zależy. :uklon: |
ale wy znacie magików :) ja za to znam babkę po 60tce która wkurzyła się na męża bo ten obiecał pomalować jej salon
i sama go pomalowała pędzlem do golenia 8 dni walczyła :D to dopiero magia :D |
No i nie chciał w ciemno robić, bo wie, że przy takich gwintach, potrzebna jest dokładność. Tak to ja też bym potrafił :)
Dabex zrobi na bank, tylko ciekawe czy policzą ekstra czy w normie. |
Byłem u miejscowego tokarza na Akwarelowej, dorabiał mi już różne cuda...
|
Edu, podjedź do firmy Dabex na Dusznickiej, oni zrobią.
Myślałem, że Ty tam jeździsz, to cicho siedziałem :) jou, są tacy magicy, co na drobnozwojowych hydro robią, ale oczywiście wiem, że to do gazów, chłodnictwa etc //edit Edu, zapytaj z góry o koszt, to może nie być tanie Dabex też robi wysyłkowo, Jou od bidy mógłby sobie sam zamówić, no ale weź tam Edu coś wytarguj osobiście :) |
Na pewno nie byłeś.
Wymyślasz. Tak właśnie. :jezyk: |
Byłem, powiedział, że jak nie ma czegoś do przymiarki, to calowego nie zrobi a kupowanie narzynki i gwintownika nie opłaca się... :]
|
Gwint wewnętrzny też da się nożem zrobić - trzeba tylko mieć odpowiednio mały (i odpowiednio uformowany) nóż. :>
Pracowałem kiedyś w firmie, w której byli tacy artyści - niestety kontakt urwał się już dawno temu. :smutny: I jeszcze gwoli ścisłości - oba te gwinty występują w wiertarkach, a konkretnie w połączeniu uchwyt --> reszta. :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53. |