![]() |
Cytat:
Zobaczymy jak będzie w trakcie 3 letniej gwarancji (!) się zachowywał. ??? |
Cytat:
Dość szybki, cichy i zimny (5900rpm), 280 PLN tak około... |
Hitachi nie robi jedynie 7K1000.C :)
Choć ja bym właśnie takie 2 spięte w RAID widział w swoim komputerze :P Są inne modele, zarówno 7200 jak i 5400. Pojemności do 3TB. Jakiś tam pierwszy z brzegu: http://allegro.pl/totalna-promocja-h...812786344.html edit: ten też ma 140MB/s no co ja poradzę, ale to dzięki pojemniejszym talerzom. Ma zaledwie 5700-5940 RPM. I na koniec cytat z http://slickdeals.net/permadeal/4660...top-hard-drive Cytat:
Na razie mam 7200.12 która też do wolnych nie należy, więc nowy musi być bardzo szybki. |
To, że jest bardzo szybki = bardzo gorący. :> Czyli nie do zastosowania w A-200 (odtwarzacz multimedialny) :nie:
Ma być cichy i zimny :taktak: |
Ja bym brał Hitachi. Nie dlatego że wiem że są bezawaryjne.
Po prostu na te jako jedyne jeszcze nikt nie narzeka :) Może z racji słabej popularności, ale jest tylko jeden sposób żeby sie przekonać. W dodatku taki 7K1000.C jest bardzo szybki. maksymalnie 140MB/s. Jeden minus - są droższe od pozostałych i z tego co widziałem nie tak energooszczędne. |
No to co na dzisiaj kupić ??? Potrzebuję 2TB, cichy, zimny i może być wolny ale musi być bezawaryjny.
|
A może winna jest pojemność ? Może bezpieczniej zainwestowac w dwa dyski 1tb niz w jeden 2tb. Wiadomo, wieksza pojemność= bardziej upakowane sektory na talerzach= większe ryzyko awarii.
Szczerze mówiąc, do tej pory, nigdy nie miałem aż takich problemów z dyskami (przypomne-na cztery nowe dyski działa tylko JEDEN). |
Nie wkładaj mi czegoś czego jeszcze nie napisałem ok ? :P
Tak więc dopiero teraz piszę, że: Seria .11 była najgorsza, seria .12 jest normalna i dorównuje statystyce padlin innych firm. |
Patrix nie mów że afera dotyczy tylko serii .11 bo seria .12 jest tak samo padliwa.
|
Uuu no to faktycznie :szczerb: znaczy się ktoś w serwisie zdupczył sprawę.
|
Badsectorow od groma - caly czas od poczatku testu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale dysk w NAS nie musi działać 24/7, może być włączany w momecie użycia. W moim NASie tak jest.
Z resztą tradycyjne dyski bez problemu znoszą 24/7 przez lata. Co więcej Microdrive Seagate przeznaczone do pracy w aparatach cyfrowych działa juz rok 24/7 i nic mu nie jest, choć SMART cały na czerwono że przekroczono dopuszczalne limity pracy po miesiącu :ysz:. |
Jeśli coś chodzi 24 godziny na dobę bez przerw,
to chyba lepiej zakupić dyski serwerowe, a nie z serii, którą to ma każda firma "pod strzechę". |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29. |