![]() |
może samsung recovery solution admin tool coś pomoże ?
Arepo - zobaczę jutro co da się zrobić i dam znać... ten samsung jest niezły :P ;/ |
Ten błąd wskazuje na niepoprawny plik boot.ini, czyli tak jak pisałem na samym początku. Uruchom konsolę odzyskiwania (z instalatora Windows) i wyedytuj go wg. tego opisu. Patrz rozwiązanie, metoda 2.
Jeśli nie zadziała to już nie wiem ... |
zrobiłem mbr fix i pojawił się przy starcie napis "nie można uruchomić systemu windows z powodu sprzętowego błędu konfiguracji dysku [...]| co jest grane? bo ja już tego nie czaje.... jak to jest możliwe? :( co mam zrobić? Może zainstalować Samsung recovery solution IIII?
Może (głupi pomysł ale nie wiem co dalej) zrobić obraz dysku c: z komputera pc i zapodać na netbooka? |
Vsita nie ma żadnej dodatkowej partycji boot :nie:
a EFI to taki BIOS z DRM na poziomie sprzętowym :rzygi: może ładnie wygląda, ale nie ma z czego sie cieszyć, sami twórcy przyznają się że kluczowym zadaniem EFI jest "ochrona własności intelektualnej". Póki co tych funkcji sie nie wykorzystuje (chyba że Apple, oni lubią takie rzeczy), ale gdy EFI będzie na 99% komputerów to pewnie się zacznie ;) |
Zrób "MBR Fix" ...
|
Sytuacja wygląda tak: utworzyłem partycje, zainstalowałem SRS 4 a później winde na p 2 partycji. Po instalacji gdy uruchamiam netbooka włącza się SRS4 co dalej zrobić?
|
Cytat:
poniżej przepis : 1) Rozpakować WinRAR-em obraz AdminTool_for_SRS4.iso 2) Uruchomić AdminTool.exe z katalogu WINCLON 3) Wybrać opcję STEP2: Finalize Recovery Settings |
Cytat:
Dobrze mieć boot loader na osobnej partycji (bo tam się nie grzebie) i właśnie do tego się to przydaje :P |
Ja dodam tylko ze 100 MB partycja to tzw. "EFI". W plytach z archaicznym BIOSem sie nie przydaje, ale byc musi...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
dlaczego jak zainstalowałem srs4 to nie mogę użyć F4?
A jest takie samo narzędzie dla SRS 3? |
Jeśli instalujesz XP to tak, poza Admin Toolem.
|
zrobiłem partycje i fixmbr ale jak wciskam F4 to nie mam wyboru recovery......
czyli xp mam zainstalować po za admin tool? |
Zasadniczo plan jest taki :
- zrób partycję recovery (przykładowo 15 GB), dysk C (20 GB) i powiedzmy D reszta, - skoro instalujesz XP, uruchom instalator z pendrive-a i zainstaluj na partycji C System powinien się uruchomić. Admin Tool sprawi, że po wybraniu F4 przy starcie odpali się Recovery Solution, ale oczywiście nie masz tam żadnego backupu, chyba że przekopiujesz pliki starego jeśli zrobiłeś ich kopię. Jest taka opcja w Admin Tool aby je przerzucić, poszukaj. Tak byłoby najszybciej i najlepiej ... |
a jak utworze tym narzędziem recovery to jak zainstalować system?
|
Można.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28. |