Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Święta się zaczęły, czyli o idiotyzmie reklam (https://forum.cdrinfo.pl/f5/swieta-sie-zaczely-czyli-o-idiotyzmie-reklam-87112/)

Jarson 11.11.2010 16:14

Święta się zaczęły, czyli o idiotyzmie reklam

Już tylko półtora miesiąca do Świąt, więc Coca Cola, jak zwykle pierwsza, emituje reklamy z Mikołajem.

Teraz oczywiście z prędkością światła ruszą już dawno przygotowane kampanie reklamowe miliona innych korporacji (które tylko czekały na znak Coca Cola Company). Po 45 dniach oglądania tego gówna choinka, światełka i prezenty bokiem mi już będą wychodzić...

polakT 11.11.2010 16:20

polecam zrobić to co ja:
- instalujesz adblocka czy inne do blokowania reklam
- słuchasz tylko online radio - gdzie nie emituja reklam
- wyrzucasz TV, czytasz tylko na necie (z adblockiem)

oprócz powyższych osobiście jeszcze uczyniłem pewien krok, dzięki któremu całe te zamieszanie mnie nie dotyczy w ŻADEN sposób ale tu nie o ten krok chodzi ;)

ed hunter 11.11.2010 16:27

Magia choinki musi być napędzana, chociaż wtedy da się sprzedać więcej pod drzewko...

andy 11.11.2010 19:41

Reklama CC to tradycja, tak jak i Kevin ;)

pali 11.11.2010 20:35

Cytat:

Napisany przez polakT (Post 1127862)

oprócz powyższych osobiście jeszcze uczyniłem pewien krok, dzięki któremu całe te zamieszanie mnie nie dotyczy w ŻADEN sposób ale tu nie o ten krok chodzi ;)

Jesteś prawosławny, tak?

Mając lat 17 czy 18 miałem dziewczynę w Hajnówce. Ciągle tam jeździłem po szkole, pospiesznym o 16.20 a wracałem na 7.30, akurat na lekcje. I pojechałem do niej 5 stycznia, zupełnie nie zdając sobie sprawy co to za dzień :)

ed hunter 11.11.2010 20:50

Erotoman! ;p

polakT 11.11.2010 21:27

Czasem wydaje się że święta są fajne... jak byłem młody były fajne. Teraz (mimo iż nadal młody jestem, ale wtedy byłem młodszy) są to tylko komercyjne, w sumie nic nie wnoszące dni w kalendarzu.
Kiedyś człowiek spotykał się z rodziną, której dawno się nie widziało, ze względu na odległości - dziś one są znacznie mniejsze - dzięki telefonom, jak i możliwościom przemieszczania się z jednego miejsca w inne.

Dodatkowo świeta jako takie człowiekowi zbrzydły - bo wszystko jest na co dzień. Wszystko mozna mieć dziś i jutro. W sumie to mozna powiedzieć że stać mnie na wiele rzeczy, które mogę kupić od ręki. Może nie są to miliony - ale głupie pomarańcze (jak dla mnie symbol świat lat 90 - tak młody jeszcze jestem) ide do sklepu i są... Czasy się zmieniły, podejscie do świąt jak i religii także.

Jarson 11.11.2010 21:47

Nie piszę tu o Świętach w wymiarze religijnym, bo nie widzę żadnego związku pomiędzy nim a prezentami, choinką i światełkami na niej i w okolicy.

Ale ogólnie bardzo lubię klimat Świąt także jako wielkiej "przedkońcoworocznej" uczty (napisałbym, że uczty kapitalizmu, ale to się aż tak bezpośrednio nie łączy). Tylko, że ten klimat to jak efekty specjalne w filmie - jak jest ich za dużo to przestają być takie specjalne. Dlatego niespecjalnie lubię nawał świątecznych reklam, które stają się dla mnie nużące.

joujoujou 11.11.2010 22:55

Wczoraj było puk-puk do drzwi.

Otworzyłem, a tam dwoje gówniarzy zaczęło śpiewać "dzisiaj w Betlejem..."

:sciana:

M@X 11.11.2010 23:43

Cytat:

Napisany przez polakT (Post 1127862)
- wyrzucasz TV, czytasz tylko na necie

Wiesz, jak ciezko kuoic 40calowy panel bez tunera telewizyjnego w Polsce...?

Chcesz Grac w komfortowych warunkach, a Tu monitory koncza sie na smiesznych 27 calach, a 40 cali musi miec wbudowany tuner T V za ktory i tak zaplacisz, choc uzywal go nie bedziesz... :-(

Jabba the Hutt 13.11.2010 00:30

Same dni Świąt są piękne, szczególnie wigilijny wieczór, kiedy patrzysz w oczy ukochanej osoby, na odbijające się w nich gwiazdki świecącej choinki i czujesz jej miłość. Nieważne czy przy rybie wieczorem, czy przy cafe latte i ciasteczkach kruchych bebe wcześniej.

Berion 13.11.2010 12:08

Dla mnie święta to miły, siarczysty i przenikliwy mróz zaganiający wszystkich z powrotem do chałup... i tak, te przeklęte reklamy, wszędobylska komercja.

Kris 13.11.2010 12:32

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1127860)
Już tylko półtora miesiąca do Świąt, więc Coca Cola, jak zwykle pierwsza, emituje reklamy z Mikołajem.

Teraz oczywiście z prędkością światła ruszą już dawno przygotowane kampanie reklamowe miliona innych korporacji (które tylko czekały na znak Coca Cola Company). Po 45 dniach oglądania tego gówna choinka, światełka i prezenty bokiem mi już będą wychodzić...

To nie oglądaj tego gówna. Nikt Ci nie każe.

Zetoxa 13.11.2010 13:31

tak jest, lepiej obejrzyj Erotyk :spoko:

czary2mary 23.11.2010 19:26

Święta bez Kevina

Święta bez Kevina
Pierwszy raz od bardzo wielu lat w święta Bożego Narodzenia w naszych domach zabraknie Kevina. Film ten stał się już tradycją niemal tak silną, jak choinka, czy karp. Jak będą wyglądały nasze święta bez Kevina? :>:ysz:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:34.