Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moje Przygody Z Firmą Netia I Usługą Szybki Internet (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moje-przygody-firma-netia-usluga-szybki-internet-89683/)

icemac 08.11.2012 15:07

Cytat:

Napisany przez Kamil955 (Post 1228907)
Jak to chodzi?

w sumie za cholerę nie mogę zmusić tego do chodzenia ...

:idea:
k***a

:idea:

nóg to nie ma

Eragras 08.11.2012 15:02

grzeniu, duże odległości słabe kable max 512/1024. Skąd ja to znam o.O....
Z tym że to nie koniecznie prawda ;)
U mnie do tej pory parametry linii wskazują na MAX 512... co nie przeszkodziło mi zaryzykować zwiększenia prędkości do 6mb;) (w tej samej cenie) Tadaaaa działa 4mb. Stale nieprzerwanie od ponad 2 lat.

Jedyne co musiałem zrobić to zmienić przyłącze od słupa do domu i kabelki od puszki do gniazdka.

Kamil955 06.11.2012 15:55

Nie chcę zakładać nowego wątku to tu napiszę, czy ktoś ma internet cyfrowego polsatu LTE? Jak to chodzi?

grzeniu 06.11.2012 15:51

Faktycznie są miejsca z okablowaniem Netii, nie ma ich wiele ale są.
W większości jednak Netia oferuje usługi na łączach tepsy, z ich obsługą przez tepsę.
Zresztą prędzej, czy później i tak wszystko leci po łączach tepsy.
Nie ma co dzielić włosa na czworo - jeśli działa, to dobrze :)

Prezesik 06.11.2012 14:54

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1228872)
Przecież to się sprowadza do tego samego.
Te same kabelki, te same centrale które obslgują ci sami technicy. Wydłuża się tylko droga i czas reklamacji w przypadku jakiejś awarii.
Za netią może przemawiać tylko cena, która bywa niższa niż w TP.

Akurat tu nie trafiłeś.
Pani z Netii proponowała mi usługi na ich kablach. Może mało precyzyjnie się wyraziłem mówiąc "przenieść".
A do Orange mam pretensje nie za jakość usługi, tylko obsługi, ale to już dłuższa historia i nie chce mi się tego opisywać. Przepychanki trwają od stycznia.
Sama usługa świadczona bez zarzutu. Choć były chyba ze trzy awarie, ale sprawnie załatwione.

grzeniu 06.11.2012 14:24

Przecież to się sprowadza do tego samego.
Te same kabelki, te same centrale które obslgują ci sami technicy. Wydłuża się tylko droga i czas reklamacji w przypadku jakiejś awarii.
Za netią może przemawiać tylko cena, która bywa niższa niż w TP.

Prezesik 06.11.2012 13:39

Chyba wywołaliście tę Netię do odpowiedzi.
Właśnie dzwoniła pani z ofertą, żeby przejść do nich od TP.
Przyznam, że poważnie to rozważam.
Mam już dosyć przepychanek z pomarańczowymi żabojadami.

ed hunter 06.11.2012 13:34

Już naprawili jak widać, więc źle nie jest. ;)

grzeniu 06.11.2012 12:25

Z kabelkami tepsowymi będę się powoli żegnał. Brak perspektyw na łącze powyżej 1 Mb u mnie - za duże odległości i kiepskie kable.
I nie mają w planach tego zmienić.
Jednak po jakichś 12 latach jazdy nie mogę ich oceniać źle. Owszem jakieś awarie sporadycznie się zdarzały, ale zawsze szybko to naprawiali, nawet w święta.
No, ale 1 Mb to na dziś już za mało. Życia mi braknie na zarchiwizowanie internetu.

Prezesik 06.11.2012 10:45

U rodziców Netia 2,5 roku bez żadnej awarii, żadnego spadku transferu, żadnego problemu. Jeśli chodzi o usługę bezpieczny Internet, to pamiętam, że już przy podpisywaniu umowy na to zgody nie wyraziliśmy.
Za to teraz w drugim mieszkaniu mam takie przeboje z TP, że kur*ica mnie bierze na samą myśl. :sciana:
Nie polecam serdecznie.

ed hunter 06.11.2012 07:24

W nocy Netia sobie zdechła jeśli chodzi o internet i tak to trwa na razie, jeszcze nie dzwonię, daję im szansę na poprawę, włączyłem Areo2 i już. ;)

ro29 16.08.2012 13:28

Witam.
Temat "archiwalny" ale ostatnio sporadycznie bywałem na forum i praktycznie chyba z rok nic nie pisałem, więc tak sobie różne tematy przeglądam ... ;)

A chodzi o to, że my właśnie od miesiąca też jesteśmy w Netii ... miałem przed tym opory, ale pragnienie Taty by mieć darmowe rozmowy na stacjonarne bo sporo na nie dzwoni jakoś przeważyło (można było to mieć i w TP ale dużo drożej) ... owszem nerwów było sporo, niejasności przed podpisaniem umowy wyjaśniałem chyba z 3 razy (a staram się czytać wszystko po 5) ... dzień co wyłączyli TP to dopiero miałem nerwy czy zadziała ... na szczęście w sumie przerwa trwała może parę godzin, telefon działa OK, net w sumie też (na razie jadę na Netia Spot po połączeniu LAN) - jeden dzień był tylko taki co popołudniu jakoś spadła mi prędkość z około 18 co zazwyczaj mam do 2 ale następnego już było ok.
Co do faktów włączania tych usług dodatkowych to niestety trzeba wszystko dobrze czytać i pytać, pytać ...

Zobaczymy jak bedzie dalej ... oby dobrze ;)

Arepo 22.09.2011 14:37

Fakt, że inni też stosują nieuczciwe metody dla zysku to żadne pocieszenie, ani usprawiedliwienie dla Netii. Nie ma problemu jak klient jest informowany o dodatkowych opłatach, które mogą go czekać, a nie jak widzi większą fakturę. Liczenie, że coś się przeoczy albo zapłaci z rozpędu nazywać trzeba po imieniu, bandytyzm. Jestem zbulwersowany tą sprawą.

pozdrawiam

andrzejj9 22.09.2011 11:48

Z tego, co pamiętam, to w regulaminie jest, że trzeba zrezygnować, ale nie ma, kiedy. Ja zrezygnowałem w dniu podpisywania umowy..

Reetou 22.09.2011 08:41

E, to wszystkie firmy mają takie dziwne ficzery, na których chcą dodatkowo ściąć klienta. Skądinąd chwalone UPC ładowało za darmo klientom tzw. pakiet bezpieczeństwa na 2 miesiące. Jeśli się nie zrezygnowało w odpowiednim czasie, to trzeba było dodatkowo płacić 16 zł. No to przy podpisywaniu umowy mówię grzecznie, że nie chcę. Oni na to, że dostaję, bo tak jest w warunkach promocji, a zrezygnować mogę później. Więc zadzwoniłem na party line po uruchomieniu usługi i rezygnuję. A oni żebym rezygnował za 2 miesiące, na tydzień przed końcem promocji, to mi zdezaktywują. Oczywiście jak zapomnę o tym, że coś takiego mam. Bo jeśli zapomnę, to będę musiał płacić przez rok. Bo tak stoi w regulaminie, a regulamin rzecz święta. Ja nie zapomniałem, ale podejrzewam, że jednak większość zapomina. I dodatkowy pieniądz jest...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34.