Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   $ony VS hak1ery (https://forum.cdrinfo.pl/f36/ony-vs-hak1ery-87741/)

Berion 01.05.2012 10:39

Tego nie wiadomo, podejrzewam że nawet gdyby to podpisałby NDA na tą okoliczność. Dobra wiadomość jest taka, że w przewodzie sądowym nie wyjęli mu z HDD żadnych ważnych danych na ten temat jak spekulowano i przy okazji wydało się czemu w 3.60 unifikowali loadery.

Zakładając,że to w ogóle prawda. GH udowodnił nie raz, że jest attention whore, bajki mu bliskie. ;)

M@X 01.05.2012 00:34

Faktycznie kiepsko, jesli wiedze oddal za darmo. Powinien zarobic na tym co potrafi robic...

Berion 30.04.2012 19:56

:|

Cytat:

Last May, engineers from Sony invited Hotz to a meeting at its American headquarters, a half hour***8217;s drive north, in Foster City. (***8220;We are always interested in exploring all avenues to better safeguard our systems and protect consumers,***8221; Kennedy told me.) Nervous but curious, Hotz walked into the building eating from a box of Lucky Charms, dropping marshmallows across the lobby. ***8220;If there were going to be lawyers there,***8221; he recalled, ***8220;I was going to be the biggest asshole ever.***8221; Instead, he found a roomful of PS3 engineers who were ***8220;respectful,***8221; he said, and wanted to learn more about how he had beaten their system. During the next hour or so, the man who had started the hacker wars described his methodology. ***9830;
http://www.ps3hax.net/2012/04/george...at-never-dies/
http://www.newyorker.com/reporting/2...urrentPage=all

Berion 11.12.2011 17:42

Trudno, niech sobie wsadzą go w majty. Mamy OOS+. :)

Diabolique 11.12.2011 16:56

to bylo do przewidzenia w dzisiejszym swiecie.

Berion 10.12.2011 14:41

No to koniec spraw związanych z OOS. Stety/niestety.

http://www.ps3hax.net/2011/12/othero...ose-sony-wins/

Berion 25.07.2011 19:29

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1172838)
Słusznie zauważył, słusznie

Musiałem sprostować, wszak oni "tylko Wii i kręgle". :D

Patrix 23.07.2011 15:54

Cytat:

LulzSec skończone ***8212; rozpad grupy (oraz: ujawniono nazwiska prawdopodobnych członków)
Po 50 dniach ***8220;radosnego hackowania***8221; LulzSec pożegnało się ze swoimi fanami, wystawiając ostatniego torrenta, zawierającego dane wykradzione z kilku firm i organizacji. Dla równowagi, ktoś opublikował także dane (imiona i nazwiska) osób, które miały stać za LulzSec. (...)
Dlaczego koniec? (...)
Może to wszystko zaszło za daleko? Początkowe ataki na Sony były jeszcze podszyte ***8220;szczytnymi***8221; celami ***8212; zemsta na krwiopijczej korporacji, karającej swoimi prawniczymi szwadronami chłopaka, który przywrócił zablokowaną w konsoli opcję Other OS [Jak słusznie zauważa Berion, OtherOS przywrócił Graf_chokolo, nie geohot. GeoHot zrobił pierwszy CFW i upublicznił hashe do metldr]. . Potem było coraz gorzej***8230; pojawiły się DDoS-y, a ataki na firmy z branży komputerowej przysporzyły LulzSecom sporo wrogów wśród komputerowych graczy***8230;
Klik: http://niebezpiecznik.pl/post/lulzse...upy/#more-4327

Słusznie zauważył, słusznie :) :>

lepiej brzmiałoby Bieron :>

Berion 10.07.2011 18:06

Online pass nie rozróżnia czy to kopia piracka, kopia zapasowa czy oryginalna gra. Nie wiem po co w ogóle to porównanie. Jest to cios w rynek używanych gier i to nie jest opinia tylko fakt, ponieważ używana gra najprawdopodobniej będzie mieć ten kod zużyty, a więc gra jakby staje się produktem niepełnym, a co za tym idzie nie chętniej ludzie będą kupować używane gry z tym systemem.

