![]() |
Dlatego napisalem o kontrolerze ps3 ;)
|
Cytat:
To jak jesc zupę widelcem :poddaje: |
Emulowac pada na ekranie :P
|
Cytat:
Tylko do czego pijesz, bo piszesz raz po co emulować jako krytyka, a później podajesz że można sparować do tego pada z PS3. :> |
Po co emulowac jak mozna uzywac pada z ps3 na androidzie np telefonie :P
|
Jeśli chodzi o granie w stare rzeczy na telefonie to jest i dobrze i źle. Ja może i obłożony sprzętem jestem, ale z czasem na samo granie jest krucho z nadzieją na lepsze dni :P
Powiem zatem tak. Można znaleźć na telefonie tytuły które są dość ciekawe i przyjemne. A jako ze ostatnio w prezencie dostałem od szwagra LG V10 to do takich oto zabaw przeznaczyłem ten telefon. Co przetestowałem ostatnio w drodze do i z pracy, to gorąco mogę polecić : 1. Sky Force (w obydwu odsłonach 2014 i Reloaded. z czego są też na PC i PS3 - i tę też testowałem) 2. ReVolt - port gry z PC, grafika rewelacja, sterowanie też przyzwoite, frajda ... jak najbardziej; ( i do tego piję że "stare rzeczy") 3. Horizon - wyścigo-zręcznościówka ... muszę przyznać że graficznie bardzo ok, banalne sterowanie ale i wyczyn :P 4. Breakneck - podobne jak i wyżej, ale bardziej kolorowe Przyzwoite a już bez wyliczania MotoRider (Kolega @Jolek pewnie by przyznał że coś w tym jest z dynamiki prawdziwej jazdy), DataWing (hmmm przyzwoite nawet) Emulować starsze rzeczy można, ale tutaj jak najbardziej przyznaję bez pada to lipa :klnie: |
Vita sama w sobie to zaj3b!sty sprzęt - zabił ją brak wsparcia. Co do Nintendo to aktualne podejście to dla mnie strzał w dziesiątkę - fakt nie mam tu 4k, hadeerów i mega graficznych wodotrysków ale jako
handheld sprawuje się świetnie - a jak chce pograć na tv to też żadnego problemu nie ma. Wielkim plusem dla mnie też jest fakt, ze obydwa joycony, które są w zestawie są jednocześnie dwoma padami - wiadomo "normalny" kontroler byłby wygodniejszy ale nie trzeba miec nic innego przy sobie aby na szybko strzelić z kumplem partyjkę np w Mario Kart lub (świetne!) Kirby. |
Sony coś tam przebąkiwało o Trinity, ale albo projekt jest tak tajny albo zastygł na dobre w R&D. A może to i lepiej? Ostatniego HH razem z WiiU Nintendo także zastąpiło swoją hybrydą, więc nawet oni nie widzą przyszłości dla tych konstrukcji. A jak mają być tak ograniczone jak Vita to lepiej by nie powstały w ogóle.
Nie da się, gdzie te dowody? ;) Ci co grają w jakieś biedawyścigi itp. dokupują chwytakojoypady albo dręczą się smyrając nieporadnie po ekranie. |
Śledząc ten temat od początku widać jak bardzo można się pomylić co do wróżenia. Nintendo jakoś tam sobie "ciuła" Sony milczy o następcy... może i dobrze bo Vita z jednej strony mocna, a z drugiej bezużyteczna a i kosztowna jeśli chce się mieć jakąś bibliotekę. A telefony.... no i tutaj mamy dowody że da się grać w dynamiczne gry heh
|
Ale to tylko dla HENkaku. Normalny użytkownik nawet nie wie o jego istnieniu, już nie mówiąc że używa auto update. Chodzi o to, że my sobie możemy grzebnąć, ale masy nie i nie będą z tym walczyć tylko jak w tym przypadku (na szczęście) nie będą kupować.
Tak, pod warunkiem, że gra jest montowana z obrazu cartridge'a lub odpalana zaszyfrowana z lewą licencją. Odszyfrowane (czyli via maidump lub witamina nie, to było rozwiązanie tymczasowe i na szczęście to już przeszłość). |
Problem z karta da sie rozwiazac na FW 3.60 https://www.aliexpress.com/item/Vers...StoreLevelAB=5 wyglada to schludnie i dziala. Blokada regionalna jest tylko na DLC, gry dzialaja z kazdego regionu. Konto jak wczesniej:fw 3.60. Blokada pstv znowu CFW - ograniczen fizycznych sie nie przeskoczy w wiekszosci wypadkow.
