![]() |
W powyższej sytuacji rzeczywiście lepsza będzie kamera za oknem.
Ale do samochodu też by się przydała - przy pierwszej stłuczce z wątpliwościami odnośnie winy/sprawcy - zwróci się po wielokroć. https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2019/ Z pojedynczych z GPSem poleciłbym viofo a119s, bez GPSa - xiaomi YI. Z podwójnych nic nie polecę, bo jestem ich przeciwnikiem - wolę (i tak mam) dwie niezależne. |
Nie trzeba nawet majstrowac bo sa gotowe zestawy
Przykladowo https://www.halfords.ie/technology/d...m-hardwire-kit lub pewnie sporo taniej na ali czy allegro. |
A nie prosciej timer 24-48 godzinny zmajstowac , mozna i tak jak pisze loki zrobic to mosfet i pare bzdetow koszt znikomy ;)
|
Zle nie ale gorzej jak zapomnisz wylaczyc. Rownie dobrze mozna podlaczyc na stale kamerke do aku i stosowac ten miernik poziomu naladowania aku - tym sposobem bedziesz mial pewnosc ze aku odpali jak bedziesz tego chcial.
|
To nie jest takie złe rozwiązanie. Umożliwia choćby nagrywanie kamerą. Ja sprawę załatwiłem przez rozgałęziacz z wyłącznikiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Titanium - to już kwestia wyposażenia, bogatsze od mojej wersji, sam o niej myślałem, ale fundusze nie pozwoliły - ale to ciągle ten sam silnik itd. Wolałem dopłacić do silnika, niż do podświetlania wewnątrz czy do wycieraczek automatycznych... ale jeśli starczy ci funduszy, na pewno będziesz zadowolony, jak ja - ze swojej edycji. Vignale - o tej wersji nawet nie myślałem, przy zakupie, spoko wyposażenie, ale to ciągle to samo to co mam w edycji business edition + kilka bajerów, jak ekran przezierny, to samo mam przy zegarach więc, fajne bajery ale cena.... i raz jeszcze cena, gdzie idzie przy zakupie w tysiące zł. To co na necie piszą ni jak ma się do tego co oferują w salonie. Dla tego naprawdę warto się przejechać. Różnica w cenie między salonami jest na poziomie 10-13 tyś. Więc warto odwiedzić kilka salonów - ciekawostka, w jednym z salonów, żadnej zniżki mi nie chcieli dać, i przepłaciłbym 13 tyś!, a 100 km dalej oszczędziłem 13 tyś, więc warto zajrzeć do kilku salonów. |
Titanium, ST line, Vignale?
Zastanawiam się nad ST line (podoba mi się) i Vignale (lepiej wyposażony w standardzie) w kombiaku. |
Cytat:
Na jednym tankowaniu prawie 700 km idzie zrobić... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanko o opla bylo @dalmashin bo ze ty masz foczke to doczytalem:)
W twoim nowym aucie jak nie stoi za dlugo to moze to nie byc problem ale lepiej dmuchac na zimne niz ratowac sie "pomoca" sasiadow:) |
Cytat:
Nie pomyślałem, o tym rozładowaniu... to faktycznie byłby problem... dobra kamera od BCS załatwi temat. Dam na okno i tyle, najprostsze rozwiązania najlepsze :spoko: Teraz tylko dobrać model kamerki pod monitoring i zamawiam - wstępnie myślę nad czymś od BCS :) |
To co masz za auto - opla? Jak stare aku to jak nie przejedzie sie dluzszy kawalek raz na 2-3dni to sie rozladuje aku do zera - mozna podlaczac przez przejsciowke monitorujca napiecie na aku ale moze sie okazac ze jk bedzie potrzebne nagranie z parkingu to akurat nie bedzie bo aku mialo sie rozladowac. Mozna tez pomyslec o jakims sporym power banku.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |