![]() |
Problem z nagrywarka Lite On iHAS324
Ilość załączników: 1
Dzień dobry mam problem z nową nagrywarką Lite On iHAS324 mianowicie psuje ona płyty próbowałem różnych nośników i updatu Firmware
Mój Pioneer 216D nagrywa płyty dużo lepiej Chciałbym się zapytać czy można coś z tym zrobić czy nagrywarka nadaje się do śmietnika / na gwarancje nie wiem czy ktoś uzna gwarancję albo jak ją reklamować Mam też pytanie jaką nagrywarkę kupić chciałbym taką która będzie obsługiwała sprawdzanie błędów Dziękuje za pomoc |
A próbowałeś nagrać coś np. na Verbatimie?
|
Nagrywan\m tylko na verbatimach i TDK
|
Nagraj tak może z prędkością 8x na Verbatimie i daj tu skan.
Ta płytka powyżej, to co to? Verbatim? ID nośnika MBIPG101? ??? |
To było tdk ale to nie ma znaczenia na czymkolwiek nagrywam i z jakakolwiek prędkością początek płyty wygląda podobnie
to był tdk nagrywany 8x |
Jeżeli na wszystkich płytach tak jest to jakiś chyba felerny egzemplarz się trafił-ale ostatnio Lite-on to loteria -nie które padają jak muchy.
Ja bym jeszcze sprawdził na paru programach do nagrywania i na innym komputerze-jeżeli to samo to serwis z dołączonymi skanami i na pisz że stacjonarny odtwarzacz DVD ma kłopoty z odczytem płyt nagranych na Lite-on. Dla mnie kiedyś wymienili NEC 3550 bo miał tragiczny odczyt mimo że napęd działał. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28. |