![]() |
nie da sie
zawsze bedzie ladowal w pierwsza wolna, jesli chodzi o nowy dysk, bo jesli zawita ktory juz i mial inne litery to nie ma problemu zainwestuj w dock station ;) |
Cytat:
Jeszcze jakieś pomysły? Cytat:
Wyjaśnię jeszcze raz o co mi chodzi: Mam sobie system na partycji C oraz zaszyfrowaną partycję, która NIE MA literki przypisanej.(literka D jest wolna) TC automagicznie przy starcie systemu montuje tę partycję pod literkę D. Gdy przyniosę od kogoś dysk i podepnę pod kompa to windows pod literę D montuje ten nowy dysk uniemożliwiając TC zamontowanie zaszyfrowanej partycji. Pytanie: Co zrobić aby windows nie *przypinał* nowych dysków pod literę D(jest to pierwsza wolna litera) a np W lub kolejną wolną po niej. Oczywiście to ma się robić z automatu. |
jak w mgr dyskow usuniesz d i dodasz recznie to powinno juz zawsze d przypisywac
|
Cytat:
|
zawsze mozesz montowac zaszyforwany wolumin z automatu ale nie odszyfrowywac go ;]
|
Myślałem, że uda się *zmusić* system aby owe dyski montował pod zdefiniowaną a nie pierwszą wolną literkę. No nic trzeba będzie z tym żyć ;)
|
no to bedzie zawsze montowal jako pierwszy wolny, cos za cos
|
Cytat:
Zaszyfrowana partycja nie ma przypisanej litery dysku bo po co? Dopiero w procesie "montowania" przez TC zostaje podpięta pod literkę D. |
no bo mowisz, ze ci montuje nowe dyski jako D czyli albo nie masz wiecej partycji albo masz ale nie przypisane na sztywno...
|
Cytat:
|
a nie masz przypisanej litery D nigdzie ?
|
Cytat:
Cytat:
Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? |
Da sie w TC wpisac litere na sztywno? Jezeli tak to wylacz D z liter uzywanych. Nie wiem dokladnie jak dziala to w TweakUI. Wyproboj.
|
Tylko, że ja ich nie chcę wyłączać...
Problem u mnie jest taki, że TC montuje mi zaszyfrowaną partycje pod literkę D, robi to automatycznie po starcie. Problem pojawia się gdy podłącze nowy dysk, wtedy litera D jest przypisana dla nowego dysku i TC nie może podłączyć woluminu. Oczywiście mogę później wejść do menadżera woluminów i *przemapować* dysk pod inną literkę jednak chciałbym tego uniknąć. Chciałbym aby taki nowy dysk był od razu mapowany pod wybraną przeze mnie literkę. |
Ilość załączników: 1
Da sie wylaczyc inne litery np za pomoca TweakUI. Masz screen.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:28. |