![]() |
Cytat:
|
Gdybyś uważnie czytał każdy mój post to byś wiedział, że to nie to... Ten "problem" występuje tylko na DNSach od mojego ISP, na innych jest wszystko w porządku.
Najśmieszniejsze jest to: Cytat:
|
|
na iptables moze byc ip wpisane i wyswietla strone ;-)
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po wejściu na IP, które dostałem po pingu: Załącznik 59480 Po wpisaniu google.pl: Załącznik 59481 Ruch nie przechodzi też przez żadne proxy po ich stronie: Cytat:
Owy problem występuje również na smartfonie. Jako, że wykluczyłem już awarię routera to jedyny winowajca to ISP. Pytanie pozostaje co się stało? |
Nie wiem czy nie stało by się tak jak by przez przypadek port od "zarządzania siecią" ustawili na 53 odpowiadający dns...
Cytat:
Aha i jeszcze jedno, dzieje się tak we wszystkich przeglądarkach, nie kombinowałeś coś z konfiguracją proxy, pytałeś innych użytkowników sieci? |
yyyy
jesli przegladarka pod google.pl pokazuje cos innego niz ping google.pl to cos jest w systemie a nie po stronie dns |
Tyle to i jak wiem kapitanie oczywisty. Pytanie dlaczego ping mi zwraca prawidłowy adres ip? Dlaczego akurat google?
Zgłosiłem to do ISP, jednak ciekawi mnie co się spiep.... :) |
problem to dns, i cos po stronie dnsow isp
|
Nietypowy problem z internetem, dnsami...
Czołgiem, dwa dni temu mój lokalny ISP u którego mam wykupiony dostęp do internetu miał drobną awarię. Po przywróceniu dostępu wszystko działa tak jak działało wcześniej poza jednym drobnym błędem.
Przy wpisaniu magicznego zaklęcia w pasku adresu przeglądarki (IE, FireFox): google.pl pokazała mi się strona: "System zarządzania siecią ..." - używają LMSa ;) Oczywiście pierwsze co zrobiłem to: ipconfig /flushdns na kompie, reset routera, reset dnsmasq (@OpenWrt). Niestety to nie pomogło. Dzisiaj odpiąłem router i podłączyłem się bezpośrednio pod kabel z nadzieją, że będize wszystko ok...no i moja nadzieja poszła się .... po kilku minutach :D Niestety problem występuje dalej. Gdy zmieniłem dnsy (standardowo używam tych od ISP) na Google'owe (tak wiem, oni są źli, ale to tylko na chwile :D) to problem ustąpił. Najciekawsze jest to, że po zrobieniu pinga na adres: google.pl i wpisaniu zwróconego adresu IP w przeglądarkę ląduję na stronie Google. Czy ktoś potrafi wyjaśnić ten fenomen? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:37. |