Najpierw online. Poczekajcie, za parę lat będą tak robić z całą grą...

chris996 10.07.2011 18:02

Patrix oczywiście, że masz prawo, dlatego nie rozumiem, co oni chcą przez to zyskać :rotfl:
A w zasadzie chodziło mi o graniu na kopiach i w tym przypadku jest tylko jedna alternatywa: tryb single.

Patrix 10.07.2011 17:49

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1170539)
Postawmy sprawę jasno. Piracisz? Niegrasz online. Więc ci co grają na kopiach mają w nosie tryb multiplayer.

to ma być jasno ?
a ja chcę na używanym oryginale z allegro grać online bo mam prawo... :>

chris996 10.07.2011 17:38

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1170440)
Uwierz są ludzie dla których hacking to tak jak dla innego chodzić na ryby , po prostu nie idzie bez tego zyć.!!!..?

OK, pełna zgoda, ale napiszę poraz n-ty :P hakerzy z taką wiedzą nie rosną jak grzyby po deszczu. Gdyby było ich na pęczki to nowe CFW, dongle itp. byśmy mieli co miesiąc, a tak nie jest.
Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1170118)
To jest walka z używanymi grami.

Walczyć oni se mogą i tak nie zablokują sprzedaży używek :P
Chyba, że będą mogli wpłynąć na zmianę prawa. W co bardzo wątpie.
Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1170118)
Jeśli kupisz używaną to kod będzie już zużyty i wtedy trzeba kupić ten online pass aby móc grać po sieci.

Postawmy sprawę jasno. Piracisz? Niegrasz online. Więc ci co grają na kopiach mają w nosie tryb multiplayer.

Berion 10.07.2011 12:00

W moim przypadku to game hacking, miałem to już zostawić w diabły, ale kurde... No nie mogę! :D

arcade 10.07.2011 01:22

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1170097)
Chyba się powtórzę, ale osób z odpowiednią wiedzą pozwalającą pisać programy i łamać konsolę jest niewiele, tym bardziej w Polsce, więc łatwiej jak napisał Berion takie płotki ścigać. A nawet jeśli to nie było z inicjatywy Sony, to cała nagonka na piratów PS3 udzieliła się policji w Polsce, chociażby po to, żeby zyskać punkty.
Więc bez odpowiedniej ochrony prawnej, co raczej młodych ludzi nie stać, a koszty są ogromne, sytuacja jest z góry przegrana i poprostu łamanie PS3 się nie kalkuluje.Tak i będzie FW 3.60 lub wyższe i nici z grania na kopiach

Dorzucę swoje trzy grosze #

To czy policja robi nagonkę to wątpię w to, po prostu tak Jak Diabolique mówi było zgłoszenie więc nie mogą odmówić.
A czy w Polsce jest dość dobrych hackerów? che... no spójrz w świat to zabawne ale jest was w kraju jakieś 30-35mln a w Google co druga strona na zmianę z anglikiem to PL a w EU nie spotkasz firmy krzemowej w której by nie było polaków.
A inna rzecz jest taka ze kiedyś , to się toczyło wojnę z innym blokiem czy jechało na mecz na zadymę , a dziś pole do popisu przeniosło się do sieci
wandalizm grozi grzywną a internet to na razie Antarktyda wolna przestrzeń do zagospodarowania po swojemu.
A już dziś można znowu śmigać na CFW nawet Online 3.66 w najnowsze hity więc spoko o 3.60.
A tak po za tym to ja się nie czepiam Ciebie , tylko w totolotka wygrałeś 3x drażliwą odpowiedz.:spoko:

Uwierz są ludzie dla których hacking to tak jak dla innego chodzić na ryby , po prostu nie idzie bez tego zyć.!!!..?

ethar 09.07.2011 19:09

Idzie przywyknąć ;) Ja też gram tylko na silnglu... Aby poznać fabułę, smaczki w grze itp itd... A nie rozumiem moich znajomych którzy grają w MMO i co drugi quest jest - zabij <tu liczna> <nazwa stwora>... I to wszystko...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41.