![]() |
Cytat:
|
pisząc: "ja tam wyboru szarych napisów nie widzę" tzn że w teście nie widzę.
Mam htpc z xbmc i bluray stacjonarny. |
Jaki masz model ?
|
ja tam wyboru szarych napisów nie widzę - może ci co narzekają ustawiają dla białych napisów przeźroczystość np. 50% :fiu:
|
Czytałem, Fergusony mają czcionkę szarą w napisach. Nie da się tego zmienić. ***** to zrobił i zostanie *****em. Bo sporo ludzi na to narzeka.
|
a jeśli urządzenie ma być tanie i "proste" to chyba najlepszym wyjściem będzie tuner dvb-t np. ferguson t650i
- mkv odtwarza, regulacja napisów jest (dosyć rozbudowana). tu coś piszą o tym -> http://www.ntvc.pl/testy-i-recenzje-...i.html?start=2 |
Tylko jak zacznę robić zakupy, to żeby mi 1000zł wystarczyło. A wtedy to netbook z hdmi plus windows i zapominam o pierdołach. :D
|
Powyżej dalem Ci linka. Wez sobie popatrz jak wyglada obsluga XBMC za pomoca smartfona. Jak nie masz smartfona, XBMC może być obsługiwane za pomocą pilota. Pilotów kompatybilnych z XBMC jest naprawdę sporo.
|
Akurat tutaj android może się sprawdzić. W prostej formie. Muszę poczytać. Znowu tydzień w plecy. :)
|
jeśli nie rasberry to może cuś takiego -> http://allegro.pl/wakacyjna-promocja...445837599.html jest obudowa, jest pliot/klawiatura, xbmc też obsłuży
|
Żona sobie jeszcze musi poradzić. Czyli "power" "play" "stop" "off".
Stacjonarny BD ma taką prostą obsługę. Znasz takiego linuxa ? :D |
Nie musisz być pro. XBMC to jeden z najlepszych playerow video. I warto go mieć, jak chcesz miec bezproblemowy odtwarzacz filmów. Jak sam nie umiesz sobie poradzić, to poproś kogoś, kto "da radę" i będziesz szczęśliwy z Rasberry (XBMC ma jedna DUŻĄ zaletę: jest na bieżąco aktualizowany).
|
Zapomniałem dodać na początku o co mi chodzi. Nie jestem profesjonalistą w tym temacie. Nawet nie wiem co to XDMB coś tam.
Dałem wcześniej linka do odtwarzacza DUNE, myślałem, że tym sposobem nakieruję na moje preferencje. Odtwarzacze stacjonarne BD są kulawe jeżeli chodzi o napisy, praktycznie każde. Prędzej czy później stwarzają problemy. Szukam jakiegoś rozwiązania bez płyt. Jak pisałem, tylko "mkv" i napisy. Reszta mnie nie interesuje. Nie potrzebuję wi-fi, przeglądarek i innego gówna spowalniającego oprogramowania. |
Jezeli sie nie znasz, to nie krytykuj, tylko pisz, że potrzebujesz sprzęt plug & play. W podobnej cenie możesz kupić WD TV Player (recka. Cudów nie bedzie, bo cuda zapewnia XBMC. :)
|
Wiesz, nie znam się na tym. Ale sama opcja obcowania z mini komputerem plus linux mnie odstrasza. Zamknijmy temat, szukam gotowej skrzynki do oglądania filmów mkv plus napisy. Z pilotem. Bez płyt.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05. |