![]() |
Drobiazg :)
|
Udało się!
Inna nagrywarka (inny komputer) Nośnik Sony (ten sam) Prędkość x10 (chyba, nie pamiętam) Plik CUE + Exact Audio Copy Dziękuję serdecznie Arepo za pomoc. |
Prędkość nagrywania jest ok, x16 jest optymalnie. Tak jak piszesz zmień nagrywarkę, ale proponuję też inne nośniki.
|
Płyty Sony CD-R (jedną nagrałem na jakąś bezfirmówkę).
Nagrywam z prędkością x8 , czasem x16. Przyznam, że nagrywałem na dwóch komputerach ale w nich jest taka sama nagrywarka, więc może tam siedzieć problem. Próbowałem też na laptopie ale tam mi mi LadeIN trwało w nieskończoność - musiałem przerwać. Poszukam jakiegoś kompa z inną nagrywarką i dam znać. |
Cytat:
|
Sprawdzałem na 2 odtwarzaczach CD (DJ'skich) i działa tak samo, czyli źle , w komputerze nawet mi nie widzi płyty o_O
Będę próbował nadal. |
Nie da się w tak prostym pliku cue ustawić czegoś źle. Sprawdź wypaloną płytę na innym odtwarzaczu (np.: w napędzie komputerowym). Prawdopodobne jest, że ten na którym sprawdzasz nie działa prawidłowo.
|
Wszystko ładnie szło.
Nawet po włożeniu nagranej płyty do odtwarzacza wyświetliło 3 tracki , mogłem je przełączać ale jak tylko odpaliłem utwór 01 to na 02 nie da się przeskoczyć (po naciśnięciu NEXT utwór przeskakuje a ścieżka zmienia się na 01) Jednym słowem tak jak podczas nagania prosto z Adobe Audition. Wydaje mi się ,że tam gdzieś robię błąd. Coś źle ustawiam. |
Spróbuj podać pełną ścieżkę dostępu do pliku, razem z dyskiem i podkatalogami pośrednimi. Do wypalania mogę polecić Exact Audio Copy jeśli nie chcesz Nero.
Sposób wypalenia : Narzędzia -> Wypalenie - Edytor układu płyty ... Plik -> Wczytaj arkusz dyrektyw ... Płyta -> Wypalaj ... |
No robiłem to już 3 razy i 3 płyty spaliłem na dwóch różnych nagrywarkach.
Tego cue nie kumam. Mam zrobiony pliczek 1-2.cue , w tym samym katalogu mam plik 1-2.wav: - CDBurnerXP - mi go nie zaczytuje - CDRWin 3.9 - nie widzi nagrywarki - InfraRecorder - nie widzi nagrywarki - CDrWin 9 - nie ma możliwości wczytania cue - Burrrn - nie kumam o co biega - Burn4free -jakaś tandeta - FireBurner - po wczytaniu cue chce plik iso/bin - Nero - nie lubię , nie instalowałem |
Nieco słabo widać, ale wszystko wydaje się być dobrze. Nie miałem jeszcze takiego przypadku. Możesz spróbować wykonać ponownie całą procedurę - to tylko 3 tracki. Łatwo również da się wypalić z *.cue. Będzie on wyglądać tak :
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Załączam 2 zrzuty.
Czasy w "CD Project View" właśnie coś nie grają ale nie wiem jak je skorygować - na widoku edycji są dobrze ustawione |
Sprawdź na zakładce "CD Project View" kolumny start i end, czy czasy początku i końca są prawidłowe dla każdego utworu. Jeśli dasz radę to zamieść też zrzut ekranu do zobaczenia.
|
No, w porządku. Powalczę z tym cue jeszcze.
"Udało" mi się wypalić płytę bezpośrednio z Adobe Audition 1.5. Napisałem "udało", ponieważ nagrało się tak: odtwarzacz wyświetla 3 tracki (tyle miało być) ale jak leci pierwszy to nie da się przełączyć do drugiego, a ten jeden jest tak jakby jedną wielką całością Co robię źle ? |
Cytat:
Cytat:
Kod:
FILE "hhhhh.wav"WAVE |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:15. |