Ostatnio skonczylem WOFF a teraz gram w silent hilla i zleci kilkadziesiat godzin:) Co do FW 3.60 - jak ktos nie ma to mowi sie trudno, jak ktos juz ma CFW to nowszych gier wymagajacych wyzszego FW i tak juz duzo nie ma. Dzialaja oficjanle patche sciagane z PSN,nie tak jak wczesniej z VPK?MAI dump. |
Nintendo ma stałą bazę użytkowników, a Vita była i jest martwa. To, że Japończycy kupują jeszcze nowele, rogaliki i te swoje gówniane jRPG (strasznie tęsknię za jRPG ze SNES i PSX :|) nie oznacza, że PSV żyje. Poza tym głównym killerem tej konsoli są absurdalnie drogie i obowiązkowe karty pamięci, prawie brak tytułów na wyłączność (tego co mi się podoba naliczyłem dwa: Dragon Quest Builders (bo na PS3 jest tylko Japońska) i LaMulana EX), blokada regionalna na gry, tylko jedno możliwe konto i blokada 99% gier na PSTV. Wielki kij w żyć za to decydentom i nawet cieszę się, że okazała się porażką.
Wynalazki jak wyżej to dramat. ;p Wolałbym już notebooka (choć to wymierający segment) albo po prostu telefon z doczepianym joypadem. |
*wyciąga złotą łopatę i odkopuje temat*
Cytat:
Trochę przez ten czas się zmieniło - rynek gier smartfonowych jest jeszcze większy; Vita podtrzymywana przy życiu głównie przez gry Indie; 3DS dostał przedrostek New i poza tym trzyma się chyba bez zmian :D No i mamy też prawdziwe nowości - w szczególności Switch, który w końcu połączył handhelda z pełnoprawną konsolą. Ale... czy on jedyny? Gdy stanąłem przed wyborem co kupić zerknąłem na swoją bibliotekę gier na PC. Grubo ponad ćwierć tysiąca gier na różnych platformach cyfrowych. Po chwili zerknąłem na ceny gier na Switcha... i tak stałem się dumnym posiadaczem GPD Win. https://image4.geekbuying.com/ggo_pi...321z6fo1as.jpg A cóż to takiego? Miniaturowy laptop z 4GB ramu, procesorem Intel Atom 8750, klawiaturką, 5.5" ekranem dotykowym oraz kontrolerem który ma trzy tryby (klawiatura + mysz, directinput i xinput). Licencja Windows 10 w zestawie. ;) Czy jest to potężne? Absolutnie nie. Half Life 2 to szczyt możliwości tego urządzenia (uruchomimy go w maksymalnych detalach w miarę stabilnych 60fpsach). Czy go polecam? Nie. a przynajmniej nie większości populacji - urządzenie wymaga masy konfiguracji, ma niedoróbki i na każdym kroku widać że jest skierowane do entuzjastów Czy jestem zadowolony? Hell yes I am! Dziś ukończyłem South Park: Kijek Prawdy, a jutro zabieram się za Cuphead... a może Undertale? Zobaczymy. :) A już niedługo wychodzi następca owej maszynki - GPD Win 2 oparty o Intel Core m3-7Y30. Z dwoma bateriami, wymiennym dyskiem ssd M.2. Ogółem więcej, lepiej... tylko cena kosmiczna. ;) |
Stacjonarne nie wyginą, przynajmniej do czasu porządnych serwisów chmurowych. A HH? Jak już pisałem wcześniej, przy takich cenach niewykluczone.
Diabolique, PSP do wyra, w tramwaju i na kibel. ;p |
sam chcialem kiedys kupic PSP.kiedys, jak mialem czas w podrozach. a dzis cos, mam grac prowadzac auto? w pociagu starczą mi gry na symbianie. ogolnie albo masz nascie lat, albo nascie lat i jestes hamburgerem.
w ciagu roku, czytam artykuly typu, smierc konsol, smierc pc, teraz smierc przenosnych. niedlugo przeczytam o wlasnej smierci. pegazus ever! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55. |