![]() |
Cytat:
|
Czyli gotowy FIX ;)
|
Niestety nie wiem , problem obszedlem nie rozwiazalem ;)
|
To może napisz co było problemem. :P
|
No to teraz dostalem po twarzy 80010017 normalnie grrrr....
- - - Temat opanowany ,jeszcze raz WIELKIE dzieki Szczuru i Berion za pomoc . |
To teraz zamień EBOOTy. Może nie ma monitu. :P
|
No niestety tak jak by uruchamia niby gre ale nie ma monitu o tym ze przepisze eboot wraca do xmb i mam widoczna plyte pod app/home
|
Zapomniałem, jeszcze wrzuć PARAM.SFO z app_ver np. 04.2100.
mM nie uruchomi tego programu, po prostu spróbuje go uruchomić, przepisze i się wysypie. Potem przenosisz ten EBOOT tam gdzie leży aplikacja wypakowana z *.pkg. |
Tak to jest problem po instalacji paczki czyli probie uruchomienia eboota przed przepisaniem nawet nie da sie zainstalowac , po przepisaniu na 3.56+ da sie zainstalowac ale wywala blad przy prubie uruchomienia 8001009 czyli zle przepisane zaraz sprobuje twojej metody , no niestety nie pomaga metoda widzi eboota jako gre ale nie chce jej przepisac uruchamia ale milczy z przepisaniem :\
|
Bowiem my hakiery my jesteśmy, to trzeba kreatywnie rozwiązywać problemy. Szczególnie te z lenistwa wynikające, a już obowiązkowo z niewiedzy (albo odwrotnie, nie mogę się zdecydować). :D
|
Cytat:
|
Wygląda na to, że on jest podpisany dla 3.55 (bo rozumiem, że to error przy odpalaniu EBOOTa, a nie i instalacji z paczki).
A zrób tak. Ja tak robiłem jak mi się nie chciało dłubać na komputerze. ;P Czyli: Wrzuć go do "dev_hdd0/<ścieżka do gier mM>/<dowolny tytuł>/PS3_GAME/" i poziom wyżej wrzuć też disc.sfd (czy jak on się tam zwie, z dowolnej gry). Daj refresh na liście z grami i odpal. mM go nie uruchomi, ale powinien przepisać. Potem po prostu przenieś EBOOTa. Jak nie kijem to go pałką, jak mawiał mój dziadek. :D |
Problem z przepisaniem paczki/eboot .pkg na fw 3.56+
Tak jak w temacie mam problem z przepisaniem paczki/eboot, uzywam aldos tools klikam, extract to current path > potem w userdir przepisuje eboot.bin na resign 3.56+ przepisuje eboot
[*] Loaded keysets. [*] Loaded loader curves. [*] Loaded vsh curves. [*] Using keyset [appldr 0x0001 01.00] [*] Header decrypted. [*] Warning: Skipped decryption of section 005 (marked encrypted but key/iv index out of range) [*] Warning: Skipped decryption of section 006 (marked encrypted but key/iv index out of range) [*] Data decrypted. [*] ELF written to EBOOT.elf. [*] Loaded keysets. [*] Loaded loader curves. [*] Loaded vsh curves. [*] SELF built. [*] Skipped compression of section 002 (size is zero) [*] Skipped compression of section 003 (size is zero) [*] Skipped compression of section 004 (size is zero) [*] Skipped compression of section 005 (0x00000010 >= 0x00000008) [*] Data compressed. [*] Data encrypted. [*] EBOOT.BIN written. Done. potem robie paczke .pkg co prawda instaluje sie ale przy prubie uruchomienia dostaje po twarzy 8001009 nadmieniam ze na 3.55 dziala wysmienicie wiec problem jest w przepisaniu o czym zapomnialem , cos robie zle ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |