![]() |
Sie wie ;)
|
Dobra jajecznica nie jest zła :spoko:
|
Zatem postanowione ;)
|
Zdecydowanie jajecznica, i masz teraz tez u mnie bedzie bo mi smaka narobiles :D
|
A dlaczego sklepy oferują sprzedaż BNPL? Dlaczego serwisy streamingowe kuszą subskrypcją z pierwszymi kilkoma miesiącami gratis? Dlaczego trawa jest zielona? Dlaczego Misiozola denerwuje spam? Po co męczyć się z rejestracją tylko po to, żeby wstawiać reklamę? I najważniejsze - mam robić sobie jajecznicę, czy zadowolić się kanapkami?
|
przeniesienie do cioci
Nie wiem czemu tak jest, że wiele firm w pierwszym roku proponuje niską cenę za domeny a w kolejnych latach podnosi. Człowiek łapie się na korzyści początkowe a potem robi się problem. Dziś mam możliwość przeniesienia domeny na :cycki: Ceny ciekawe.
|
Cytat:
Cytat:
Podsumowując cała akcja z przeniesieniem domeny do innego rejestratora była szybka i przyjemna, Home.pl nie robiło problemów z wydaniem Authinfo, zmiana rejestratora była szybka, DNSy się również szybko rozpropagowały. Jeszcze tylko czeka mnie przedłużenie domeny, no ale to za jakieś dwa tygodnie. |
Cytat:
1. Zrób strefę w freedns.42.pl 2. Zmień w panelu az.pl serwery na fns1.42.pl i fns2.42.pl No i tyle, za paręnaście minut tutaj http://mxtoolbox.com/ sprawdź: ns:twojadomena (wpisz w okienku). Ile to będzie trwać u klientów (w cache hostów, które łączyły się z twoją domeną) zależy głównie od TTL dla domeny. W praktyce max. to doba. Przed takimi zmianami można ustawić niski TTL (np. 600 sec), poczekać na propagację i dopiero zmieniać NS. Ale to nie problem, o ile robisz tylko zmianę NS, bez zmian np. A - po prostu niektórzy klienci skorzystają ze starych danych pobranych z az.pl, a niektórzy już nowe z fns1.42.pl - jeśli to takie same wartości rekordów, to nie ma problemu, strona i poczta będą działać. TTL jest osobny dla NS, MX,A itd ns: domena mx:domena a:domena Zobacz jak to jest na innych stronach, np: ns:onet.pl mx:niebiezpiecznik.pl a:ogame.pl itd |
Głupi skrpyt forum zmniejsza obrazki zamiast robić miniaturki!
Tutaj normalna wersja: http://img194.imageshack.us/img194/7...artneraazp.png |
Chłopie, co to za miniatura ! Lupy nie wyjmę bo mi piksele powiększy... :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
MD5 jest 128Bitowym skrótem = 32znaki więc w bazie powinno być miejsce na 32 znaki. Skoro jest ograniczenie na hasło do 20 znaków to raczej pewne jest, że hasło jest trzymane w PLAIN bo jak w 20 znakach zmieścisz 128 bit skrót ? :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S. Jakiś czas temu wspominałem, że 1and1.pl trzyma w PLAIN. Jak dzwoniłem to konsultant mi podał moje hasło WTF!? ---- EDYTA Jednak w AZ można ustawić rekordy SRV i TXT :) Fakt, że zanim dotrzemy do panelu musimy przebrnąć przez kupę śmieci no ale warto! Załącznik 57180 |
Cytat:
ale skrót md5 ma zawsze taką samą długość - 32 znaki. Ograniczenia długości haseł zawsze są dziwne, wg nich najkrótsze bezpieczne hasła ma 8 znaków, a maksymalnie założyli 20 - nie wiem czemu bo w bazie danych na md5(pass) zawsze będzie potrzebne 32 znaki niezależnie od długości hasła. PS Chyba, że trzymają to jawnym tekstem w tabeli o maksymalnej długości 20 znaków :szczerb: Możesz to sprawdzić - skorzystać z opcji zapomnianego hasła - jak przyślą Ci Twoje hasło na maila, to już mamy odpowiedź :) Jeśli tylko zresetują, to raczej na pewno trzymają tylko skrót... |
Mi przeleciała w 24h.
|
@Patrix a jak wyjaśnisz ograniczenie dla hasła (8-20) znaków? :) Nawet gdyby hasło było trzymane w MD5 to i tak zabraknie miejsca na cały skrót...
91162629d258a876ee994e9233b2ad87 @Pali ile trwa transfer domeny? Wczoraj zainicjowałem, potwierdziłem linka który przyszedł w wiadomości od DNS.pl. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |