![]() |
Cytat:
|
Te infractiony, to też takie lajki som.
|
oj, nie marudź, dostałeś lekki wyrok z kategorii wykroczenia, takie "kolegium"
a ze mnie zrobili krymynalistę, dwa przestępstwa umyślne w recydywie :w00t: |
no ja na przykład dostawałem lajki za cycki, i fajnie było :spoko:
chłopaki generalnie hetero są :sciana: aż tu przyszła taka jedna z Zachlajek i popsuła cycki :ysz: |
andy,
jeśli dobrze pamiętam, LIKE działa w nast. sposób: np. 4 osoby olajkują mojego jednego posta i każdy widzi, że dostałem za post 4 lajki, włącznie z tym kto lajkował. Wobec tego mam 1 arg. na NIE. Przykładowa sytuacja: pali i andy toczą spór. Generalnie toczą spór między sobą, reszta chwilowo przestała udzielać się (tak często bywa). pali dostaje na jeden z postów kilka lajków. andy w tym momencie zostaje postawiony pod "ścianą poparcia", pod poparciem milczącej grupy, z którą nie ma jak dyskutować - bo przecież nic nie mówią. pali może uzyskać złudne poczucie, że ma rację, skoro milcząca grupa za nim stoi. A tak naprawdę nie wie z jakiego powodu te lajki, być może nikt nie wniknął w przedmiot sporu, a lajki poszły za zgrabnego bon-mota, czy po prostu z sympatii dla osoby. Myślę, że wprowadzenie tego mechanizmu spowoduje powstanie grup poparcia i sekowanie użytkowników niepopularnych, czy takich którzy swoje racje wyjaśniają w sposób mniej efektowny. Albo jeszcze gorzej: na tym forum jest sporo indywidualistów, którzy będą czerpać dziką satysfakcję z walki sam przeciwko wszystkim. Wolę spór na argumenty, a nie liczbę osób popierających. Jeśli z LIKE zdejmiemy widoczność dla wszystkich to staje się mechanizm bardzo podobny do reputacji - z taką różnicą, że jest łatwiejszy, dzięki AJAXowej konstrukcji. Niemniej jeśli LIKE zostanie włączony, nie będę darł szat i też pewnie z tego będę korzystał ;) |
Retu! To za 'blądyne'...
|
Ritu, Ty fanie SG od siedmiu boleści ;)
|
Retu mnie przekonał w sprawie rozwiązywania,
rozmyśliłem się ze skutkiem natychmiastowym. :) Like - nie ! Prefiksowanie - nie ! || |
A powiedz mi rzeczowo w jaki sposób urozmaici to forum, nawet gdy będzie używany we właściwy sposób - ktoś napisze jakiegoś wartościowego posta i powiedzmy kilka osób kliknie like, co wniesie te kilka kliknięć bo ja do teraz nie wiem?
|
Cytat:
Polska jest chyba jeszcze zbyt zacofanym krajem na takie udogodnienia.. Cytat:
Dla mnie smutne jest to, ze padało tutaj wiele pomysłów, które mogło ponieść, urozmaicić to forum i nic z tego nie zostało wykorzystane bo kilka osób boi się zmian... |
Miałeś system czynny przez chwilę, widziałeś co się działo.
I gdzie tu jakaś nośność informacyjna będzie? A skoro się niektórym nie podoba, to po co komu niepodobająca się zabawka? Mi tylko szkoda tłumaczenia, które odwaliłem... |
Nie to żebym się czepiał ale ten temat traktuje o zupełnie czymś innym...
Wracając do "nowych reputek" to jak na razie jedna osoba napisała minus takiego rozwiązania - "bo będzie jak ze starymi reputkami". Trochę mało.. |
Ja nie proponuję tu wprowadzenia tego prefixu, tylko stwierdzam co wg. mnie było by lepszym ale nie koniecznie idealnym rozwiązaniem bo takiego nie ma, choć przydała by się jakaś lepsza organizacja tematów często przewijających się i rozwiązanych.
PS Denerwuje mnie też to, że wszystko musi być teraz podporządkowane fb i kompatybilne z wszystkim co ma w przedrostku i (czyt. aj) :] Cytat:
|
Jaki rozwiązany temat, co, zawiązał się jakiś?
Zobacz ile na forum masz tematów dziś pytanie, dziś odpowiedź. Jeśli nawet, to ludzie odkopują po pewnym czasie pytając, czy pojawił się np. nowy, lepszy program, który to zrealizuje, a przy okazji może też i coś innego. I po co się bawić w 'rozwiązany'? |
A co z tematami, których rozwiązać się nie da, np. Imprezka? :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:01. |